GÜNDEM - 10 Kasım 2024 Pazar 18:49

Kazdağları’nda Atatürk’ün anısına fidanlar toprakla buluştu

A
A
A
Kazdağları’nda Atatürk’ün anısına fidanlar toprakla buluştu

Edremit Belediyesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 86. yıldönümünde Kazdağları’nda anlamlı bir etkinliğe imza attı.


Balıkesir’in Edremit ilçesi Dereli Mahallesi’deki 206 hektarlık alanı ile Türkiye’nin en büyük bal ormanlarında ve Bal Köy Projesi kapsamında gerçekleşen “Ata’ya Minnet Fidan Dikimi” etkinliğinde fidanlar toprakla buluşturuldu. Programda şimdiye kadar 20 bin fidan dikilen sahaya 500 fidan daha dikildi. Türkiye’nin en büyük bal ormanlarından olan Kazdağları bal ormanında hedef ise 120 bin ağaç olarak belirlendi.


Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, “Bu fidanlar, Atatürk’ün bize miras bıraktığı değerlere olan bağlılığımızın bir sembolü olarak büyüyecek ve gelecek nesillere bir emanet olarak kalacaktır” dedi. Başkan Ertaş, “Bizler de onun izinden giderek Kazdağları’nın doğal güzelliklerini ve zenginliklerini korumaya, doğaya olan borcumuzu ödemeye kararlıyız” dedi.


Fidan dikim etkinliğine Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP Edremit İlçe Başkanı Emin Yalçıntaş, Edremit Kent Konseyi Başkanı Abdullah Soykan, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, belediye yetkilileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda gönüllü katıldı.



Kazdağları’nda Atatürk’ün anısına fidanlar toprakla buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Başakşehir’de "dur" ihtarına uymayan hırsız kovalamaca sonrası yakalandı: 330 bin TL ceza Başakşehir’de dün sabah saatlerinde açıktan hırsızlık yaptığı tespit edilen ve polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan 21 yaşındaki A.H.Ç., kısa süren kovalamacanın ardından aracının lastiklerinin indirilmesiyle yakalandı. Şüpheliye 330 bin TL idari para cezası uygulanırken, "açıktan hırsızlık" suçlamasıyla gözaltına alındı. Olay dün sabah saatlerinde Başakşehir, Şamlar Mahallesi İstiklal Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, açıktan hırsızlık yaptığı belirlenen A.H.Ç., şüpheli hareketleri üzerine polis ekiplerince durdurulmak istendi. Polisin "dur" ihtarına uymayan şüpheli, otomobille kaçmaya çalıştı. Kısa süren kovalamacanın ardından polis ekipleri aracın lastiklerini indirerek şüpheliyi yakaladı. 330 bin TL idari para cezası kesildi Polis ekiplerince yakalanan şüphelinin üzerinde yapılan aramada, hırsızlıktan elde edildiği değerlendirilen 2 cep telefonu ile 17 bin 330 TL, 320 Amerikan doları ve 80 euro ele geçirildi. Öte yandan açıktan hırsızlık suçlamasıyla gözaltına alınan A.H.Ç.’ye polisin "dur" ihtarına uymamak, ehliyetsiz araç kullanmak ve makas atmak suçlarından toplam 330 bin TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca şüphelinin kullandığı 34 MVY 998 plakalı araç 120 gün süreyle trafikten men edildi. Konu ile ilgili yakalanan şüphelinin, bugün "açıktan hırsızlık" suçundan adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.