GENEL - 25 Şubat 2020 Salı 12:50

(Özel) İran’a korona virüsüne karşı taş suyu ile destek Türkiye’den

A
A
A
(Özel) İran’a korona virüsüne karşı taş suyu ile destek Türkiye’den

Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaptığı bilimsel çalışmalar ile dikkatleri çeken Faruk Durukan tarafından yıllar önce üretilen anti fungal ve anti viral özellikteki taş suyu, İran’da yaşanan korona salgınına destek için bu ülkeye gönderildi.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaptığı bilimsel çalışmalar ile dikkatleri çeken Faruk Durukan tarafından yıllar önce üretilen anti fungal ve anti viral özellikteki taş suyu, İran’da yaşanan korona salgınına destek için bu ülkeye gönderildi. İlk aşamada 1 ton taş suyu İran’a gönderilecek.


AR-GE firması sahibi Faruk Durukan tarafında bulunan ve üretimi yapılan anti bakteriyel, anti fungal ve anti viral özellikler taşıyan taş suyu, korona virüsü ile mücadeleye destek vermek için İran’a gönderiliyor. Balıkesir’in Edremit ilçesinde üretilen 1 ton taş suyu, Van üzerinden İran’ın Razi sınır kapısında İranlı yetkililere teslim edilecek. Çok güzlü bir dezenfektan özelliği taşıyan, insan, hayvan ve çevre açısından zararsız bir ürün olan taş suyu, dezenfektan amaçlı ve korona virüsüne karşı kullanılacak.


Çalışma hakkında bilgi veren Faruk Durukan, “Taş suyu dünyada sadece bizim ürettiğimiz bir ürün. Taş suyunun anti mikrobiyal, anti fungal, anti viral gibi dezenfektan özellikleri var. Şu an biz İran’a yaklaşık 1 ton malzeme gönderiyoruz. İran’da çeşitli üniversitelerde testler yapılarak etki oranı da araştırılacak. Taş suyunun en büyük artı özelliği, hiçbir toksite değerinin olmaması. İnsan, çevre ve hayvan sağlığı açısından yan etkisi olmayışı büyük bir avantaj. Bazı dezenfektanları toksit değeri yüksek olduğu için rahatlıkla kullanamazsınız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.