YEREL HABERLER - 17 Haziran 2017 Cumartesi 10:28

Rektör Uzun’dan Kurucaşile ilçesine ziyaret

A
A
A
Rektör Uzun’dan Kurucaşile ilçesine ziyaret

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Kurucaşile ilçesini gerçekleştirdiği ziyarette öğrenciler ve yöre halkıyla bir araya geldi.


Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve beraberindekiler Meslek Yüksekokulunun (MYO) Kurucaşile ilçesinde bulunan programlarının yer aldığı binada incelemelerde bulundu. İlçede ziyaretler de gerçekleştiren Rektör Uzun, yöre halkı ve öğrencilerle bir araya geldi. Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın’ın da eşlik ettiği ziyaretlerde Rektör Uzun, öğrencilerin ve vatandaşların görüş ve önerilerini dinledi.


“Öğrencilerimiz uygulamalı eğitimlerle iş hayatına hazırlanıyor”


Rektör Uzun Meslek Yüksekokulları bünyesindeki uygulamalı eğitimin önemine vurgu yaparak, “Öğrencilerimiz iş dünyasına hazır olması için uygulamalı eğitim çok önemlidir. Kurucaşile’deki programlarımızda da Meslek Yüksekokulumuzdaki diğer programlar gibi son teknoloji uygulamalı eğitim verilmektedir. Kurucaşile’deki programlarımızda öğretim elemanlarımızın simülasyon üzerinden verdikleri eğitimle öğrencilerimiz üst düzey tecrübe edinmektedir. Öğrencilerimizin edindikleri bu bilgiler mezun olduktan sonra atılacakları iş hayatında önemli avantajlar sağlayacaktır” dedi.


“Şehrimize ve bölgemize katkıyı önemsiyoruz”


Bartın Üniversitesi’nin önemli hedeflerinden birinin bulunduğu şehre ve bölgesine katkı sunmak olduğunu da vurgulayan Rektör Uzun, “Üniversitemiz verdiği eğitimle öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmeye çalışırken, araştırma sürecinde ise Bartın başta olmak üzere bölgeyle ilgili ihtisaslaşmalıdır. Kurucaşile, Ulus ve Bartın’daki programlarımız bölge odaklı çalışmalar yapacaktır” diye konuştu.


Bartın Üniversitesi’nin Kurcaşile’de MYO’ya bağlı Gemi İnşaatı, Yat İşletme Yönetimi, Deniz ve Liman İşletmeciliği ile Turizm ve Seyahat Hizmetleri programlarında eğitim ve öğretim veriliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.