ÇEVRE - 13 Ekim 2024 Pazar 16:55

Kapıdağ Yarımadası’nda çevre felaketi

A
A
A
Kapıdağ Yarımadası’nda çevre felaketi

Balıkesir’in Erdek ilçesinde Kapıdağ Yarımadası hafta sonlarını değerlendirmek isteyen vatandaşların piknik alanı haline gelirken, ne yazık ki çevreye verilen zarar her geçen gün artıyor. Piknik yapan vatandaşlar, yanlarında getirdikleri malzemeleri doğaya bırakmaları sonucu bölgedeki çevre kirliliğini artırıyor. Özellikle sahil kenarına bırakılan çöplerin denize ulaşmasıyla deniz kirliliği de ciddi boyutlara ulaşıyor.


Yarımadadaki gölet ve çevresi, piknik sonrası terk edilen çöplerle dolarken, mangal yapılan alanlarda bırakılan atıklar, doğada büyük bir çevre katliamına yol açıyor. Ayrıca bölgede yaşayan vatandaşların evsel atıklarını ve molozlarını doğaya gelişigüzel bırakmaları, çevre felaketini daha da derinleştiriyor.


Bölgedeki çevre duyarlılığı her geçen gün azalırken, Erdek ve Kapıdağ Yarımadası’nda yaşanan bu kirlilik, doğanın ve denizin geleceğini tehdit ediyor. Yetkililerin bu duruma karşı önlem alması ve vatandaşların çevreye olan duyarlılığının artması büyük önem taşıyor.



Kapıdağ Yarımadası’nda çevre felaketi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da 2026’nın ilk bebeği Şehir Hastanesi’nde dünyaya gözlerini açtı Bursa’da yeni yılın ilk dakikaları, Bursa Şehir Hastanesi’nde yaşanan doğum sevinciyle karşılandı. 2025 yılının son bebeği ile 2026 yılının ilk bebeği aynı hastanede dünyaya gelerek ailelerine unutulmaz bir mutluluk yaşattı. Edinilen bilgilere göre, 2025 yılının son bebeği Mustafa ve Merve Gökgün çiftinin Yakup Ali adını verdikleri bebek olurken, 2026 yılının ilk bebeği ise Mustafa ve Fatma Almaz çiftinin Alparslan ismini verdikleri bebek oldu. Anne ve bebeklerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Doğumların ardından AK Parti Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, İl Sağlık Müdürü Mustafa Çetin ve beraberindeki heyet, aileleri hastanede ziyaret etti. Protokol üyeleri, yeni doğan bebekler için hediyeler takdim ederek ailelere iyi dileklerini iletti. Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklama yapan AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, "Yeni yılın tüm hemşehrilerimize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum" dedi. Bursa Şehir Hastanesi’nin bölgenin en büyük sağlık tesislerinden biri olduğuna dikkat çeken Gürkan, "Yaklaşık 1500 yatak kapasitesine sahip hastanemizde bu akşam hem 2025’in son hem de 2026’nın ilk bebeklerini ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadık. Ailelerimize hayırlı olsun dileklerimizi ilettik" ifadelerini kullandı. Hastanenin yılda yaklaşık 3 milyon hastaya hizmet verdiğini belirten Gürkan, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "2026 yılı Bursa için sağlık yatırımları açısından önemli bir yıl olacak. 1315 yatak kapasiteli yeni hastanemizle birlikte sağlık hizmetlerinde kalite ve erişim daha da artacak. Bunun yanında hızlı tren ve şehir hastanesine ulaşımı sağlayacak raylı sistem projelerinin de hizmete girmesiyle Bursalılar çok daha güçlü bir altyapıya kavuşacak. Tüm milletimize ve hemşehrilerimize hayırlı ve huzurlu yıllar temenni ediyorum."