GÜNDEM - 14 Temmuz 2025 Pazartesi 11:26

Erdek’te tatilci yoğunluğu, trafik hattı havadan görüntülendi

A
A
A
Erdek’te tatilci yoğunluğu, trafik hattı havadan görüntülendi

Balıkesir’in tatil beldelerinden olan Erdek’te hafta sonu sıcak havayı fırsata çevirmek isteyen vatandaşların akınına uğradı. Özellikle Bursa, İstanbul ve Çanakkale gibi çevre illerden günübirlik gelen tatilciler, Erdek Kapıdağ Yarımadası’ndaki koylara ve sahillere yoğun ilgi gösterdi.


Sabahın erken saatlerinden itibaren yola çıkan tatilciler, hem geliş hem de dönüş saatlerinde trafikte yoğunluk oluşturdu. Erdek Caddesi başta olmak üzere yarımada giriş ve çıkış güzergâhlarında zaman zaman araç trafiği durma noktasına geldi. Yoğunluk, havadan dron ile de görüntülendi.


Bandırma merkezden Erdek istikametine giden güzergahlarda trafik akışını sağlamak üzere polis ekipleri belirli noktalarda yönlendirme yaptı. Yetkililer, sürücülerden dikkatli olmalarını ve trafik kurallarına uymalarını istedi.


35 dereceyi bulan hava, sahillere akını tetikledi


Meteoroloji verilerine göre hafta sonu Balıkesir genelinde sıcaklıklar 35 dereceye yaklaştı. Sıcak havadan bunalan vatandaşlar, Erdek’in serin koylarını ve plajlarını tercih etti. Özellikle çocuklu aileler ve genç gruplar, deniz kenarında serinleyip dinlenmeyi seçti.


Yoğunluğa rağmen gün içinde herhangi bir kaza ya da olumsuzluk yaşanmadığı, günübirlikçilerin akşam saatlerinde sorunsuz şekilde evlerine döndüğü bildirildi.



Erdek’te tatilci yoğunluğu, trafik hattı havadan görüntülendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Sumud yeniden yolda: İlkbaharda Gazze’ye ikinci sefer Muğla’nın Bodrum ilçesinde panele katılan Sumud hareketinin önde gelen ismlerinden aktivist Ayçin Kantoğlu, Gazze’ye yönelik insani yardım ve ablukanın kırılması amacıyla yürütülen Sumud hareketinin, ilkbahar aylarında yeniden yola çıkacağını açıklandı. Aktivistler, yeniden Gazze’ye ulaşmak için sivil insiyatifle hazırlıkların başladığını duyurdu. Bodrum’da Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Yeniden Sumud ve Gazze Gerçeği" başlıklı panelde, aktivist Ayçin Kantoğlu, sanatçı Fethullah Badem ve yazar Mehmet Ercan, Gazze’de yaşanan insani drama ve Sumud hareketine ilişkin deneyimlerini paylaştı. Programa çok sayıda vatandaş katıldı. Program, İstiklal Marsı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Etkinlikte, Gazze’de yaşananlara ilişkin hazırlanan video katılımcılara izletildi. Açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde konuşan aktivist Ayçin Kantoğlu, hem geçmişteki Sumud sürecinin değerlendirileceğini hem de yeni yolculuğun müjdesinin paylaşıldığını belirterek, "Yeniden Sumud ilkbaharda yola çıkacak. İsrail, ateşkese rağmen agresif ve saldırgan tutumuna ara vermedi. Ölümlerin önüne geçilemedi, beklenen insani yardım koridoru hala açılamadı. Sivil insiyatif bir kez daha Gazze’ye ulaşmanın, ablukayı kırmanın yollarını arayacak" dedi. Gazze’de yaşananların, yaşadıkları zorlukların çok ötesinde olduğunu vurgulayan Kantoğlu, "Zorlu bir yolculuktu. Akdeniz’i fındık kabuğundan teknelerle geçmenin getirdiği ciddi bir mücadele vardı. Güçlü bir düşman var ama yenilmez değiller. Halkların iradesi Birleşmiş Milletleri ve devletleri görevlerini yapma noktasında baskılayacaktır. Bizim için as olan Filistin’in özgürlüğü ve selametidir. Daha kalabalık gitmeyi planlıyoruz. İlkinde yaklaşık 1 milyon başvuru vardı, ikincisinde bu ilginin daha da artacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.