KÜLTÜR SANAT - 22 Eylül 2025 Pazartesi 17:00

Ayvalık’ta 33. Engelliler Şenliği coşkusu

A
A
A
Ayvalık’ta 33. Engelliler Şenliği coşkusu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Türkiye Sakatlar Konfederasyonu’nca 33’üncü kez düzenlenen "Engelliler Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri" başladı.


Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliğe 250 engelli birey aileleri ile birlikte katıldı. Törende konuşan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkan Vekili ve Türkiye Zihinsel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dangaz, "Engelli çocuklarımızın hayatın içinde olduğu, onların ve ailelerinin kendilerini sınırlamadan yaşamı olduğu gibi deneyimlediği, birbirimizle dertleşebildiğimiz ve en önemlisi yalnız olmadığımızı gördüğümüz bir şenlikte buluşmanın gururunu geçmişte olduğu gibi bu yıl da yaşıyoruz" dedi. Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman da, devletin engelli bireylere yönelik ekonomik ve sosyal desteklerinin sürdüğünü belirerek, bu desteklerin artarak süreceği yasaların çıkarılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.


Tören, halk oyunları gösterisi ve engelli bireylerin geleneksel geçiş kortejiyle sona erdi.


Törene Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Belediyesi Başkan Vekili Mesut Nail Akın, Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Başkanı Aynur Dangaz, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri ile engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.



Ayvalık’ta 33. Engelliler Şenliği coşkusu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Sele kapılan şahıs için arama kurtarma çalışmaları sürüyor Muğla’nın Marmaris ilçesinde dereden aracıyla geçmeye çalıştığı esnada sele kapılan Z.Ş.’nin bulunması için ekipler yoğun çaba sarf ediyor. Olay, Marmaris ilçesi Osmaniye Mahallesi’nde gece saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bölgede etkili olan yağış sonrasında derede su seviyesi yükseldi. O esnada Z.Ş. aracıyla dereden yolun karşısına geçmek istedi. Araçta yolcu konumunda bulunan şahıs ’Geçmeyelim’ dedi. Daha sonra yolcu, Z.Ş.’nin sözünü dinlememesi ve geçmekte ısrar etmesi sebebiyle araçtan indi. Dereden aracıyla geçmeye çalışan Z.Ş. ise bir anda sele kapıldı. Z.Ş. aracıyla sürüklenirken, vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye ekipler sevk edilirken, yapılan çalışmalar sonucunda araç kısa sürede bulundu. İçerisi suyla dolan araçta Z.Ş.’ye ulaşılamazken, şoförün bulunması için arama kurtarma çalışması başlatıldı. Hızla bölgeye gelen Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya da olay ile ilgili yetkililerden bilgi alarak çalışmaları yakından takip etti. Aracın bulunduğu dere ve çevresinde arama kurtarma çalışmaları aralıksız sürerken, Kaymakam Kaya’nın koordinesindeki ekiplerin çalışmaları yoğun şekilde sürüyor. Öte yandan yetkililer, sabah saatlerine kadar etkili olacağı tahmin edilen sağanak yağış dolayısıyla vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.
Kocaeli Selçuk İnan ve başkan Recep Durul hastaneye koştu Kocaelispor-Beşiktaş maçında maraton üst tribünden alt bölüme geçmek isterken yaklaşık 10 metreden düşüp hayatını kaybeden 20 yaşındaki taraftarın ölüm haberini alan Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan ile kulüp başkanı Recep Durul hastaneye gitti. Ziraat Türkiye Kupası Grup maçında Kocaelispor ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmanın 38. dakikasında, Maraton Doğu Üst tribününden alt bloğa inmek isteyen 20 yaşındaki Harda Kaçmaz’ın yaklaşık 10 metreden tribün boşluğuna düştü. Olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından genç taraftar, hastaneye kaldırıldı. 3 kez kalbi duran Harda Kaçmaz tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Askere gitmeye hazırlandığı öğrenilen Harda Kaçmaz’ın üzücü haberini alan Kocaelisporlular ve Hodri Meydan Taraftar Derneği Başkanı Enver Güler maçı bırakıp hemen hastaneye koştu. Genç taraftarın naaşı, özel hastaneden alınarak Kocaeli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Maçtan sonra taraftarın düştüğü bilgisini alan Kocaelispor Kulüp Başkanı Recep Durul ve Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan da takımın tesislere ulaşmasının ardından hastaneye giderek taraftarını yalnız bırakmadı. Kulüp başkanı Recep Durul’un hastanede taraftara başsağlığı diledikten sonra konuyu Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’a ilettiği, bloklar ve tribünler arası geçişi engelleyecek ilave önlemler alınmasını istediği öğrenildi. Diğer yandan Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün gerekli inceleme yapacağı ve ardından ciddi tedbirler uygulanacağı ifade edildi.