SPOR - 14 Haziran 2024 Cuma 11:51

Türkiye Gençler Spor tırmanışı şampiyonası Balıkesir’de gerçekleşti

A
A
A
Türkiye Gençler Spor tırmanışı şampiyonası Balıkesir’de gerçekleşti

Okul Spor faaliyetleri kapsamında yapılan Okullar Arası Gençler (A-B) Spor Tırmanışı, Türkiye’nin dört bir tarafından katılan genç tırmanıcıların kıyasıya rekabetine sahne oldu.


İsmail Akçay Tırmanış Duvarı’nda düzenlenen yarışlar, 30 ilden sporcuların katılımıyla gerçekleşti. Toplamda 120 takım ve 418 ferdi sporcu, heyecan dolu mücadeleler için bir araya geldi.


Kız ve erkek kategorilerinde düzenlenen yarışlar, Türkiye birinciliği için çekişmeli bir atmosferde geçti. Sporcular sadece fiziksel değil, aynı zamanda zihinsel yeteneklerini de ortaya koyarak seyircilere heyecan dolu anlar yaşattılar. Zorlu parkurlarda sergiledikleri olağanüstü performansla dikkat çeken genç sporcular, tırmanma tutkularını zirveye taşıdılar.


Şampiyona, gençlerin sporla bağlarını güçlendirmek ve tırmanma sporunu teşvik etmek açısından büyük bir öneme sahip. Sporcuların bir araya gelerek yaşadığı bu heyecan dolu yarışma, Türkiye’nin tırmanma camiasında dikkate değer bir dönüm noktası olarak kaydedildi. Şampiyonanın sonunda, genç tırmanıcılar büyük bir coşkuyla ödüllerini kucakladılar. Türkiye birinciliği unvanını kazanan sporcular, başarılarıyla sadece tırmanma dünyasında değil, aynı zamanda sporcular arasında ilham kaynağı oldular.


İl Müdürü Adem Özalp, “Gençlik ve Spor Kenti Balıkesir, çeşitli spor branşlarında geniş bir yelpazeye ev sahipliği yapmakta olup, spor tırmanışı da bu branşlar arasındadır. Şehrimizde düzenlenen bu etkinliklerle modern tesislerimizde sporcuları ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu yarışmalar, spor tırmanışı tutkunlarının heyecanla beklediği etkinlikler arasında önemli bir yer tutmakta ve genç yeteneklerin potansiyellerini sergileme fırsatı sunarak Türkiye’deki tırmanma sporunun gelişimine katkı sağlamaktadır. Ayrıca, yeni nesillere tırmanma tutkusunu aşılamada önemli bir platform oluşturuyor. Şampiyonada emeği geçen herkese teşekkür ediyor, katılan tüm sporcuları tebrik ediyorum” dedi.



Türkiye Gençler Spor tırmanışı şampiyonası Balıkesir’de gerçekleşti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da sokak köpeği dehşeti: 11 yaşındaki çocuk parçalamaktan son anda kurtuldu Van’ın Muradiye ilçesinde okul çıkışı 5 başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki çocuk, çevredeki bir servis şoförünün müdahalesiyle ölümden döndü. Edinilen bilgiye göre olay, bugün saat 16.30 sıralarında Muradiye ilçesi Gönderme Mahallesi’nde meydana geldi. Okuldan çıktıktan sonra evine gitmek üzere yola koyulan 11 yaşındaki Y.A. isimli çocuğa bir anda çevresini saran 5 başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Köpeklerin arasında kalarak dehşeti yaşayan küçük çocuk, vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı ısırık darbeleriyle ağır yaralandı. Saldırı esnasında tesadüfen bölgeden geçmekte olan bir okul servisi şoförü, durumu fark ederek hemen müdahale etti. Şoförün çabalarıyla köpeklerin elinden kurtarılan çocuk olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Vücudunda derin yaralar ve diş izleri bulunan çocuğun sağlık durumunun takip edildiği öğrenildi. Hastanede çocuklarının iyileşmesini bekleyen aile ve yakınları ise bölgedeki başıboş köpek sorununa dikkat çekerek yetkililerden taleplerini dile getirdi. Daha önce benzer bir olayda hayatını kaybeden Hamza’yı hatırlatan aile fertleri, "Kendi çocuklarımızın da ölmesi mi gerekiyor? Bu soruna artık kalıcı bir çözüm bulunmalı" diyerek tepkilerini dile getirdi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.