YEREL HABERLER - 14 Ağustos 2017 Pazartesi 18:26

Bartın’ın biyolojik çeşitlilik envanteri çıkartıldı

A
A
A
Bartın’ın biyolojik çeşitlilik envanteri çıkartıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi kapsamında Bartın’da gerçekleştirilen Karasal ve İç Su Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi’nin çalıştayı ve izleme eğitimi başladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi kapsamında Bartın’da gerçekleştirilen Karasal ve İç Su Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi’nin çalıştayı ve izleme eğitimi başladı.


Çalıştaya Bartın Vali Yardımcısı Murat Karasu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı Melikunnas Özkaya, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bartın Şube Müdürü Ahat Delirorman, Çınar Mühendislik Müşavirlik A.Ş. adına Dr Bahadır Akman ve projede görevli öğretim üyeleri katıldı. Toplantıda, il içinde 30 parsele ayrılan bölgelerde bulunan kuş, sürüngen, deniz canlıları, memeli canlı çalışmaları ile endemik bitki türleri masaya yatırıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10 Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcısı Melikunnas Özkaya, "Uluslar Arası Biyoçeşitlilik Sözleşmesi’nin 1992 yılında imzalanmasından sonra, her ülke kendi ölçeğinde, Biyolojik çeşitliliğin korunması ve gelecek nesillere aktarılması maksadı ile değişik çalışmalar başlatmıştır. Ülkemizde de, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ’Ulusal Biyolojik çeşitlilik Envanter ve İzleme projesi’ ile Türkiye’nin biyolojik çeşitlilik haritasının oluşturulması amaçlanmaktadır. Türkiye’miz, bulundu-ğu coğrafya itibariyle, sahip olduğu tabii kaynakları ve biyoçeşitliliği bakımından, Avrupa’nın bir devleti ile değil, neredeyse Avrupa’nın tamamıyla kıyaslanabilecek bir zenginliğe sahiptir. Sahip olduğumuz bu kaynaklardan, verimlilik ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda faydalanılabilmesi için, bu proje büyük bir önem taşımaktadır. Bartın ilimizde de 2015 yılında başlatılan bu çalışmada artık sona yaklaşılmış olup, Bartın ilinin sahip olduğu karasal ve iç su ekosistemleri potansiyeli gerek envanter gerekse literatür çalışmaları ile ortaya koyulmuş böylece hedef türlerce zengin habitatlar, özellikli bitki toplumları ve özellikli yaban hayvanı alanları tespit edilerek Bartın ilinin Biyolojik çeşitlilik haritası çıkarılmıştır" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İş yerine sığınan genci taraftarlara vermediler, ortalık savaş alanına döndü...O anlar cep telefonu kamerasında İzmir’de, Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasının arından yaşanan kutlamaların devamında kavga çıktı. Bir grup taraftardan kaçarak bir iş yerine sığınan gence esnaf sahip çıkınca, taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga çıktı. Tekme ve yumrukların yanı sıra sandalyelerin havada uçuştuğu kavga kameraya yansıdı. Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar doyasıya takımlarının bir üst lige çıkışını kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Motosikletle kavganın arasına dalıp, kaskıyla vurmaya başladı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan motokuryenin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu, o esnada iş yerinin önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer aldı. Öte yandan, yine aynı caddede taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kalabalık grubun dağıldığı öğrenildi. (Mİ-