SPOR - 14 Ocak 2026 Çarşamba 17:52

Balıkesir’de yetenekli gençler keşfediliyor

A
A
A
Balıkesir’de yetenekli gençler keşfediliyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl ülkemizin 81 ilinde düzenlenen GSB Spor Okulları ve Engelsiz Spor Okulları için Balıkesir’de kayıtlar başlıyor. Çocukların ve gençlerin fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan programlar, her yıl olduğu gibi yoğun ilgi görüyor.


Farklı yaş gruplarına ve bireysel ihtiyaçlara uygun olarak planlanan eğitimler sayesinde öğrenciler; sporun temel kazanımlarını edinmenin yanı sıra disiplin, takım ruhu ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanıyor. Engelsiz Spor Okulları ile özel bireylerin sportif faaliyetlere katılımı da desteklenerek sporun kapsayıcı yapısı güçlendiriliyor.


Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı tesislerde, uzman antrenörler eşliğinde sürdürülen çalışmalar; öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine imkân tanıyor. Yıl boyunca devam eden faaliyetler, sporun yaygınlaşmasına ve gençlerin aktif bir yaşam tarzı benimsemelerine önemli katkı sağlıyor.


Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin sporu yaşamlarının bir parçası haline getirmelerini ve yeteneklerini geliştirmelerini amaçlıyoruz. 2025 yılında 20 ilçemizde 31 branşta 22 bin 500 gencimize ulaşmanın gururunu yaşadık. 2026 yılında da daha fazla gencimize spor imkanı sunarak, yetenekli sporcuları keşfetmek ve geleceğin başarılı isimlerini yetiştirmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Sporla potansiyelini ortaya çıkarmak isteyen tüm gençlerimizi tesislerimize bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


GSB Spor Okulları, fiziksel aktivitenin yanı sıra sporu eğlenceli bir şekilde keşfetmek isteyen tüm gençlere kapılarını açıyor. Sporu yaşam tarzı haline getirmek isteyen gençlerimiz ve vatandaşlarımız, 19 Ocak 2026 tarihi itibarıyla en yakın ilçe müdürlüklerimizi ziyaret ederek programlar hakkında detaylı bilgi alabilir, başvurularını gerçekleştirebilirler.



Balıkesir’de yetenekli gençler keşfediliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Bebeğe şiddet uygulayan hemşire: "Çok pişmanım, bu pişmanlığım ömür boyu devam edecek" Kahramanmaraş’ta 5 günlük bebeğe şiddet uyguladığı iddiasıyla yargılanan hemşire, "Çok pişmanım, bu pişmanlığım ömür boyu devam edecek. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum" dedi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Bakım Ünitesi’nde 26 Mayıs 2021 tarihinde tedavi altındaki 5 günlük bebeğe yönelik şiddet uygulandığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı. Olayın yargıya intikal etmesinin ardından hemşire H.D.B.’nin 5 günlük Deniz Esin Bozoklar’ı darbetme anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Hemşire H.D.B. hakkında görüntülerin ortaya çıkmasının ardından tutuklama kararı verildi. Kahramanmaraş 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya devam edildi. Sanık ve vekil avukatlarının hazır bulunduğu duruşma salonunda tutuklu sanık hemşire H.D.B., SEGBİS sistemi ile duruşmaya bağlandı. "Hastaya bile isteye herhangi bir zarar verme amacım olmadı" Mahkeme başkanı sanık eski hemşireye söz verdi. Hemşire H.D.B., "Hastaya bile isteye herhangi bir zarar verme amacım olmadı, amacım tedavi yapmaktı. Bir anda gelişen durum için çok pişmanım, bu pişmanlığım ömür boyu devam edecek. Tutuksuz yargılamayı talep ediyorum. Çok özür dilerim ama hastalığıyla ilgili benim herhangi bir ilgim ve bağım yoktur. Yaklaşık 4.5 aydır ben de evladımdan ayrıyım. Sizden rica ediyorum. Birden fazla adli kontrol, ev hapsi uygulayın. Tahliyemi talep ediyorum. Lütfen sayın hakimim sizden, mahkemenizden rica ediyorum, tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum" dedi. Sanık avukatı Mustafa Çaprak ise, "Davada tutuklu sanığın tutukluluk halinin göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verilmesini istiyoruz" diye konuştu. Vekil avukatı Sait Bolat ise önceki beyanlarını tekrar ederek tutukluluk halinin devam etmesini talep etti. Mahkeme, sanık hemşire H.D.B.’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, Adli Tıp Kurumu’ndan (ATK) gelecek raporun beklenmesi nedeniyle 3 Temmuz tarihine ertelendi.
Kütahya Kütahya’da iş kazası sonrası felç kalan hastaya kişiye özel çözüm Kütahya’da multidisipliner tedavi ve rehabilitasyon çalışması kapsamında, iş kazası sonrası tetrapleji (Dört uzuv felci) gelişen bir hastanın günlük yaşam aktivitelerini yeniden kazanabilmesi amacıyla kişiye özel yardımcı aparat geliştirildi. Kütahya Şehir Hastanesi Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde sürdürülen rehabilitasyon süreci, fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanları, fizyoterapistler, ergoterapistler ve mühendislik destekli tasarım ekibinin ortak çalışmasıyla yürütüldü. 37 yaşındaki Mesut Kurt isimli hastanın yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen uygulama, üniversite-hastane iş birliğinin sağlık alanındaki somut örneklerinden biri olarak dikkat çekti. Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Fatıma Yaman, hastanın iş kazasının ardından boyundan aşağısında ciddi hareket kaybı oluştuğunu belirterek tedavi süreci hakkında bilgi verdi. Yaman, hastanın merkeze ilk geldiğinde tamamen yatağa bağımlı durumda olduğunu ifade ederek, "Hastamız bize her iki kol ve bacakta felç durumu bulunan tetrapleji tablosuyla başvurdu. İlk aşamada yalnızca sedye üzerinde takip ediliyordu. Tedavi sürecinde öncelikle tansiyon düşüklüğü gibi sistemik problemleri kontrol altına aldık. Ardından oturma dengesi, gövde kontrolü ve temel hareket becerileri üzerine yoğunlaştık" dedi. Kişisel ihtiyaçlarını karşılıyor Rehabilitasyon sürecinin yalnızca fiziksel tedaviyle sınırlı olmadığını vurgulayan Yaman, fizyoterapistlerin gövde stabilitesi ve kas kontrolü üzerinde çalışırken, ergoterapistlerin hastanın günlük yaşam aktivitelerini yeniden kazanmasına yönelik uygulamalar yaptığını söyledi. Özellikle yemek yeme, kitap tutma ve kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilme gibi temel becerilerin hastanın psikolojik motivasyonu açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi. Bu süreçte Engelsiz Yaşam Merkezi ile ortak çalışma yürütüldüğünü aktaran Yaman, hastanın ihtiyaçlarına uygun yardımcı aparat geliştirilmesiyle rehabilitasyon sürecinin önemli ölçüde desteklendiğini belirtti. Merkezin Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Emrah Afşar ise hastaya özel olarak geliştirilen aparatın tamamen bireysel ihtiyaçlar doğrultusunda tasarlandığını söyledi. Afşar, 3D yazıcı teknolojisi kullanılarak geliştirilen aparatın, hastanın el ve kol hareket açıklığına uygun şekilde planlandığını belirtti. Afşar, "Hastamızı detaylı şekilde değerlendirdikten sonra öğrencilerimizle birlikte kişiye özel bir kendine yardım aparatı tasarladık. Hastanın elini ağzına götürme açılarını analiz ederek birebir uyumlu bir model oluşturduk. Aparatın hafif, kullanışlı ve hastanın mevcut hareket kapasitesine uygun olmasına özellikle dikkat ettik. Şu anda hastamız uzun süredir tek başına gerçekleştiremediği yemek yeme aktivitesini daha bağımsız şekilde yapabiliyor" diye konuştu.
Mardin Mardin Valisi Akkoyun, Kızıltepe ilçesinde incelemelerde bulundu Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Kızıltepe ilçesinde çeşitli incelemelerde bulundu. Vali Akkoyun, Kılduman Mahallesi ilkokulunu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Gerçekleştirilen ziyarette öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Akkoyun, çocuklarla geleceğe dair hedefleri ve meslek tercihleri üzerine sohbet gerçekleştirdi. Ziyarette mahalle sakinleriyle de bir araya gelerek hasbihal eden, talep ve önerilerini dinleyen Vali Akkoyun, Kılduman Mahallesiyle ilgili Muhtar Zeynettin Zamur’dan bilgi aldı. Akkoyun, vatandaşların ilettiği talep ve ihtiyaçlar için anında çözümler üretip neticeye kavuşturulması noktasında ilgili kurum müdürleri ve daire başkanlarına gerekli talimatları verdi. Vali Akkoyun, ardından 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle Kılduman Mahallesinde bulunan salatalık serasında hasat programına katıldı. Üretici İsmail Zamur’a ait sera alanında gerçekleştirilen hasatta Akkoyun, üretim süreci ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Hasadın ardından çiftçilerin "14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü"nü kutlayan Akkoyun, üreticilere bereketli bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu. Akkoyun, ardından Mardin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Muhammed Ali Günenç’in Kızıltepe ilçesinde vefat eden ninesi Hasine Güldağ’ın taziyesine katılarak aileye başsağlığında bulundu. Akkoyun, ziyaretleri kapsamında Mardin Eczacı Odası Başkanı Fatih Oral ve beraberindekilerle, 14 Mayıs Eczacılık Günü münasebetiyle Kızıltepe ilçesindeki eczacılar, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Eczacıların 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü kutlayan Akkoyun, vatandaşlarla sohbet ederek talep ve önerilerini dinledi. Akkoyun, esnafa da hayırlı ve bereketli kazançlar temennisinde bulundu. Vali Akkoyun, ardından Kızıltepe ilçesinde faaliyet gösteren Hububat ve Ticaret Merkezini ziyaret ederek merkez hakkında Başkan Mehmet Şerif Öter’den bilgi aldıktan sonra zahireciler ve esnaflarla bir araya gelerek sohbet etti. Ziyaretlerde Vali Akkoyun’a, Vali Yardımcısı İbrahim Engin Şenay, Kızıltepe Kaymakamı Abdullah Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer ve Mardin Eczacı Odası Başkanı Fatih Oral da eşlik etti.