YEREL HABERLER - 16 Mart 2017 Perşembe 15:23

Üreticilere uygulamalı budama ve aşılama eğitimi

A
A
A
Üreticilere uygulamalı budama ve aşılama eğitimi

Bartın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere budama ve aşılama eğitimi verildi.

Bartın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından çiftçilere budama ve aşılama eğitimi verildi.


Müdürlüğe ait meyve bahçesinde 55 kadın ve erkek çiftçinin katıldığı eğitimde Bodur-yarı bodur elma, armut, kiraz, ağaçlarında kullanılan budama ve terbiye sistemleri ile meyve ağaçlarında bahar döneminde uygulanabilen kalem aşı yöntemleri Ziraat Mühendisi Mutlu Keleş tarafından uygulamalı olarak anlatıldı.


Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, meyve bahçesindeki eğitime katılarak, çiftçilerle yaptığı sohbette; bu eğitimlerin meyve yetiştiriciliği yaparak daha fazla verim almak isteyen ve yeni bahçe tesis edecek olan çiftçilere yönelik düzenlendiğini kaydetti. Eğitimlerle bilinçli üretime destek olunduğunu kaydeden Bayram, sayısız üreticiye ulaşarak daha verimli ve kaliteli üretimin yolunun açıldığını ifade etti. Bayram, budamanın meyvecilikte vazgeçilemez unsurlardan biri olduğunu, hem verim ve hem de kalite için budamanın mutlaka yapılması gerektiğini de belirtti. Bayram ayrıca tarımsal desteklemeler, genç projelerinin desteklenmesi, yüzde 50 hibeli tarıma dayalı ekonomik yatırımlar ve Bartın’ın yeni kapsama alındığı Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından desteklenen projeler hakkında da bilgi verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Penta Teknoloji karlılık ve ciroda hız kesmedi Penta Teknoloji’nin 2024’ün ilk çeyreğindeki konsolide cirosu, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69 artışla 6 milyar TL oldu. Penta Teknoloji, 2023’teki rekor finansal performansını bu yılın ilk üç ayında da sürdürdü. Şirket 2023’teki güçlü finansal pozisyonunu, kârlılık ve cirodaki başarılarını 2024’e de taşıdı. Penta Teknoloji’nin ilk üç aylık konsolide cirosu önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69’luk artışla 6 milyar TL olurken, brüt kârı da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artışla toplam 434,9 milyon TL olarak gerçekleşti. 2024’ün ilk üç ayındaki FAVÖK’ü yüzde 53 artarak 258,2 milyon TL’ye ulaşan Penta Teknoloji’nin FAVÖK marjı ise yüzde 4,3 oldu. Penta Teknoloji, aynı dönemde 84,2 milyon TL vergi öncesi kâr elde etti. “Türkiye’nin öncü katma değerli teknoloji dağıtıcısıyız” Penta Teknoloji Genel Müdürü Fatih Erünsal, şirketin 34 yıllık yolculuğunda Türkiye’nin en güçlü ve güvenilir markalarından biri olmayı başardığını belirterek, ilk üç aylık finansal sonuçları şöyle değerlendirdi: “Bugün 40’tan fazla global ve yerel teknoloji markasıyla yaptığımız iş ortaklığıyla yüksek operasyonel kabiliyetimiz, deneyimli ekiplerimiz, dijital alt yapımız ve hizmetlerimizle Türkiye’nin öncü katma değerli teknoloji dağıtıcısı konumunda yer alıyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz sektörde her adımımızda iş ortaklarımızın büyümesini de önceliğimize alıyoruz. Penta Entegrasyon, Penta Abonelik Yönetimi, Penta Depom, Penta Teknoloji Merkezleri gibi hizmetlerimizle sektörde fark oluştururken, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik inovatif ürün ve çözüm seçenekleri sunmaya ve dijitalleşmeye yönelik yatırımlarımızla pazar büyüklüğü ve kârlılık açısından güçlü büyümemizi sürdürmeye devam edeceğiz.”