MAGAZİN - 04 Haziran 2024 Salı 15:30

Balıkesirli öğrencilerin kısa filmi mansiyon ödülü aldı

A
A
A
Balıkesirli öğrencilerin kısa filmi mansiyon ödülü aldı

Kırşehir’de düzenlenen Ahilik Anlayışında Sanat ve Estetik Konulu kısa film yarışması ödül töreninde, Fahri Kiraz Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mansiyon ödülü aldı.


Yarışma değerlendirme komisyonunun titizlikle seçtiği eserler arasından mansiyon ödülünü kazanan okul, FAKİREGÂN isimli kısa filmiyle dikkati çekti.


Fahri Kiraz MTAL Güzellik Hizmetleri Alanı öğrencileri İrem Demirezen, Rümeysa Yağız, Asel Aladhami, Ayşe Yılmaz ve Yağmur Çalışkan tarafından çekilen kısa film, birinciliği derecesini elde ederek Türkiye finallerine katılma hakkı kazanmıştı. Bu süreçte öğrenciler, Ahilik kültürünü sanat ve estetikle harmanlayarak özgün bir bakış açısı sundukları eserleriyle öne çıktı.


Türkiye Finali Ödül Töreni, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz’ün katılımı ile gerçekleşti. 24 ilden katılan 90 kısa film arasından sıyrılarak mansiyon ödülü alan Fahri Kiraz MTAL öğrencileri, okulun ve şehrin gururu oldu. Bu başarı, öğrencilerin sanata ve estetiğe olan ilgilerini ve yeteneklerini sergilemeleri açısından önemli bir adım oldu.


İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Ahilik Anlayışında Sanat ve Estetik Konulu Kısa Film Yarışması Ödül Töreni’nde başarı elde eden Fahri Kiraz Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini tebrik ederek şu ifadeleri kullandı:


"Öğrencilerimiz, sadece bir ödül kazanmış olmakla kalmayıp, aynı zamanda Ahilik kültürünün sanat ve estetik yönünü başarıyla yansıttı. Emekleri için geleneklerimizin modern dünyaya taşınmasında ne kadar önemli bir rol oynadığını göstermektedir. Sanat, estetik ve kültürel değerlerin korunması ve yaşatılması, toplumumuzun temel taşlarından olup gençlerimizin bu alanlarda gösterdiği çaba ve başarı bizler için gurur vericidir. Bu tür yarışmalar, gençlerimizin yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri için önemli fırsatlar sunmaktadır."


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Tır refüje devrildi, yardım etmek için duran araca başka araç çarptı: 6 yaralı Aksaray’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği hayvan yemi yüklü tır refüje devrildi. Kazayı görerek yardım etmek için yolda duran otomobile ise başka bir araç çarptı. Her iki kazada toplam 6 kişi yaralandı. Kaza, Aksaray - Konya Karayolu 18. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Aksaray’dan Konya istikametine seyreden Mustafa C. (52) idaresindeki 42 AKK 368 plakalı Mercedes marka hayvan yemi yüklü tır, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak refüje devrildi. Aynı istikamette seyreden ve Bingöl’den Manisa’ya giden Mehmet Bingöl (53) yönetimindeki 06 FRZ 429 plakalı Citroen marka araç sürücüsü, kazayı görünce yardım etmek amacıyla dörtlü flaşörlerini yakarak yolun sağına park etti. Araçtan inmek istediği sırada, yine aynı istikamette seyreden Gökhan T. (38) idaresindeki 68 AAY 367 plakalı Toyota marka otomobil, duran aracı fark etmeyerek arkadan çarptı. İlk kazada tır sürücüsü Mustafa C. yaralanırken, meydana gelen ikinci kazada da arkadan çarpan Toyota marka araç sürücüsü Gökhan T. ve araçta yolcu olarak bulunan Halil İbrahim T., Perihan T., Elif T. Abdullah T. olmak üzere toplam 6 kişi yaralandı. Kaza ihbarı üzerine adrese çok sayıda ambulans, jandarma ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırdı. Burada tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken polis ve jandarma ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı. Kazayı anlatan Citroen marka araç sürücüsü Mehmet Bingöl, "Ben bu yoldan geliyordum. Buraya gelince baktım araç devrilmiş. Onu görünce dörtlülerimi yakıp durdum. Arkadan gelen araç hızla gelip bana vurdu. Vurmanın etkisiyle buradan ters istikamete döndüm. Yardım etmek için durdum" dedi.