ASAYİŞ - 30 Nisan 2024 Salı 10:03

Edremit’te asayiş, huzur ve narkotik uygulaması

A
A
A
Edremit’te asayiş, huzur ve narkotik uygulaması

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, polis ekiplerince gerçekleştirilen asayiş, huzur ve narkotik uygulamasında aranan 8 şüpheli yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, polis ekipleri, mahalle, park, bahçe, meydan ve umuma açık yerlerde asayiş, trafiğin yoğun olduğu farklı hareket noktalarında ise trafik yönünden şok asayiş, narkotik ve trafik uygulaması gerçekleştirdi.


Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı 23 ekip, 6 Çevik Kuvvet timi ile 75 çarşı ve mahalle bekçisinden oluşan 219 personel ile gerçekleştirildi. Uygulamada bin 114 kişinin genel bilgi toplama (GBT) sorgulamasında çeşitli suçlardan aranan 8 zanlı ekiplerce gözaltına alındı.


Yapılan çalışmada bir ruhsatsız tabanca ve bu silaha ait 2 mermi, 10 gram sentetik uyuşturucu madde ele geçirildi.


Öte yandan, 21 umuma açık iş yeri ile 56 araç denetlendi. 16 araç sürücüsüne toplam 101 bin 701 lira para cezası kesildi, 3 araç da trafikten men edildi. Bir işletmeye kapalı alanda tütün ürünü kullandırmaktan idari ceza uygulandı.



Edremit’te asayiş, huzur ve narkotik uygulaması

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Önce bıçaklar konuştu, sonra mermiler havada uçuştu Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde akşam saat 22.00 sularında kurşunlar havada uçuştu. Dün alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada yaralanan şahsın yakınları bir gün sonra, yakınlarını bıçaklayan S.E.’nin evine kurşun yağdırdı. Olay, bir önce Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Başkatip Sokak’ta başladı. Çerkezköy’de iş yeri bulunan, alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada dün bıçaklanan A.B.’nin yakınları N.B. ve A.B., S.E.’nin ailesinin bulunduğu binanın önüne gelerek önce tehditler savurdu, ardından dairenin bulunduğu ikinci katın camlarına kurşun yağdırdı. Sokak içinde yaklaşık 10 el ateş eden zanlılar kaçmaya başladı. Polisten kaçmaya başladılar Silah sesleriyle birlikte olay yerine gelen Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle, zanlılar arasında kovalamaca başladı. Polislerin dur ihtarına uymayan zanlılar Belediye Meydanı’na doğru koşmaya başladı. Kaçarken bir taraftan da havaya ateş açan zanlıların kurşunları çevredeki bazı iş yerlerinin de camlarına isabet etti. 10 el ateş ettiler Kısa bir kovalamacının ardından zanlılar Özcan Sokak ile Edip Arıcan Sokak arasında bulunan pasaj içinde kıskıvrak yakalandı. Olayda kullanılan tabanca ile birlikte yakalanan zanlılar önce hastaneye, ardından Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Görgü tanıklarına göre olayda en az 10 el ateş edildiği iddia edildi. Olay yerinde çok sayıda boş kovan bulundu Nefes kesen kovalamaca ve silah sesleri vatandaşlara korku dolu anlar yaşatırken kısa sürede polisin müdahale etmesi takdir topladı. Zanlıların gözaltına alınmasının ardından her iki sokağı da güvenlik çemberine alan polis, ardından Olay Yeri İnceleme ekipleriyle birlikte delilleri topladı. Olay Yeri İnceleme ekipleri çok sayıda boş kovan ele geçirdi.
Düzce Hizmet-İş Sendikası temsilcileri bir araya geldi İş Sendikası Düzce ili temsilcileri düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Şube Başkanı Ali Kemal Esen, “Biz birlikte bir vücut olarak çalışacağız” dedi. Hizmet-İş Sendikası Düzce temsilcileri Düzce Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezinde buluştu. Düzenlenen programa göreve yeni atanan Düzce Belediyesi İnsan Kaynakları İhtisas Şirketi BELKA Genel Müdürü Erdem Yılmaz’da katıldı. Programda konuşan Hizmet-İş Sendikası Düzce Şube Başkanı Ali Kemal Esen, toplanın amacının tanışma ve kaynaşma toplantısı olduğunu söyledi. 2 yıl Düzce’nin şantiyeye döneceğini işaret eden Ali Kemal Esen, “Düzce bizim evimiz, bizim her şeyimiz. Biz kendimize hizmet edecek kadar şanslı insanlarız. Düzce Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’nün hizmet noktasında önemli çalışmaları var. Düzce’de artık musluklarımızdan su akıp akmayacağı ile ilgili hiçbir düşüncemiz olmayacak. Musluk sularımızı içeceğiz İnşallah. Önümüzdeki 2 yıl Düzce şantiye alanına dönecek. Bunu niye anlatıyorum bizde Düzce Belediyesi çalışanlarıyız. Arkadaşlar biz birlikte bir vücut olarak çalışacağız. Devletimiz, hükümetimiz iktisat anlamında yeni genelgeler yayınladı. Hizmet noktasında Düzce’nin bunun dışında kalacağına inanıyorum. Neden? hizmet noktasında kısıtlama olmaz, kaliteli hizmet noktasında kısıtlama yok. Bakın burada ilçeden ilçelerden gelen arkadaşlarımız temsilcilerimiz de var. Gücümüzü, kuvvetimizi hep beraber kullanacağız. Hep beraber hareket edeceğiz, hep beraber Düzce olarak gelişmeye ve kalkınmaya hep beraber başlayacağız” ifadelerinde bulundu. “Yaptığımız her işi kendimiz için yapıyoruz” BELKA Genel Müdürü Erdem Yılmaz, kendisinin de sahada olacağını işaret ederek “Üç yıldır BELTUR Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordum. Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’nün talimatlarıyla devlette 17 yıl boyunca yaptığım işe atandı. İnsan kaynaklarının genel müdür olarak atandım. Bu günü kadar yapılan hizmetlerinden ve katkılarından dolayı bir önceki genel müdürümüze de teşekkür ediyorum. Ben biraz daha farklı uygulamalar yapacağım. Nasip olursa biraz daha sahaya ineceğim, aranıza gireceğim, birlikte yürüteceğiz. Doğru olanı yapacağız inşallah hep beraber. Paylaşım içinde olacağız. Düzce’ye katkı sağlayacağız. Kendim Düzceliyim yaklaşık 24 yıl sonra tekrar Düzce’ye geldim. Bütün sülalem, toprağım burası iyi şeyler yapalım, iyi anılalım tek derdim bu. İnşallah hep beraber birlikte güzel işler yaparız. Başkanımız Ali Kemal Bey’e katılıyorum. Yaptığımız her işi aslında kendimiz için yapıyoruz. Çünkü bu şehirde yaşıyoruz, elimizden gelenin en iyisini hep beraber yapacağımı kendi adıma taahhüt ediyorum. Güzel abi-kardeşlik içinde, dostluk içinde bir ilişki üreteceğim. İnşallah hep beraber güzel şeyler yapacağız” şeklinde konuştu. Konuşların ardından program hep birlikte çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.
Çorum Çorum Belediyesi ile Gimhae belediye arasında iki işbirliği protokolü imzalandı Çorum’un kardeş şehri Gimhae Belediye Başkanı’nın daveti üzerine Güney Kore’ye giden Çorum heyeti resmi temaslarını sürdürüyor. Ziyaret kapsamında Çorum’un tanıtım ve bilimsel çalışmalara katkı sağlayacak iki önemli iş birliği protokolüne imza atıldı. Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Çorum Belediye Başkan Yardımcıları Zübeyir Tunce ve Fatih Özüyağlı ile Belediye Strateji Geliştirme Müdürü Talat Tekin 07 Ekim 2024 - 02 Şubat 2025 tarihleri arasında Gimhae Ulusal Müzesi’nde 229 adet Hitit eseriyle açılacak Hitit Özel Sergisi protokol anlaşması ve bir dizi resmi ziyaret için Güney Kore’ye gitti. Çorum heyetine Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz de eşlik etti. Kardeş Şehir Gimhae Belediye Başkanı Hong, Tae Yong ve Güney Kore Gimhae Ulusal Müzesi Genel Müdürü Yoon, Hyung Won ve Gimhae heyetinin de katıldığı törende, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çorum Belediyesi, Gimhae Belediyesi ve Güney Kore Gimhae Ulusal Müzesi arasında protokol imzalandı. Ziyaretler kapsamında ayrıca Hitit Üniversitesi ile Güney Kore İnje Üniversitesi arasında da işbirliği protokolü imzalandı. Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve Güney Kore İnje Üniversitesi Rektörü Jeon, Min Hyon arasında imzalanan protokol kapsamında iki üniversite arasında bilimsel araştırmalarda işbirliği, öğrenci ve hoca değişimi projesi uygulanacak. Kardeş şehir Gimhae’ye verimli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın “Başta Gimhae Belediye Başkanımız Hong, Tae Yong olmak üzere burada bizlerle çok yakından ilgilendiler ve üst düzey misafirperverlik gösterdiler. Kendilerine heyetim adına teşekkür ediyorum. Şehrimiz adına oldukça verimli bir ziyaret gerçekleştirdik. İlimizin kültürel turizmine, bilimsel çalışmalarına önemli katkı sunacak iki ayrı protokole imza attık” dedi. İmzalanan protokollerin, Çorum’a hem kültürel hem de akademik alanda önemli katılar sağlayacağını dile getiren Başkan Aşgın, “Kardeş şehir Gimhae ile kurduğumuz bu güçlü bağlar, gelecekte de devam edecek ve yeni iş birliklerinin kapısını arayacaktır. Emeği geçen tüm kurum ve kişilere teşekkür ediyor, bu iş birliklerinin ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. Gimhae Ulusal Müze heyeti Çorum’a gelecek Başkan Aşgın, önümüzdeki günlerde Güney Kore Gimhae Ulusal Müzesi Genel Müdürü Yoon, Hyung Won başkanlığında müze yetkilileri ve uzmanların yer aldığı heyetin bir dizi ziyaret için Çorum’a geleceklerini de açıkladı.
Kocaeli Gençler 19 Mayıs’ı voleybol turnuvası ile kutladı Körfez’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Liseler Arası Genç Kız ve Genç Erkekler Voleybol Turnuvası’nda kupa ve madalyalar takdim edildi. Körfez Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile birlikte her yıl geleneksel olarak düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan Liseler Arası Genç Kızlar ve Genç Erkekler Voleybol Turnuvası, bugün ödül töreniyle sona erdi. Organizasyona 10 okul takımından yaklaşık 250 öğrenci sporcu katılırken, turnuva Yeşil Vadi Koleji Spor Salonu’nda 3 hafta boyunca çekişmeli ve heyecanlı maçlara sahne oldu. "19 Mayıs tarihimizde çok önemli bir gündür" Törende gençlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu söyleyen Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, gençlerin bayramını kutlayarak, "19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz bu onurlu günde kupa töreninde siz gençlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Tüm gençlerimizin bayramını kutluyorum. 19 Mayıs tarihimizde çok önemli bir gündür. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’dan bağımsızlık meşalesini yakarak milli mücadeleyi başlattığı Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı günün adıdır. Bu günü Atatürk’ün gençlere armağan etmesinin gençlere ne kadar önem verdiğinin adeta göstergesidir. Gençlerimizde bu bilinçle ülkemizi aydınlık yarınlara kavuşturmak için canla başla çalışacaklardır ben buna yürekten inanıyorum. Kendilerini iyi yetiştirerek bilgileriyle, ahlaklarıyla, maneviyatlarıyla, milli ve manevi değerlere sahip çıkmalarıyla bunu ortaya koyacaklardır. Atatürk’ün bu armağanına layık olacaklardır. Bizler de her zaman gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Siz gençlere inanıyor ve güveniyoruz. Her yıl bu tarihlerde düzenleyerek geleneksel hale getirdiğimiz bu turnuvaya katılarak ter akıtan tüm takımlarımızı ve gençlerimizi tebrik ediyorum" dedi. "Dereceye girenleri tebrik ediyorum" Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt ise "Gençlerimizin nezdinde milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum. Bizim bütün sosyal ve kültürel etkinlerimizde, faaliyetlerimizde her zaman yanımızda olarak bizi yalnız bırakmayan ve destekleyen Körfez Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Turnuvaya katılan bütün okullarımızı kutluyor, dereceye girenleri tebrik ediyorum" diye konuştu.