MAGAZİN - 28 Nisan 2024 Pazar 16:10

CHP PM Üyesi Umut Dikili’nin nikahını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı

A
A
A
CHP PM Üyesi Umut Dikili’nin nikahını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Parti Meclisi Üyesi Umut Dikili, yaşamını Sinem Satılmış ile birleştirdi. Çiftin Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde gerçekleşen nikâhını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı.


CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Dikili ve Sinem Satılmış, Ayvalık’ta gerçekleştirilen nikâh töreniyle yaşamlarını birleştirdi. Çiftin nikâhını CHP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı. Başkan Ahmet Akın, nikâh öncesi yaptığı konuşmada, “Genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, parti meclisi üyelerimiz hepimiz birlikteyiz. Yani büyük bir aileyi, ‘ailem’ dediğim Balıkesir’de toplamanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Cennet bölgemiz Balıkesir’e, Ayvalık’a hoşgeldiniz” ifadelerini kullandı.


Ayvalık’taki bir restoranda gerçekleştirilen nikah törenine, CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın, CHP Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç, CHP PM üyeleri Mehmet Tüm, Semra Dinçer, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Bornova Belediye Başkanı Ömer Ekşi, Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun ve Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu katıldı.



CHP PM Üyesi Umut Dikili’nin nikahını Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın kıydı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Suriye sınırını rengarenk uçurtmalar süsledi Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesi Suriye sınırında düzenlenen uçurtma şenliğinde rengarenk uçurmalar gökyüzünü süsledi. Suriye’nin kuzeyinin terörden arındırılmasının üzerinden yaklaşık 4 yıl geçti. Terörün bölgeden sökülüp atılması Resulayn’da olduğu kadar sınırın Türkiye tarafına da olumlu bir şekilde yansımaya devam ediyor. Binden fazla kişi katıldı Şanlıurfa’nın Suriye sınırında yer alan Ceylanpınar ilçesinde ilki 3 yıl önce gerçekleştirilen uçurtma şenliğinin üçüncüsü düzenlendi. Her geçen gün vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şenliklere bu yıl binden fazla kişi katıldı. Vatandaşların akın ettiği şenliklerde rengarenk uçurtmalar sınır boyunca gökyüzünü süsledi. Çocuklar uçurtmalarını gökyüzüne salarken aileleri de çocuklarının sevinçlerine ortak oldu. Jandarma çocukları yalnız bırakmadı Uçurtmalarını uçurmakta zorlananlara ise jandarma ekipleri yardımcı oldu. Çocuklarla yakından ilgilenen jandarma ekipleri, çocukların eğlenmesine destek oldu. Çocuklar ve aileleri çok güzel etkinlik olduğunu ve çok mutlu olduklarını ifade etti. Şenliklerin devamını da istediklerini söyleyen Ceylanpınar Bedensel Engelliler Spor Kulübü Antrenörü Metin İdog, "Ceylanpınar halkımız şu anda Kepez tepesinde uçurtmalarını uçuruyorlar. Bu güzel şenliklerin devamını, artmasını diliyoruz” dedi. Gelecek yıl şenliği daha güzel şekilde düzenleyeceklerini söyleyen Ceylanpınar Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Abdulkadir Berhuni ise "Bu sene Ceylanlar Uçurtma Festivalimizin üçüncüsünü gerçekleştirdik. Halkımız çocuklarıyla birlikte güzel vakit geçirdiler. Bunun tekrarını inşallah gelecek yıllarda daha güzel bir şekilde düzenleyeceğiz” diye konuştu. Şenliklerde çocuklara da çeşitli ödül ve hediyeler verildi.
Artvin Artvin’de üniversite öğrencileri sanatı halkla buluşturuyor Artvin Çoruh Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi öğrencileri, sanatı halkın içinde icra ederek ve gerçek yaşamın duygularını eserlerine yansıtmak amaçlı derslerini sokakta yapıyor. Artvin Çoruh Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi öğrencileri, sanatı halkın içinde icra ederek, gerçek yaşamın duygularını eserlerine yansıtıyorlar. Dr. Öğretim Üyesi Kemal Sağlam önderliğinde öğrenciler, sanatın toplumsal bir etkinlik olduğuna inanarak Arhavi’nin tarihi mekânlarında ve halkının arasında çizim derslerini gerçekleştiriyor. Artvin Çoruh Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Kemal Sağlam konuşmasında, Artvin’in sanat eğitimi için en uygun yer olduğunu belirterek, “Öğrencilerimizle buraya geldik sanatsal çalışma yapmaktayız. Çizim terslerimizi dışarda halkla birlikte gerçekleştirmek istedik. Zaten sanat insanların duygu ve düşüncelerini tarih boyunca ifade etmesinde en büyük olgu olmuştur. Sanatçıda bu olguyu gerçekleştiren en büyük öncüdür. Bizde öğrencilerimize bunu aşılayarak halkın arasından halkın sanatçısı çıkması için halkın arasında bu dersimizi gerçekleştiriyoruz. Sanat, toplumun duygularını en samimi şekilde ifade etme aracı olarak kabul edilirken, sanatçılar da bu ifadeyi en etkili biçimde sağlayacak öncüler olarak görür. Öğrencilerimiz Artvin’in kendilerine gösterdiği sıcak ilgi ve sevgiden büyük mutluluk duyuyorlar. Artvin sanat eğitimi için en uygun yer. Öğrencilerimiz halkın kendilerine büyük bir şefkatle yaklaştığını ve bu ortamda eğitim almaktan büyük memnuniyet duyduklarını söylediler” dedi. Artvin Çoruh Üniversitesi öğrencileri ise halkın içinde yaşayarak, onların duygularını anlamaya ve paylaşmaya önem verdiklerini ifade etti.