GÜNDEM - 15 Ocak 2026 Perşembe 16:49

Minik eller aileleriyle birlikte üretti

A
A
A
Minik eller aileleriyle birlikte üretti

Balıkesir’in Havran ilçesinde düzenlenen ’Çanta Boyama Etkinliği’, çocukları ve ailelerini sanatın renkli dünyasında buluşturdu.


Havran Bilim ve Teknoloji Merkezi, sanatın birleştirici gücünü ön plana çıkaran renkli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Veli katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda, çocuklar hayal güçlerini bez çantalar üzerine yansıtırken, aileleriyle birlikte üretmenin mutluluğunu yaşadı. Resim Öğretmeni Mine Uzkal İkiz’in rehberliğinde gerçekleşen atölye çalışmasında öğrenciler, hem el becerilerini geliştirdi hem de kendilerini özgürce ifade etme fırsatı buldu. Etkinliğe Havran Meslek Yüksekokulu gönüllü öğrencileri de destek vererek çocuklara eşlik etti.


Etkinlikte çocukların ve ailelerin heyecanına ilçe protokolü de ortak oldu. Havran Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Emin Ersoy ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Aydemir, çalışma alanlarını dolaşarak çocukların tasarımlarını yakından inceledi. Protokol üyeleri, bu tür faaliyetlerin eğitsel ve sosyal açıdan önemine dikkat çekti.


Sanat yoluyla aile-çocuk bağlarını güçlendirmeyi amaçlayan ve ortaya çıkan renkli çalışmalarla kalıcı hatıralara dönüşen etkinlik katılımcılardan tam not aldı. Havran Belediyesi Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde benzer sosyal ve sanatsal faaliyetlerin devam edeceği bildirildi.



Minik eller aileleriyle birlikte üretti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kadıköy’de trafik ve asayiş denetimi: 2 milyon ceza, 80 araç trafikten men Kadıköy’de 13-14-15 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen trafik ve asayiş uygulamalarında binlerce araç denetlendi, yüzlerce sürücüye ceza kesildi. Kadıköy’de C Bölgesi Trafik Ekipler Amirliği ile asayiş büro ekipleri tarafından 13-14-15 Mart 2026 tarihlerinde gerçekleştirilen denetimlerde 3 bin 853 araç kontrol edildi. Uygulamalarda toplam 313 ayrı ihlal tespit edilirken, sürücülere toplam 2 milyon 47 bin 381 lira cezai işlem uygulandı. Denetimler kapsamında 80 araç ise trafikten men edildi. Trafik ekipleri ve asayiş büro ekiplerinin ortak uygulamalarında sürücüler ve yolcular üzerinde GBT sorgulaması, yoklama ve genel güvenlik kontrolleri gerçekleştirdi. Uygulamalarda en fazla ceza, sürüş güvenliğini tehlikeye atan aksesuar kullanan sürücülere kesildi. Bu kapsamda 50 sürücüye işlem yapılırken, teknik şartlara aykırı araç kullanan 22 sürücüye de ceza uygulandı. Ayrıca 48 araç muayenesiz olduğu gerekçesiyle işlem görürken, 16 araç sigortasız olduğu için cezalandırıldı. Denetimlerde ehliyet ihlalleri de dikkat çekti. Geri alınmış ehliyetle araç kullanan 7, yetersiz ehliyetle araç kullanan 8 sürücü hakkında işlem yapıldı. Bunun yanı sıra 24 sürücü seyir halindeyken cep telefonu kullanırken yakalandı, 24 kişi emniyet kemeri takmadığı için, 13 sürücü ise kask takmadığı için cezadan kaçamadı.
Afyon ’Lejyoner Hastalığı Kontrol Programı Eğitimi" düzenlenecek Akciğerlerde ciddi enfeksiyonlara sebep olan lejyoner hastalığına karşı farkındalığın artırılması ve konaklama birimlerinde su sistemlerinin güvenli yönetiminin sağlanması amacıyla, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Lejyoner Hastalığı Kontrol Programı Eğitimi" düzenlenecek. Gerçekleştirilecek eğitim programıyla ilgili kurumdan yapılan yazılı açıklamada, "Lejyoner hastalığı, ülkemizde bildirimi zorunlu bulaşıcı hastalıklar arasında yer almaktadır. Bu çerçevede konaklama birimlerinin, su sistemlerinde legionella bakterisinin çoğalmasını önlemeye yönelik gerekli tedbirleri alması ve bu süreçleri eğitimli sorumlu personel aracılığıyla yürütmesi zorunludur. Eğitim programı, konaklama birimlerinde görev alacak sorumlu personelin mevzuat, risk değerlendirmesi ve su yönetimi planları konularında bilgi ve yetkinliğini artırmayı hedeflemektedir. Eğitim 2 yapılacak olup, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Eğitim Salonunda gerçekleştirilecektir. Eğitime, otel, motel, tatil köyü, misafirhane, kaplıca, huzurevi, alışveriş merkezi gibi su sistemlerinin yoğun kullanıldığı konaklama ve toplu kullanım alanlarından başvurular kabul edilecektir. Yataklı tedavi kurumlarının başvuruları ise resmi yazışma yoluyla alınacaktır. Eğitime katılacak personelin en az lise mezunu olması gerekmekte olup, katılım sağlayacak kişilerin ilgili mevzuat gereği eğitim almış sorumlu personel olarak görevlendirilmesi öngörülmektedir" ifadelerine yer verildi. Öte yandan, lejyoner hastalığının genellikle klimalar, jakuziler ve su sistemlerinden solunum yoluyla bulaşan ciddi bir akciğer enfeksiyonu olduğu belirtildi.