SAĞLIK - 16 Mayıs 2025 Cuma 13:18

Marmara Adası’nda hemodiyaliz ünitesi hizmete açıldı

A
A
A
Marmara Adası’nda hemodiyaliz ünitesi hizmete açıldı

Marmara Adası’nda hizmet veren Süleyman İlik İlçe Devlet Hastanesi’nde kurulan ’hemodiyaliz ünitesi’ hasta kabulüne başladı. Ünitenin haftanın 6 günü hizmet vereceği bildirildi.


Marmara Süleyman İlik İlçe Devlet Hastanesi’nde yapımı tamamlanan hemodiyaliz ünitesi, 16 Mayıs 2025 tarihi itibarıyla kaliteli ve ulaşılabilir sağlık hizmeti sunmaya başladı.


Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başhekim Dr. Hasan Aydın, "Kurumumuzda kurulan hemodiyaliz ünitemizle birlikte önemli bir ihtiyaca cevap vermeye başlamış bulunuyoruz. Diyaliz tedavisine ihtiyaç duyan hastalarımız, artık deniz ve kara yolculuğu ile birlikte günlük gidiş geliş yaklaşık 5 saat süren yolculukla Erdek ve Bandırma ilçelerine gitmeden tedavilerini Marmara’da alabilecekler. Ünitemiz her hafta Pazartesi gününden başlayıp Cumartesi günü dahil haftanın 6 günü 08.30 ile 17.30 saatleri arasında hizmet verecektir. Sabah 08.30-12.30 ve öğleden sonra 13.30-17.30 olmak üzere iki seans halinde hastalarımıza diyaliz hizmeti sunulacaktır" dedi.


Başhekim Aydın, ünitede 3 aktif diyaliz cihazı bulunduğunu, muhtemel teknik aksaklıklara karşı 1 yedek cihazın da hazır olduğunu belirtti. 3 yatak kapasitesiyle hizmet veren ünitenin, hastaların başka ilçelere gitmeden tedavi olabilmesine imkan sağladığı bildirildi.


Aydın ayrıca, "Hemodiyaliz ünitemizin açılış sürecinde emeği geçen İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin olmak üzere, kurumumuza adını veren yeni hizmet binamızın bağışçısı merhum Süleyman İlik’e, hemodiyaliz ünitemiz için bağışta bulunan Avni Şahin’e, Cemil Dalkıran’a, Yaşar Dalkıran’a, Hüseyin Semerci’ye, Kurtuluş Akkuş’a, Özdemir Ata’ya, Mehmet Ali Akkuş’a, Serhat Semerci’ye, Yalçın Akın’a ve Ahmet Önel’e, tüm sağlık yöneticilerimize, hastane personelimize ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.



Marmara Adası’nda hemodiyaliz ünitesi hizmete açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Kasımpaşa: 1 - Galatasaray: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 34. ve son haftasında Galatasaray, deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı ev sahibinin 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 5. dakikada Nhaga’nın pasında sol tarafta topu alan Lang’ın ceza sahası içine kadar ilerleyip çaprazdan uzak direğe şutunda kaleci Ali meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi. 6. dakikada sağ taraftan Sane’nin kullandığı köşe atışında ön direkte yükselen Kaan Ayhan’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin üzerinden auta çıktı. 27. dakikada Diabate’nin savunma arkasına pasına hareketlenen Benedyczak, ceza sahası sol çaprazında kaleci Günay’la karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı aşırtma vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1-0 38. dakikada ceza sahası sağ çaprazından Sane’nin sert şutunda meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü. Stat: Recep Tayyip Erdoğan Hakemler: Adnan Deniz Kayatepe, Murat Tuğberk Curbay, Osman Gökhan Bilir Kasımpaşa: Ali Yanar, Adem Arous, Rodrigo Becao, Nicholas Opoku, Kamil Ahmet Çörekçi, Andri Baldursson, Cafu, İrfan Can Kahveci, Kerem Demirbay, Fousseni Diabate, Adrian Benedyczak Yedekler: Ege Albayrak, Eyüp Aydın, Ali Yavuz Kol, Mortadha Ben Ouanes, Kubilay Kanatsızkuş, Jim Allevinah, Godfried Frimpong, Taylan Utku Aydın, Emre Taşdemir, Habib Gueye Teknik Sorumlu: İlker Püren Galatasaray: Günay Güvenç, Sacha Boey, Wilfried Singo, Arda Ünyay, Eren Elmalı, Kaan Ayhan, Renato Nhaga, Leroy Sane, İlkay Gündoğan, Noa Lang, Mauro Icardi Yedekler: Batuhan Şen, Ismail Jakobs, Davinson Sanchez, Roland Sallai, Ahmed Kutucu, Can Armando Güner, Ada Yüzgeç, Eyüp Can Karasu, Furkan Koçak, Mario Lemina Teknik Direktör: Okan Buruk Gol: Adrian Benedyczak (dk. 27) (Kasımpaşa)
Tunceli Tunceli’de miniklerin piyano konseri yoğun ilgi gördü Tunceli’de piyano eğitmeni Defne Bucak’ın öğrencileri tarafından hazırlanan yıl sonu piyano konseri yoğun ilgi gördü. Tunceli’de piyano eğitmeni Defne Bucak’ın öğrencileri, yıl boyunca hazırladıkları eserleri düzenlenen programda izleyicilerle buluşturdu. Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte öğrenciler, klasik müzik eserlerinden türkülere, çocuk şarkılarından hafızalarda yer eden eserlere kadar geniş bir repertuvar sundu. Ailelerin ve sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde çocukların heyecanı dikkat çekti. Vali Yardımcısı Fikri Dağ’ın da katıldığı program boyunca öğrenciler salondan büyük alkış aldı. "Küçük bir şehir ama çok güzel olanaklar tanınıyor" Piyano eğitmeni Defne Bucak, "Munzur Üniversitesi’nden 2 sene önce mezun oldum, 4 senedir çocuklarla piyano üzerine çalışıyorum. Mezun olduğum sene öğrencilerimle bir piyano dinletimi gerçekleştirdik. Çocukların orada motivasyon kazandıklarını gördüm, önlerine bir hedef koyduklarını gördüm. Öğrencilerimle birlikte sahne deneyimi yaşadım. Birlikte ilk sahne tecrübemiz oldu. Öğrencilerim bu dinletilerle birlikte hem çok iyi çalışıyorlar, hem çok motivasyon kazanıyorlar hem de çok güzel heyecanlar yaşıyoruz. Buradaki insanların, halkın desteğini alıyorum, valimizin desteğini alıyorum. Bu şekilde çok güzel etkinlikler yapıyoruz. Küçük bir şehir ama çok güzel olanaklar tanınıyor" dedi. "Fazıl Say gibi çok ünlü biri olmak istiyorum" Öğrencilerden Demirhan Gündoğdu, "Piyano çalmak çok güzel bir his. Mutluyum, hep böyle olmasını istiyorum. Fazıl Say gibi çok ünlü biri olmak istiyorum" şeklinde konuştu. 6 yaşındaki Öykü Koç ise, "Piyanoyu çok seviyorum, öğretmenimi de çok seviyorum. Bugün burada çok eğlendim, heyecanlandım, şarkı söyledik. Bugün mutlu oldum" diye konuştu.
Kayseri İlhan Palut: "Tesislerde konuşulan tek konu final" Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Kayserispor maçının ardından, "Yarın itibarıyla da cuma günkü kupa finaline hazırlanmaya başlayacağız. En güçlü, en kararlı bir şekilde inşallah final maçını oynayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig’in son haftasında Konyaspor, deplasmanda Kayserispor’a 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Türkiye Kupası finalini düşünerek daha çok genç bir kadroyla maça çıktıklarını belirtti. Oyuncuların mücadelesinden memnun olduğunu dile getiren Palut, "Tabii ki ligi hem moral olarak hem de sıralama olarak iyi bir sonuçla bitirmek istiyorduk. Geçen hafta camia olarak üzülen bir rakip vardı karşımızda. Bu vesileyle geçmiş olsun demek istiyorum Kayserispor camiasına. Sakat oyuncularımız, tedavi olan oyuncularımız var, bir şekilde Trabzonspor finaline yetiştirmeye çalışıyoruz. Bunun dışında çok yük binen oyuncular var, onlar da hazırlıklarına devam ediyorlar. Buraya gençlerle desteklediğimiz ve düzenli forma şansı bulamayan oyuncularımızdan oluşan bir kadroyla geldik. Bu oyuncularımın mücadelesinden genel anlamda memnunum. Başa baş bir oyun oldu, biz de kazanabilirdik. Teknik anlamda yeteri kadar fırsat bulduğumuz bir oyun yalnız daha iyi savunma yapmamız gerekirdi. Hem biz Kayserispor’u çok az adamla yakaladık geçiş hücumlarında, dönem dönem de tam tersi yakalandık. Bence keyifli bir maç oldu" diye konuştu. "Hırslarınızın takımın menfaati önüne geçmemesi gerekiyor" Yarından itibaren cuma günü oynanacak olan Türkiye Kupası finaline hazırlanmaya başlayacaklarını kaydeden Palut, "İnsan her maçı kazanmak istiyor bir teknik adam olarak, bitirebilecek en üst yerde bitirmek istiyor ligi. Ama bazen de önemli maçlar öncesinde bazı hamleleri yapmak zorunda kalıyorsunuz. Kesinlikle içe sinen bir şey değil ama bazen kendi hırslarınız takımın menfaatinin önüne geçmemesi gerekiyor. Kayserispor kazandı, tebrik ediyorum. Genç oyuncularımın hepsi iyi mücadele etti, onlara da teşekkür ediyorum. Yarın itibarıyla da cuma günkü kupa finaline hazırlanmaya başlayacağız. En güçlü, en kararlı bir şekilde inşallah final maçını oynayacağız" ifadelerini kullandı. "Tesislerde konuşulan tek konu final" Şehirde Trabzonspor ile oynanacak olan final maçının konuşulduğunu da aktaran Teknik Direktör İlhan Palut, "Tesislerde konuşulan tek konu final. Onun dışındaki konulara konsantre olmak pek kolay olmuyor, önümüzde bu kadar somut bir hedef dururken. Bir heyecan havası hissettiğimi söyleyebilirim. Şehirde kim görse size bunu soruyor. Bazen rahatlamaya gidiyorsunuz, insanların heyecanı, beklentileri sizi tam tersine döndürebiliyor. Çünkü bu da bir sorumluluk" diye konuştu.