GÜNDEM - 13 Mart 2024 Çarşamba 09:39

Başkan Ekrem Yavaş çat kapı iftarla mutluluk dağıtıyor

A
A
A
Başkan Ekrem Yavaş çat kapı iftarla mutluluk dağıtıyor

Sındırgı’da Ramazan ayı farklı bir atmosferde yaşanıyor. Başkan Ekrem Yavaş ve eşi ile çat kapı ziyaretler ile vatandaşların gönlünde taht kuruyor.


Her gün 600’den fazla kişinin evlerine ulaştırılan sıcak iftar yemeklerinden, sosyal yardımlara kadar her şeyin yer aldığı ilçede Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın çat kapı iftar ziyaretleri de vatandaşların yüzünü güldürüyor.


Öncelikli olarak Şehit ailelerinin iftar sofraları paylaşılıyor. Başkan Yavaş eşi Yaşiye Yavaş’ın yaptığı iftarlık yemekleri de alarak “ Çat Kapı “ iftar yemeği sürprizi yapıyor. Şehit aileleri başta olmak üzere sokak iftarlarında ve kırsal mahallelerde iftar sofralarına konuk olan başkan Yavaş ramazan geleneğini sürdürüyor.


Başkan Yavaş ve eşi Yaşiye Hanım iftarlıkları ellerine alarak çat kapı bir yaşlının evini ziyaret ediyor ve hoş sohbet içerisinde onlarla iftarlarını yapıyor. Özellikle şehit ailelerini tercih eden başkan Yavaş yıllardan bu yana geleneksel hale getirdiği çat kapı iftar programlarını sürdürüyor.


Vatandaşların yüzlerini güldüren ekip büyük bir mutluluk içerisinde iftar yapıyor, yaşlıların duasını alıyor. İftar yemeği sonrası teravih için de kırsal mahalleler tercih ediliyor.


Başkan Ekrem Yavaş çat kapı ziyaretler ile vatandaşların gönlünde taht kuruyor. Eşi Yasiye Hanımın hazırladığı sefer tası ile yola çıkan çift şehit ailelerinden başlamak üzere kimsesi olmayan ya da evlatları uzakta olan yaşlıların kapılarını çalıyor. Ellerini öpüp birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Bunun yanı sıra asrın felaketini yaşayan depremzedeler de ziyaretlere dâhil ediliyor.


Şehit aileleri bizlere en yüce emanettir anlayışını her fırsatta vurgulayarak daima ziyarette bulunan Başkan Yavaş “ Mübarek ramazan ayındayız. 11 ayın sultanı başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olarak bildiğimiz bu ayda Sındırgı’da yıllar boyunca, çocuklara, gençlere kadınlara, Şehit ailelerine, gazilere, her bir yerde olmaya çalışan bir belediye var. Elimizden gelen tüm yardımları gerçekleştiriyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın destekleri ile Her gün 600 vatandaşımızın evlerine sıcak yemek ulaştırıyoruz. Akşamları da çat kapı ziyaretlerimizle iftarımızı şehit ailelerimizle, yaşlılarımızla depremzede kardeşlerimizle yapıyoruz. Onların hem gönlünü alıyor, hem de ramazan bereketini birlikte yaşamak istiyoruz. Teravih namazlarında ise her akşam farklı bir kırsal mahallede kılıyor namaz sonrası vatandaşlarımızla çay sohbetinde buluşuyoruz. Ramazan birlik beraberlik ve kardeşliğin ayı. Bereketli olsun” dedi.



Başkan Ekrem Yavaş çat kapı iftarla mutluluk dağıtıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başkan Vekili Rasim Şişman: "Hayalimiz Arnavutköy’ü kadim geçmişine yeniden kavuşturmak" Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Rasim Şişman, ilçe genelinde sürdürdüğü ziyaretler kapsamında Arnavutköy Mahallesi’ndeki vatandaşlar bir araya geldi. Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Rasim Şişman, ilçe genelindeki mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Vekili Şişman, Arnavutköy’ün dünyada benzeri olmayan bir değere sahip olduğuna dikkat çekerek, "Çok kadim bir yerdeyiz. Burası çok değerli bir mahalle. Dünyada eşi benzeri yok. Belli şeyleri yeniden canlandırmanız lazım. Hayalimiz Arnavutköy’ü ileriye taşımaktan çok, geçmişindeki ruhu ve kültürü yeniden canlandırmak. Arnavutköy Çileği, Arnavutköy Festivali gibi değerleri tekrar yaşatmak ve mahalleye sosyal tesis kazandırmak istiyoruz. Teofania Yortusu’nun 25 yıl sonra yeniden Arnavutköy’de kutlanmasını çok isterim" dedi. Altyapı ve denetim çalışmalarına da değinen Başkan Vekili Rasim Şişman, "2026 yılı, yol bakım onarım yılı olacak. Biz 13 yere ruhsat vermişiz ama bunun dışında 19 yeri mühürlemişiz. 2025 yılı içinde, 51 işletmeye toplam 17 milyon lira ceza kestik. Bu 51 işletmenin 32’si Arnavutköy’de. 37 işletmeye gürültü, 23 işletmeye de koku, duman gerekçesiyle çok ağır yaptırımlar uyguladık. Çok hızlı şekilde kısa, orta, uzun vadeli projeksiyonları ortaya koyabileceğimiz bir acil eylem planını oluşturarak ciddi anlamda ağırlık vereceğiz Arnavutköy’e" diye konuştu.