POLİTİKA - 01 Eylül 2025 Pazartesi 15:12

Bakan Göktaş, Balıkesir’de

A
A
A
Bakan Göktaş, Balıkesir’de

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Balıkesir’de temaslarda bulundu.


Balıkesir il merkezine hava yoluyla gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ilk olarak Balıkesir Valiliğine geldi. Balıkefdsir Valisi İsmail Ustaoğlu ve AK Parti Balıkesir Milletvekileri tarafından karşılanan Bakan Göktaş, Valilik şeref defterini imzaladı. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu’nu makamında ziyaret eden Bakan Göktaş, daha sonra ise basın açıklamasında bulundu.


Balıkesir’in tarihi, doğal güzellikleri ve üretken insanlarıyla önemli bir şehir olduğunu söyleyen Göktaş, "Tarımdan sanayiye, turizmden kültüre kadar pek çok alanda güçlü bir potansiyele sahip. Bakanlık olarak bu potansiyeli desteklemek, Balıkesir’in ihtiyaçlarına uygun adımlar atmak için buradayız. Balıkesir’in gelişimine katkı sunacak projeleri yakından takip ediyor, kurumlarımızın çalışmalarını yerinde inceliyor ve vatandaşlarımızla doğrudan temas kurmaya özen gösteriyoruz. 2025 Aile Yılı çalışmaları kapsamında da amacımız, her kesimin hayatına dokunacak adımlar atmaktır" diye konuştu.


Balıkesir yatırımları


Son 23 yılda Balıkesir’e yapılan yatırımlara değinen Bakan Göktaş, "Balıkesir’de 237,8 milyar liralık yatırım hayata geçirildi. Bakanlığımızın yatırım ve destekleri ise 13,5 milyar liraya ulaştı. Kadın, çocuk, engelli ve yaşlılara destek sağlayan toplam 42 kuruluş ile hizmet veriyoruz. 7 Sosyal Hizmet Merkezi vatandaşlara doğrudan destek sağlıyor. ASDEP kapsamında 2025 Ocak ayından bu yana 10 bin 62 haneye olmak üzere toplamda 86 bin 626 hane ziyaret gerçekleştirdik. 8 Aile Destek Merkezi (ADEM) ile kadın ve gençlere mesleki beceriler kazandırıyoruz. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ile çocukların temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelere ekonomik ve psikososyal destek sunuyoruz. Böylece çocukların ailelerinin yanında büyümelerini sağlıyoruz. Bin 885 çocuk bu destekten yararlanıyor. Ocak 2025’ten bu yana SED için 90,2 milyon lira kaynak aktarıldı. Evde Bakım Yardımı’ndan ise Balıkesir’de 5 bin 907 vatandaşımız yararlanıyor" ifadelerini kullandı.


Ailenin güçlendirilmesinin önemine vurgu yapan Göktaş, "Aile, toplumun en sağlam kalesi ve geleceğimizin teminatıdır. Ancak günümüzde kentleşme, dijitalleşme, bireyselleşme ve küresel akımlar aileyi zayıflatmaktadır. Bu nedenle aileyi merkeze alan politikaları güçlendiriyor ve tüm toplumu kapsayan bir seferberlik başlatıyoruz. Bugüne kadar 142’si Balıkesir’de olmak üzere 9 bin 488 etkinlik düzenledik" dedi.


Bakan Göktaş, "Engelli ve yaşlı vatandaşlarımız için de önemli hizmetler sunuyoruz. Bakanlığımızın finansmanıyla faaliyet gösteren 7 özel engelli bakım merkezinde 694 engelli birey, iki huzurevi ile yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde ise 262 yaşlı birey hizmet alıyor. Evde Bakım Yardımı ile engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlarımıza önemli destek sağlıyoruz. Balıkesir’de bu hizmetten 5 bin 907 kişi faydalanıyor. Ocak 2025’ten bugüne Evde Bakım Yardımı için 432,4 milyon lira kaynak aktarılmış durumda. Ayrıca 21 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla devletimizin şefkat eli her haneye ulaştırılıyor. Ocak 2025’ten bu yana sosyal yardımlar için 1,67 milyar lira kaynak sağlandı" dedi.


Aile ve gençlik fonu


"Aile yapısını ve demografiyi güçlendirecek çalışmalarla, küresel risklere karşı dirençli politikalar geliştiriyoruz. Özel sektör, yerel yönetimler, üniversiteler ve medya kuruluşlarıyla iş birliği yapıyoruz. Çeşitli indirim ve avantajlarla ailelere destek oluyoruz. 81 ilde düzenlediğimiz programlarla ailenin önemini vurguluyoruz. Ailenin korunması ve güçlendirilmesi için farkındalık çalışmaları yürütülüyor. Bugüne kadar 142’si Balıkesir’de olmak üzere toplam 9 bin 488 etkinlik gerçekleştirildi" diyen Göktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Aile ve Gençlik Fonu’nu 81 ilde yaygınlaştırıyoruz. Bu kapsamda 1.478’i Balıkesir’den olmak üzere toplam 151 bin 514 genç çift başvuru yaptı. Gençlere eğitim ve danışmanlık hizmetleri veriliyor. Doğum destek sistemi kapsamında 3 bin 844’ü Balıkesir’de olmak üzere 383 bin 691 anneye doğum yardımı sağlandı. Bunun için Balıkesir’de 30,1 milyon lira, ülke genelinde ise 3,5 milyar liralık ödeme yapıldı. ‘Aile ve Nüfus 10 Yılı’ politikasıyla da evliliği ve çocuk sahibi olmayı kolaylaştıran uzun vadeli destekler hayata geçiriliyor."


Bakan Göktaş, şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldikleri "Kardeşlik Sofraları"na da değinerek, "81 ilde "Kardeşlik Sofraları" kurarak şehit yakınları ve ailelerle bir araya geliyor, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergiliyoruz. Bugün Balıkesir’de de bu kapsamda bir toplantı gerçekleştirdik. Bu sofralar, şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatırken gazilerimizin kahramanlıklarını da yüceltiyor. "Terörsüz Türkiye" hayalini gerçekleştirmek için toplumumuzu güçlendiriyor, ekonomik ve sosyal kalkınmayı hızlandırıyoruz. Vatandaşlarımızın her an ulaşabileceği güçlü bir hizmet ağı kuruyor, devletimizin şefkat elini Balıkesir’in her hanesine ve sokağına ulaştırıyoruz. Bunu yaparken Türkiye’nin geleceğini de inşa ediyoruz. Hep birlikte Balıkesir’in gelişimine katkı sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.


Bakan Göktaş’In programı AK Parti, MHP ve huzur evi ziyaretiyle devam etti.



Bakan Göktaş, Balıkesir’de

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Osmaniye Osmaniye merkezli 12 ilde dolandırıcılık operasyonu: 13 tutuklama Osmaniye merkezli 12 ilde kendilerini sosyal yardım görevlisi olarak tanıtarak vatandaşları dolandırdığı öne sürülen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 19 kişiden 13’ü tutuklandı. Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, telefonla ulaştıkları vatandaşlara sosyal yardımlaşma görevlisi olduklarını söyleyerek banka bilgilerini ele geçiren şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Soruşturma doğrultusunda ekipler, 14 Mayıs tarihinde Osmaniye merkezli İstanbul, Kocaeli, Ankara, Samsun, Gaziantep, Adana, Mersin, Muğla, Hatay, Batman ve Ordu’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda toplam 19 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 25 cep telefonu, 24 GSM hattı, 3 dizüstü bilgisayar, 1 tablet, 2 flaş bellek, 29 adet tabanca mermisi, 104 uyuşturucu içerikli ilaç ile çok sayıda kişisel veri ele geçirildi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) verileri ve yürütülen incelemelerde şüphelilerin son 6 aylık süreçte dolandırıcılık faaliyetlerinden yaklaşık 350 milyon lira haksız gelir elde ettiği belirlendi. Ayrıca banka hesaplarını şüphelilerin kullanımına sunduğu tespit edilen 177 kişi hakkında da işlem başlatıldığı öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1’i savcılık ifadesi sonrası serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 13’ü tutuklanırken, 5 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi.
Düzce Düzce’de 19 Mayıs coşkusu fener alayı ile başladı Düzce’de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde binlerce vatandaşın katılımı ile fener alayı düzenlendi. Düzce Valiliği tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenlendi. Nezih Tütüncüoğlu Bulvarı Kavşağı’ndan başlayan fener alayında Düzceliler 1 buçuk kilometre yürüyerek Anıtpark Meydanı’na geldi. Düzce Belediyesi Mehter Takımı’nın marşlarına Türk bayraklarını sallayarak eşlik eden gençler ve vatandaşlar, ellerinde ayrıca meşaleler taşıdılar. Okulların bando takımlarının da yürüyüş boyunca çaldığı marşlar coşkuyu artırdı. Binlerce Düzceli, yürüyüşün sonunda ise Anıtpark Meydanı’nda hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu. Burada konuşan Vali Yardımcısı Ömer Yılmaz, "Az önce yürürken mehter takımının marşını hepimiz dinledik. Bir cümle hafızamızda kaldı; ’Elde sensin dilde sen. Gönüldesin, baştasın, Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın.’ Biz gençlerimizi bu anlayışta görüyoruz. Bu heyecanlarının daim olmasını diliyoruz. Onların geleceğe her zaman umutla bakmasını diliyoruz" dedi. Fener alayına katılan gençlerden Yasemin Duman, "Fener alayı vardı, ona katıldık ve yürüdük. Şimdi de konser var. Bugün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz hep beraber. Bugünü bize armağan eden Ata’mızı ve bütün şehitlerimizi saygı ve sevgiyle anıyoruz" diye konuştu. Anıtpark Meydanı’nda Düzce Gençlik Merkezi müzik grubunun çaldığı şarkılara Düzceliler ellerindeki bayraklarla eşlik ettiler.
Ankara 10 ülkenin dışişleri bakanlarından İsrail’in Sumud Filosu’na müdahalesi hakkında ortak açıklama Türkiye, Bangladeş, Brezilya, Endonezya, İspanya, Kolombiya, Libya, Maldivler, Pakistan ve Ürdün dışişleri bakanları tarafından İsrail’in Küresel Sumud Filosu’na yönelik saldırılarına ilişkin ortak açıklama yapıldı. 10 ülkenin dışişleri bakanları tarafından yapılan ortak açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti, Bangladeş Halk Cumhuriyeti, Brezilya Federal Cumhuriyeti, Endonezya Cumhuriyeti, İspanya Krallığı, Kolombiya Cumhuriyeti, Libya Devleti, Maldivler Cumhuriyeti, Pakistan İslam Cumhuriyeti ve Ürdün Haşimi Krallığı Dışişleri Bakanları, Filistin halkının maruz kaldığı insani felakete uluslararası toplumun dikkatini çekmeyi amaçlayan barışçıl sivil bir insani girişim olan Küresel Sumud Filosu’na yönelik İsrail’in mükerrer saldırılarını en güçlü şekilde kınamaktadır" denildi. Bakanların filoda bulunanların can güvenliğinden endişe ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bakanlar, uluslararası sularda önceki filolara yönelik İsrail müdahalelerini derin endişeyle hatırlamakta ve sivil gemiler ile insani yardım aktivistlerini hedef alan düşmanca eylemlerin sürdürülmesini kınamaktadır. Gemilere yönelik saldırılar ve aktivistlerin keyfi şekilde alıkonulması da dahil olmak üzere söz konusu saldırılar, uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukukun açık ihlalini teşkil etmektedir. Bakanlar, filoda yer alan sivillerin emniyet ve güvenliğine ilişkin ciddi endişelerini ifade etmekte ve alıkonulan tüm aktivistlerin derhal serbest bırakılması ile haklarına ve onurlarına tam anlamıyla saygı gösterilmesi çağrısında bulunmaktadır." Açıklamada, "Bakanlar ayrıca barışçıl insani girişimlere yönelik mükerrer saldırıların uluslararası hukuk ile seyrüsefer serbestisine yönelik süregelen kayıtsızlığın yansıması olduğunu vurgulamaktadır. Bakanlar, uluslararası topluma hukuki ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirme, sivillerin ve insani misyonların korunmasını sağlama ve cezasızlığın sona erdirilmesi ile söz konusu ihlaller bakımından hesap verebilirliğin temini amacıyla somut adımlar atma çağrısında bulunmaktadır" denildi.