GÜNDEM - 01 Ekim 2024 Salı 10:19

Balıkesir’de kaçak avcılık ve yaban hayatı koruma çalışmaları sürüyor

A
A
A
Balıkesir’de kaçak avcılık ve yaban hayatı koruma çalışmaları sürüyor

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Balıkesir Şube Müdürlüğü Bandırma Şefliği ekipleriyle birlikte, çevre, doğa ve hayvanların korunması, kaçak avcılığın önlenmesi, ekosistemlerin sürdürülebilirliği ve biyolojik çeşitliliğin devamı amacıyla kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.


27-29 Eylül 2024 tarihleri arasında Bandırma, Gönen ve Manyas ilçeleri sınırlarında yer alan Mişakça, Aladağ, Doğancı, Edincik ve Akçapınar genel ve devlet avlaklarında düzenlenen denetimlerde, 130 avcıya ait Avlanma İzin Kartları, avcılık pulları, yivsiz tüfek ruhsatnameleri ve tüfeklerdeki takozlar kontrol edildi.


Denetimler sırasında, Manyas ilçesi Kocagöl Mahallesi yolunda kanatlarından yaralanmış bir leylek bulundu. Yaralı leylek, tedavisinin ardından doğaya salınmak üzere Kuş Cenneti Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekiplerine teslim edildi.


Çevre, doğa ve hayvanların korunmasına yönelik çalışmalar, hayvan hakları bilincinin geliştirilmesi ve toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla yürütülen faaliyetler hız kesmeden devam ediyor. Aynı zamanda, yaban hayatının korunması ve beslenmesine yönelik çalışmalar da aralıksız sürdürülüyor.



Balıkesir’de kaçak avcılık ve yaban hayatı koruma çalışmaları sürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak’ta bir köpeği demir sopayla işkence eden şüpheli tutuklandı Uşak’ta sahipsiz bir köpeğe yönelik şiddet görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. Olay, Uşak merkeze bağlı Aşağı Karacahisar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yaşanan olayda, bir kişinin sahipsiz köpeğe demir çubukla vurduğuna ilişkin görüntüler bazı basın yayın organları ve sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Görüntüler üzerine Uşak Valiliği konuya ilişkin soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince şüphelinin F.U. olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. -Uşak Valiliği konuya ilişkin açıklamada bulundu Uşak Valiliğince konuya ilişkin yapılan açıklamada ise; "Çeşitli basın-yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında, Merkez Karacahisar köyünde F.U. isimli şahsın sahipsiz köpeğe demir çubukla vurmak suretiyle eziyet ettiğine dair paylaşımlar yer almaktadır. Valiliğimiz koordinesinde, Uşak iI Jandarma Komutanlığımız derhâl olay yerine intikal etmiş; Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 14. maddesinin (a) fıkrası gereğince Doğa Koruma ve Millî Parklar Şube Müdürlüğümüzce şahsa idari para cezası uygulanmıştır." ifadelerine yer verildi.