GÜNDEM - 29 Temmuz 2025 Salı 10:34

Balıkesir’de jeotermal kaynaklı sera OSB projesi hızla ilerliyor

A
A
A
Balıkesir’de jeotermal kaynaklı sera OSB projesi hızla ilerliyor

Balıkesir’in Gönen ilçesinde yapımı devam eden Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi’nde (TDİOSB) saha incelemesi ve tanıtım programı düzenlendi. Programa Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey ve Ali Taylan Öztaylan, Gönen Kaymakamı Mehmet Yıldız ve AK Parti Gönen İlçe Başkanı Zekeriyya Dağlı katıldı.


Proje sahasında yapılan incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, "Değerli arkadaşlar. Sizlerin de gördüğü gibi, ilimiz için, ülkemiz için son derece kıymetli bir projenin hayata geçirilmesine hep birlikte tanıklık yapıyoruz. Bu anlamda katılımınızdan dolayı kıymetli basın mensuplarımıza ve saygıdeğer vekillerimizin her birine teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlar, Balıkesir Gönen’de dünyanın en büyük jeotermal kaynaklı organize sanayi bölgesi hayata geçiyor. İşte gördüğünüz gibi yoğun ve hummalı bir çalışmayla altyapı projelerimiz hayata geçirilmeye çalışılıyor. Bu anlamda inşallah birinci etabı yaklaşık yedi yüz dekarlık bir alanı kapsayacak şekilde altyapı çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. İnşallah ilimiz için, ülkemiz için en önemli vizyon proje olan tarıma dayalı organize sanayi bölgemiz burada hayata geçtiğinde bölgemiz açısından üretime, istihdama, tarıma çok önemli katkılar sağlayacağına inandığımız bir vizyon proje ülkemize kazandırılmış olacak. Yaklaşık sekiz bin dekarlık, yani kısaca sekiz yüz hektarlık bir alanı kapsayacak olan bu projenin yaklaşık dört bin dekarlık alanında kapalı sera kullanım alanları hayata geçecek. Diğer yandan yaklaşık bir dönümlük alanda da bizim sanayi parseli hayata geçmiş olacak. Burada üretilen meyve, sebzelerin paketlenebileceği, işlenebileceği yaklaşık bin dekarlık alanda da bizim sanayi parselimiz hayata geçecek. Yani kısaca sekiz bin dekarlık alanın beş bin dekarlık alanı bizim üretimimize, istihdamımıza, ihracatımıza çok ciddi katkı sağlayacak." dedi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur ise, "Böyle önemli bir projeyle alakalı olarak bizlerle birlikte olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Ve Sayın Valimiz, aslına bakarsanız, projenin tüm detaylarından bahsetti. Siz de şahitlik ediyorsunuz. Basın açıklaması sırasında da arkada gerçekten son derece hummalı bir çalışma devam ediyor. Hep ifade ediyoruz: Balıkesir çok önemli bir tarım şehri. Coğrafyasıyla, tarımıyla, hayvancılığıyla, yeraltı yerüstü kaynaklarıyla önemli bir şehir, cazibe merkezi bir şehir. Türkiye’yi doyuran şehir diyoruz. Evet, jeotermalde de gerçekten güçlü kaynaklarımız var. Bugün burada dünyanın en büyük jeotermale dayalı, tarıma dayalı ihtisas OSB’sinin çalışmaları bugün burada gerçekleştiriliyor. İnşallah proje tamamlandığında artık Balıkesir’imiz Türkiye’yi doyuran değil, bütün bölgeyi, bütün dünyayı doyuran bir şehir haline gelmiş olacak." ifadelerini kullandı.


AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey de konuşmasında, "Bugün Sayın Valimizin davetiyle birlikte Genel Başkan Yardımcımız, Sayın Valimiz, milletvekillerimiz, il başkanımızla birlikte Gönen OSB’deyiz. Bu Gönen OSB, Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, dünyanın en büyüğü. İnşallah önümüzdeki dönemde sadece Gönen’e değil, hem Balıkesir’e hem de Türkiye’ye büyük bir katma değer sağlayacak bir yatırım. O yatırımı bugün hep birlikte burada hem ziyaret edeceğiz hem de yatırımın önümüzdeki dönemdeki planlamaları ile alakalı istişarelerimizi gerçekleştireceğiz. Tabii özellikle dünyanın kuraklığa doğru gittiği, küresel ısınmanın bu kadar büyüdüğü bir dönemde bu tip akıllı yatırımların tarımın geleceğiyle alakalı çok önemli bir katkı sağlayacağından şüphe yok. İnşallah hep birlikte bizler de bu tür yatırımı destekliyoruz. Elimizden geldiğince katkı vermeye çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte de katkı vermeye devam edeceğiz. Hem Sayın Cumhurbaşkanımıza, hem Tarım Bakanımıza, hem de bu zamana kadar buraya emek veren Tarım İl Müdürümüze hepsine ben de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu güzel yatırımın, bu güzide yatırımımızın Gönen’imize, Balıkesir’imize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Teşekkür ediyorum." dedi.


AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Taylan Öztaylan ise, "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu sayesinde Balıkesir’in ve çevre bölgesindeki kamu yatırımları hız kesmeden malumunuz olduğu üzere devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda 1915 Çanakkale Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü ile aslında İstanbul’daki, İzmit’teki sanayi altyapısının buraya kaydığını yavaş yavaş görmüştük. Balıkesir’imizden geçen çevre yolunun da tamamlanmasıyla, Bandırma Limanı’nın büyümesiyle, Gökköy Lojistik Merkezi’nin de altyapısının tamamlanmasıyla beraber Balıkesir bölgemiz sanayiye hem imalat alanında hem de tarım alanında çok güçlü, öncü bir oyuncu olarak Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Türkiye Yüzyılı’nda emin adımlarla başlangıç yaptı. Tarıma Dayalı İhtisas OSB’miz de mütevinciz etkisi yaşatarak bu yatırımlara en iyi şekilde hem hemşehrilerimize hem de bölgemize hizmet vermeye devam edecek. Yaklaşık dört milyar TL’nin üzerinde bir yatırım bütçesiyle çok önemli bir yatırımı Strateji ve Bütçe Başkanlığımızdan ve Hazine ve Maliye Bakanlığımızdan, Sayın milletvekillerimizle, il başkanımızla ve genel başkan yardımcımızın gayretleriyle hep beraber çıkarttık. Çok hızlı bir şekilde Gönen Tarıma Dayalı İhtisas OSB’mizin önce birinci etap altyapıları, sonra ikinci ve üçüncü etap altyapıları tamamlanarak üretime çok hızlı bir şekilde başlanmasını öngörüyoruz ve bölgemizi Doyuran Şehir olarak, Gönen’imizi ön plana çıkartmak istiyoruz. Bu vesileyle emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyorum. Buradaki arkadaşlarımıza iş kolaylıkları diliyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.


Program, proje sahasında yapılan teknik incelemelerin ardından sona erdi.



Balıkesir’de jeotermal kaynaklı sera OSB projesi hızla ilerliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç’tan Kayseri’de birlik ve istişare mesajı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve yargı temsilcilerinden oluşan konuklarını makamında kabul etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kent yaşamına değer katan kurum ve temsilcileri makamında ağırlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Başkan Büyükkılıç, Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) Kurucu Genel İkinci Başkanı Yeşim Akpınar ve AKİB Yönetim Kurulu üyelerini belediyede misafir etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin ulusal ve uluslararası alanda daha güçlü bir konuma ulaşmasında iş dünyasıyla kurulan iş birliklerinin önemine dikkat çekerek konuklarına teşekkür etti. Başkan Büyükkılıç ayrıca, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak’ı da makamında kabul etti. Nazik ziyaretlerinden dolayı Başsavcı Öztoprak’a teşekkür eden Büyükkılıç, yargı camiasına çalışmalarında kolaylıklar diledi. Öte yandan Tomarza Pusatlı Mahallesi Muhtarı Halil Tanırgan ve beraberindeki heyet ile Hobi Bahçeleri Dernek Başkanı Serdar Toker ve dernek yönetimi de Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti. Gerçekleşen görüşmelerde yerel yönetim, mahalleler ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğinin önemi vurgulandı. Ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, "Kayseri’yi hep birlikte, ortak akıl ve istişare kültürüyle yönetmeye devam ediyoruz. Şehrimize katkı sunan tüm kurum ve temsilcilerimize nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum" dedi.
İstanbul Çocuklar istedi, Başkan Vekili Karadeniz yeni parkın talimatını verdi Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz, çocukların isteği üzerine Karadeniz Mahallesi’ne modern park kazandırılması için talimat verdi. 1220 Sokak’ta yapılacak parkta; basketbol ve futbol sahası, çocuk oyun alanı, seyir amfisi, piknik alanları ile geniş yeşil alanlar yer alacak. Karadeniz Mahallesi ziyareti sırasında Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Vekili Eray Karadeniz’in sohbet ettiği çocuklar, oyun oynadıkları alana bir park ve futbol sahası yapılmasını istemişti. Bunun üzerine 1220 Sokak’taki atıl alanda ekibiyle birlikte incelemelerde bulunan Başkan Vekili Karadeniz, buraya çok fonksiyonlu bir park kazandırılması için çalışma başlattı. 1220 Sokak Parkı tamamlandığında mahalle sakinleri, içerisinde basketbol ve futbol sahası, çocuk oyun alanı, seyir amfisi ile piknik alanları bulunan modern bir parka kavuşacak. Gerçekleştirilecek olan peyzaj ve ağaçlandırma çalışmaları ile yeşil bir görünüme sahip olacak parkın caddeye bakan tarafına da gürültü engelleyici ses bariyeri yapılacak. "Bu alanı, çok güzel bir şekilde Karadeniz Mahallesi’nin hizmetine sunmuş olacağız" Mahalleye kazandırılacak olan yeni park ile ilgili açıklamalar yapan Başkan Vekili Karadeniz, "Burası hemen TEM’in kenarında bulunan atıl bir alan. Biz bu atıl alanı güzel bir parka çevireceğiz. Yürüyüş parkuru ve ağaçlandırma çalışması da yapacağız. Işıklandırmayla ve güvenlik kamerasıyla burada güvenliği artırmış olacağız. Çocuklarımızın istediği halı sahayı da yaptığımız zaman bu alanı, çok güzel bir şekilde Karadeniz Mahallesi’nin hizmetine sunmuş olacağız" dedi.
Denizli Fidanlar çınarlarla buluşuyor, nesiller arası gönül köprüsü kuruluyor Denizli’nin Çal ilçesinde "Fidanlar Çınarlarla Buluşuyor" Projesi kapsamında öğrenciler ile asırlık çınarlar aynı çatı altında bir araya geldi, nesiller arasında gönül bağı güçlendi. 2025 Aile Yılı kapsamında Denizli’nin Çal ilçesinde hayata geçirilen "Fidanlar Çınarlarla Buluşuyor" Projesi, gençlerle büyükleri aynı yürekte buluşturdu. Çal Kaymakamlığı öncülüğünde yürütülen proje, kuşaklar arasında unutulmaya yüz tutan bağları yeniden canlandırdı. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen proje kapsamında, Proje Koordinatörü Tuğçe Ertürk eşliğinde Çal Anadolu Lisesi öğrencileri, ilçenin kıymetli çınarlarından Zühra Dağlar’ı evinde ziyaret etti. Gençlerle büyüklerin aynı sofrada buluştuğu ziyarette; hatıralar paylaşıldı, geçmişten geleceğe uzanan hikâyeler dinlendi. Samimi sohbetlerin yaşandığı buluşma, duygu dolu anlara sahne oldu. Hayat tecrübeleriyle öğrencilere ilham veren Zühra Dağlar’ın anlattıkları, gençlerin hafızasında iz bırakırken; ziyaret boyunca hem yüzler güldü hem de nesiller arası gönül bağı daha da güçlendi. Geçmişin birikimiyle geleceğin umudunu bir araya getiren "Fidanlar Çınarlarla Buluşuyor" Projesi, toplumsal dayanışmanın ve aile değerlerinin yaşatılmasına örnek bir çalışma olarak gönüllere dokunuyor.