GÜNDEM - 10 Ekim 2024 Perşembe 15:34

“Zirvedeki Sporcu Buluşmaları” Gençlere İlham Verdi

A
A
A
“Zirvedeki Sporcu Buluşmaları” Gençlere İlham Verdi

Amatör Spor Haftası kapsamında Balıkesir Valiliği himayelerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Zirvedeki Sporcu Buluşmaları” söyleşi programı, gençlerin yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Balıkesir Lisesi Konferans Salonu’nda moderatörlüğünü Beden Eğitimi Öğretmeni Volkan Ali Bozdemir’in üstlendiği panelde, uluslararası başarılarıyla tanınan olimpiyat sporcuları gençlerle bir araya geldi. Etkinlikte, güreşte iki kez Dünya Şampiyonu ve yedi kez Avrupa Şampiyonu unvanına sahip milli sporcu Yasemin Adar, Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda çeyrek finale çıkarak 5’incilik elde eden milli boksör Esra Yıldız Kahraman ve +73 kg taekwondo kategorisinde Paris 2024 Olimpiyatları’nda bronz madalya kazanan milli sporcumuz Nafia Kuş Aydın, gençlere deneyimlerini aktardı.


Sporcular, amatör spordaki başarı hikayelerini ve bu yolda verdikleri mücadeleleri samimiyetle paylaşarak, motivasyon kaynaklarını nasıl bulduklarını anlattılar. Gelecekteki hedeflerine ulaşmak için gençlere ilham verici tavsiyelerde bulunan sporcular, etkinliğe katılan öğrencilerin spor alanındaki ilgilerini artırmayı hedeflediler.


Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Her yıl Ekim ayında düzenlediğimiz Amatör Spor Haftası etkinlikleriyle, sporun geniş kitlelere ulaşmasını sağlamayı ve herkesin spor yapma fırsatını elde etmesini hedefliyoruz. Değerli sporcularımızın gençlerimize örnek olması, onların ilham kaynağı olmaları son derece önemli. Son yıllarda ilimizde spor kültürünün gelişmesi ve gençlerde spor sevgisinin artması konusunda kaydedilen ilerleme umut verici. Bu tür etkinlikler, sporun daha da büyümesine katkı sağlayacak ve gençlerimizin spora olan ilgisini pekiştirecektir. Sporcularımıza ve gençlerimize başarılar dileyerek, bu buluşmaların devam edeceğini ve spor alanında yeni fırsatlar sunmaya kararlılıkla devam edeceğimizi belirtmek isterim. Bu tür etkinliklerin, Balıkesir’de spor kültürünün gelişimine katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.



“Zirvedeki Sporcu Buluşmaları” Gençlere İlham Verdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.