SPOR - 10 Eylül 2024 Salı 09:43

Sındırgı’da tek kurşun atış yarışması gerçekleşti

A
A
A
Sındırgı’da tek kurşun atış yarışması gerçekleşti

Avcılık ve atıcılık sporlarının yoğun bir şekilde gerçekleştiği Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde tek kurşun atış yarışması yoğun ilgi gördü.


Sındırgı Belediyesi ve Sındırgı Genç Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği işbirliği ile düzenlenen yarışmaya özellikle Aydın, Manisa, Uşak, İzmir, Bursa gibi çevre iller başta olmak üzere birçok ilçeden ve çeşitli bölgelerden 10’u resmi sporcu olmak üzere 500’den fazla sporcu katıldı.


Mandıra Harman yeri mevkiinde düzenlenen atışlar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Atış alanında avcılar, 35 metre mesafedeki pet şişelerin asılı noktaya ayrı ayrı 5 el ateş etti. Yarışmada Manisa Kırkağaç ilçesinden Mehmet Yıldırım birinciliği üstlenirken, Çanakkale Kalkım’dan Ali Kırca 2., Sındırgı ilçesinden Furkan Kocabaş 3. oldu.


Kepsut ilçesinden yarışmaya katıldıklarını belirten Abdullah Özdemir “Balıkesir’imizin güzel bir ilçesi olan Sındırgımıza bizim hobimiz olan atış turnuvası için geldik. Aynı zamanda atış kulübümüze hem katkımız olsun hem Balıkesir’imizin adını daha güzel yerlere çıkartmak için katılma kararı aldık oğlumla beraber“ diye konuştu. İbrahim Can Özdemir ise “Atıcılık yeni bir poligon olmuş güzel olmuş daha farklı çeşitlerde yapılabilir bence ilerleyen yıllarda Balıkesir’imizde böyle etkinliklerin olmasını güzel buluyoruz” dedi.


Sındırgı Genç Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği başkanı Furkan Kocabaş “Sındırgı Genç Avcılar ve Atıcılar Kulübü olarak düzenlemiş olduğumuz kurşun yarışmasındayız. Bu sene dernek olarak ilki düzenlendi. Yani bu katkılarından dolayı Sındırgı Belediyesine çok teşekkür ederim. Serkan Sak’a Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın’a teşekkürü bir borç bilirim. İnşallah hakkımızda hayırlısı olsun” dedi.


Eser Yondu ise “ Sındırgımız biliyorsunuz çok turistik tarihi bir yer. Böyle güzel bir aktiviteyi de burada yaşadığımız için mutluyuz. Güzel bir organizasyon. Tabi ilçede atıcılar çok” ifadelerini kullandı.


Düzenlenen yarışmalara Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, başkan yardımcıları ve protokol üyeleri de katıldı.



Sındırgı’da tek kurşun atış yarışması gerçekleşti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da park halindeki araçlara çarpıp takla attı: Sürücü alkolmetreye üfleyemedi Bolu’da park halindeki iki araca çarptıktan sonra takla atan otomobilin sürücüsü, polis ekiplerinin dakikalar süren çabasına rağmen alkolmetreye üfleyemedi. Kazadan yara almadan kurtulan sürücü, kan testi yapılmak üzere hastaneye götürüldü. Olay, gece saatlerinde Bahçelievler Mahallesi Alemdar Sokak üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konak Sokak’tan Alemdar Sokak istikametine dönüş yapmak isteyen F.D. idaresindeki 14 FB 828 plakalı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan 14 ABL 306 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan 14 ABL 306 plakalı araç da önünde park halindeki 14 AS 206 plakalı otomobile çarparak durabildi. Meydana gelen zincirleme kazada, 14 FB 828 plakalı otomobil çarpışmanın etkisiyle takla atarak ters döndü. Kazayı gören çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ters dönen araçtan çıkarılan sürücü F.D., kontrol amacıyla sağlık ekiplerine teslim edildi. Kaza anı kamerada Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü F.D.’ye polis ekipleri tarafından alkol testi yapılmak istendi. Ancak sürücü, polis ekiplerinin dakikalar süren tüm yönlendirmelerine ve uğraşlarına rağmen alkolmetre cihazına üflemekte başarılı olamadı. O anlar ve polis ekiplerinin çabası saniye saniye kameralara yansıdı.Alkolmetre cihazına üfleyemeyen F.D., alkol oranının belirlenmesi amacıyla kan testi yapılmak üzere polis nezaretinde hastaneye götürüldü. Kazaya karışan araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından, olayla ilgili inceleme başlatıldı.