ASAYİŞ - 10 Haziran 2025 Salı 15:47

Zeytinlik alandaki yangın kısmen kontrol altına alındı

A
A
A
Zeytinlik alandaki yangın kısmen kontrol altına alındı

Balıkesir’in Edremit ilçesi Eminkuyu mevkiinde çöplük alanda çıkan yangın, şiddetli poyraz rüzgarının etkisiyle kısa sürede büyüyerek zeytinlik alanlara sıçradı. Yangına çok sayıda ekip müdahale ederken, bölgede yoğun çalışmalar sürüyor. Ekipler zeytinlik alanda yangını söndürürken çöplük alanda ise yangın kısmen kontrol altına alındı.


Edinilen bilgiye göre, Eminkuyu mevkiindeki çöplük alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede yayılan alevler, rüzgarın da etkisiyle çevredeki zeytinlik alanlara sıçradı. Yangına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Edremit Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme ekipleri ve Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri müdahale ediyor. Şiddetli rüzgara rağmen yangının bir kısmı kontrol altına alınırken, özellikle çöplük bölgesinde ekiplerin yoğun çaba harcadığı öğrenildi. Yangının tamamen söndürülmesi için çalışmalar sürüyor.



Zeytinlik alandaki yangın kısmen kontrol altına alındı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Arıza yapan makine İhsan Usta’nın hayatına yön verdi Aydın’ın İncirliova ilçesinde terzi çırağı olarak iş hayatına başlayan 68 yaşındaki İhsan Demir’in hayatı, sürekli arıza yapan makine sayesinde değişti. Terzilik mesleği hazır giyim ve büyük çaplı konfeksiyonlara yenik düşünce İhsan Usta, Aydın’ın en bilinen makine tamircilerinden biri oldu. Birçok markanın yetkili servisliğini de yapan İhsan Demir, "Bazen şer gibi görünen şeylerin sonucu hayra çıkabiliyor. Sürekli arızalanan makine beni farklı bir meslek sahibi yaptı" dedi. Çocukluğunda hayalindeki mesleğin yorgancılık olduğunu belirten İhsan Demir, "Bir zamanlar yorgancılık en gözde mesleklerden biriydi. İlk olarak yorgancılık yapmaya başladım. Daha sonra ciddi bir ustalık gerektiren şapka dikim işleri yaptım. Bu işler teknolojik gelişmelere yenik düşmeye başlayınca bir marka oluşturup gömlek üretimine başladım. Bu işler sırasında dikiş makinelerinden yüzüm gülmedi. Arızalananları uğraşa uğraşa kendim tamir etmeye başladım. Makineyi tamir ettiğimi gören meslektaşlarım bu defa kendi makinelerini tamir için bana getirmeye başlayınca bir anda terzilik mesleğinden dikiş makineleri tamirciliğine geçtim" diyerek sürekli arıza yapan dikiş makinesinin hayatını değiştirdiğini söyledi. Makine tamir ederken çeşitli elektrikli ve elektronik ev aletlerini de tamir etmeye başladığını belirten İhsan Demir, şu anda birçok markanın Aydın’daki yetkili bayisi olarak hizmet verdiğini ifade etti. Demir, her sektörde olduğu gibi kendi sektörlerinde de en büyük sıkıntının çırak bulamamak olduğunu kaydetti.