ÇEVRE - 26 Nisan 2024 Cuma 14:04

Kız öğrenci yurdunun çevresine yeni fidanlar dikildi

A
A
A
Kız öğrenci yurdunun çevresine yeni fidanlar dikildi

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Hasan Basri Çantay Yurdu’nda gerçekleştirilen ‘Fidan Dikim Etkinliği’ ile yurtta barınan öğrenciler fidanları toprakla buluşturdu. Fidan dikim etkinliğini, Balıkesir Valiliği koordinesinde Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, Balıkesir Üniversitesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirildi.


Yurtlar sadece barınma alanları olarak değil; aynı zamanda gençlerin sosyal ve kültürel etkileşimlerini yaşadığı ortamlar olarak da önem taşıyor. Bu nedenle yurtlarda kalan öğrencilerin ders dışı zamanlarını olumlu bir şekilde değerlendirmeleri için çeşitli etkinlikler ve faaliyetler düzenleniyor. Bu tür etkinlikler, gençlerin sosyal ve akademik gelişimine katkı sağlamak, milli, manevi ve insani değerleri tanımalarına yardımcı olmak ve doğaya olan sevgilerinin arttırılması amaçlanıyor.


Hasan Basri Çantay ve Balıkesir Kız Yurdu öğrencileri, ağaç ve orman sevgisi konularında bilinçlenmek, gençlerin çevre faaliyetlerinde etkin rol almaları ve yaşadıkları çevreye duyarlılıklarının artırılması hedefiyle fidan dikim etkinliğinde bir araya geldiler.


Vali İsmail Ustaoğlu,” Bugün gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte fidanları toprakla, umutları yarınlarımızla buluşturacağız. Unutmamalıyız ki ağacıyla, ormanıyla, taşıyla, toprağıyla bu cennet vatan hepimizindir. Bu bilinçle hareket ederek, gelecek nesillere en değerli ve en paha biçilmez bir miras olarak, uygarlığın en temel göstergesi olan ağacı ve ormanı bırakmalıyız. Toprakla buluşturduğumuz bu fidanların ülkemiz, şehrimiz, milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.


İl Müdürü Adem Özalp, ” Ormanların korunması ve sürdürülebilir yönetimi, insanların sağlığına ve refahına katkıları, çevre kirliliğinin azaltılması, iklim değişikliğiyle mücadele ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak adına kritik önem taşır. Ağaçların, insanların sağlığına ve refahına katkıları, çevre kirliliğinin azaltılması, iklim değişikliğiyle mücadele etmek ve doğal yaşam alanlarını korumak gibi birçok farklı alanda etkileri bulunuyor Bizler de geleceğimiz olan gençlerimize, çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmak adına hep birlikte doğaya katkı sağlamak için fidan dikim etkinliklerine katılmaya devam edelim. Bu anlamlı etkinliğe, katkı sunan ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.


Fidan dikim törenine Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Orman Genel Müdürü Kemal Kayıran, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp ve birim müdürleri ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlikle dikilen fidanlar geleceğe bir armağan olarak bırakılarak, yıllar boyunca yaşam alanlarına renk katacak ve doğal dengenin korunmasına katkı sağlayacak.



Kız öğrenci yurdunun çevresine yeni fidanlar dikildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün; yeni kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesi teklifine ilişkin 13 Mayıs tarihli yazısı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunca görüşüldü. Genel Kurul; Sandıklı ilçesinin Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Sandıklı Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Sandıklı, Hocalar ve Kızılören ilçeleri" olarak belirlenmesine, Serik ilçesinin Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Serik Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Serik ilçesi" olarak belirlenmesine, Suşehri ilçesinin Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Suşehri Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Suşehri, Akıncılar, Gölova, İmranlı ve Koyulhisar ilçeleri" olarak belirlenmesine, Ortaca ilçesinin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Ortaca Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçeleri" olarak belirlenmesine karar verdi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun, yeni kurulan mahkemelerin yargı çevrelerini belirleyen Genel Kurul Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin; ülkemize, milletimize ve yargı camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Adalet hizmetlerini daha hızlı, daha etkin ve daha erişilebilir kılmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.