TEKNOLOJİ - 12 Haziran 2025 Perşembe 15:33

Balıkesirli öğrenciler 70 proje üretti

A
A
A
Balıkesirli öğrenciler 70 proje üretti

Tübitak Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından bu yıl ilk kez açılan 4006-C Bilim Fuarları Festivali Çağrısı kapsamında Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen bilim fuarı, Vali İsmail Ustaoğlu, protokol üyeleri, danışman öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların yoğun katılımıyla bir AVM’de gerçekleştirildi.


Balıkesir merkez ilçeleri Altıeylül ve Karesi’ de ki 13 okuldan, 186 öğrenci ve 84 danışman öğretmenin hazırladığı 70 proje, fuarda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Bilimsel farkındalığı artırmak, öğrencilerin disiplinler arası etkileşim kurmasını sağlamak ve bilimsel merakı teşvik etmek amacıyla düzenlenen festival, büyük ilgi gördü.


Programda konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, bilimsel düşüncenin yaygınlaştırılmasında bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi: "Bugün burada, bilimsel düşüncenin yaygınlaşmasına katkı sunmak ve öğrencilerimizin heyecanla hazırladığı projeleri sizlerle buluşturmak amacıyla bir araya geldik. Tübitak tarafından bu yıl ilk kez açılan 4006-C Bilim Fuarları Festivali Çağrısı kapsamında, Altıeylül ve Karesi ilçelerimizdeki 13 okulumuzdan 186 öğrencimizin 70 projesi sergilenmektedir. Bu projeler, sadece akademik birer ürün değil; aynı zamanda merakın, emeğin ve araştırmanın bir sonucudur."



Balıkesirli öğrenciler 70 proje üretti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet TFF Kadınlar 2. Ligi’nde mücadele eden Ağrı Kadın Futbol Takımı, yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklara rağmen sahasında Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nı 4-1 mağlup etti. Ağrı’da dünden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadı karla kaplandı. Maçın oynanabilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Cemil Budak koordinesinde sabah erken saatlerde başlatılan çalışmalarla saha zemnindeki kar kütlesi temizlendi. Yaklaşık 3 saat gecikmeli başlayan karşılaşma, olumsuz hava şartlarına rağmen oynandı. Kar yağışının ardından etkisini artıran dondurucu soğuk, futbolcuları zorladı. Karşılaşma boyunca sahadaki oyuncular kadar yedek kulübesindeki futbolcular da soğuktan korunmak için battaniyelere sarıldı. Zorlu hava şartlarında oynanan mücadelede ev sahibi ekip, oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı. Ağrı Kadın Futbol Takımı’na galibiyeti getiren golleri İrem, Esma, Müjde ve Hasret (penaltıdan) kaydetti. Konuk ekip Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nın tek golü ise birinci yarıda geldi. Karşılaşmayı Şeker Fabrikası Müdürü Kürşat Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Yıldırım ve Ağrı 1970 Spor Kulübü Asbaşkanı Tekin Yuşan tribünden takip etti. Maçın ardından açıklamada bulunan Ağrı Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Önder Tunay, zorlu şartlara rağmen sahada mücadeleyi bırakmayan futbolcularını tebrik etti. Tunay, hava koşullarının oyunu zorlaştırdığını ancak takımının gösterdiği performanstan memnun olduğunu ifade etti. Futbolcular ise karşılaşma sonrası yaptıkları açıklamada, havanın çok soğuk olduğunu ancak sahadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.