GÜNDEM - 07 Ekim 2024 Pazartesi 12:58

Gençlerin “Günaydın Çorbası” Büyükşehir’den

A
A
A
Gençlerin “Günaydın Çorbası” Büyükşehir’den

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, gençlerin güne sıcak bir başlangıç yapmaları için “Günaydın Çorbası” ikramını başlattı.


Sosyal belediyecilik uygulamalarıyla ihtiyaca göre hizmet üreten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, gençlerin yanında olmaya devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Ahmet Akın’ın talimatları doğrultusunda hafta içi her sabah 07.00’den itibaren, gençlere yönelik sıcak çorba ikramında bulunuyor.


Hafta içi her sabah sıcak çorba ikram edilecek


Eğitimin her alanında öğrencilerin yanında olmayı sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sıcak çorba ikramını bugünden itibaren Kurtdereli Spor Salonu ve Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Durağı yanında öğrencilerin hizmetine sundu. Gençlerin güne sıcak bir başlangıç yapmaları için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi’nin çorba ikramı ilk günden ilgi gördü. Öğrenciler derse gitmeden sıcak çorbalarını içerek güne başladılar. “Gençlerimize Günaydın Çorbası Bizden” sloganıyla hayata geçirilen proje kapsamında gelen taleplere göre yeni noktalarda da çorba ikramı yapılması hedefleniyor.



Gençlerin “Günaydın Çorbası” Büyükşehir’den

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Yılmaz’dan gençlere tavsiyeler Bursa’da Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldi. Gençlerin yoğun sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Yılmaz, öğrencilerle uzun uzun sohbet etti. Sınıfları ve atölyeleri gezen Oktay Yılmaz, eğitim faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra okulda düzenlenen ‘Tecrübe Paylaşımı’ programına katılan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, deneyimlerini anlattı. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Oktay Yılmaz, gençlerden hedefleri ve idealleri doğrultusunda yaşamalarını istedi. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım’da gençler için hayata geçirilen projeleri anlattı. Yılmaz, her zaman gençlerin yanında olduklarını belirtti. Yıldırım’a kazandırılan kütüphanelerin kültürel dönüşümün simgesi haline geldiğini vurgulayan Yılmaz, "Gençler için attığımız her adımı, geleceğe yapılan güçlü bir yatırım olarak görüyoruz. Yıldırım’daki çalışmalarımızın merkezine çocuk ve gençleri koyduk. İlçemize kazandırdığımız kütüphanelerimiz, spor tesislerimiz ve sosyal yaşam alanlarımız başta gençler olmak üzere her yaştan hemşehrimizin uğrak noktası haline geldi. Hayata geçirdiğimiz projelerle Yıldırım’ı gençler için çekim merkezi haline getirdik. Öğrencilerimizin ve gençlerimizin yanında olmaya, her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz. Yıldırım’ın geleceğini gençler ve çocuklarla birlikte inşa ediyoruz. Gençlerimizin enerjisi ve heyecanı bize güç veriyor. Gençler ve çocuklarımız için ne yapsak az. İnanıyoruz ki güçlü gelecek, güçlü bir gençlikle mümkündür" dedi.
Tekirdağ Gençler ihracat vizyonuna damga vurdu Tekirdağ’’da düzenlenen TİGS 2026 finalinde sonuçların açıklanmasıyla coşkulu anlar yaşanırken, gençler Trakya’nın ihracat vizyonuna damga vurdu. Trakya Kalkınma Ajansı öncülüğünde düzenlenen Trakya İhracatında Genç Stratejiler Yarışması (TİGS) 2026, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde gerçekleştirilen final programıyla tamamlandı. Bölgedeki üniversitelerden katılan 63 öğrenci, aylar süren yoğun hazırlık sürecinin ardından geliştirdikleri projeleri jüri karşısında sunarak büyük finale çıktı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi’nden 3’er kişilik 21 takımın katıldığı yarışmada öğrenciler; mal ihracatı ve hizmet ihracatı (sağlık turizmi) alanlarında stratejiler geliştirdi. Yarışma sürecinde gençler, hem teknik eğitimler aldı hem de bölgenin önde gelen sanayi kuruluşları ve sağlık kurumlarında saha çalışmaları yaparak teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürdü. Final programında takımlar projelerini akademisyenler, sektör temsilcileri ve Trakya Kalkınma Ajansı yetkililerinden oluşan jüriye sundu. Değerlendirmeler sonucunda mal ihracatı kategorisinde Kapital 22 takımı birinci, Exportus ikinci, Çapraz takımı üçüncü oldu. Hizmet ihracatı kategorisinde ise Bridgehealth birinciliği elde ederken, EAG’le ikinci, Chich Trade takımı üçüncü sırada yer aldı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte salonda heyecan doruğa çıktı. Aylar süren emeğin karşılığını alan öğrenciler büyük sevinç yaşarken, alkışlar ve coşkulu anlar programa damga vurdu. Katılımcılar, gençlerin başarısını uzun süre ayakta alkışladı. Toplam 180 bin lire ödül İki ayrı kategoride yapılan yarışmalarda 1. olanlara 45 bin TL, 2. Olanlara 30 bin TL, 3. Olanlara ise 15 bin lira ödül verildi. Programda konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, yarışmaya katılan tüm öğrencilerin bölgenin geleceğinde önemli rol oynayacağını belirterek, "Sadece kazananlar değil, yarışmaya katılan 63 gencimizin her biri Trakya’nın dünyayla kuracağı yeni köprülerin mimarıdır" ifadelerini kullandı. TİGS 2026, kamu, üniversite ve sanayi iş birliğinin güçlü bir örneği olarak dikkat çekerken, gençlerin ihracat odaklı stratejik bakış açısını sahaya yansıtmasıyla bölge için önemli bir kazanım olarak değerlendirildi.