GENEL - 02 Şubat 2018 Cuma 16:55

Başkan Akın basın mensupları ile müzeyi gezdi

A
A
A
Başkan Akın basın mensupları ile müzeyi gezdi

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın’da görev yapan basın mensupları ile müzeyi gezdi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın’da görev yapan basın mensupları ile müzeyi gezdi.


Müzeyi gezdikten sonra konuşan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, "Bartın Kent Tarihi Müzemizde Ocak 2017’de tam bir yıl önce çalışma fiilen başladı. 100’ün üzerinde eser bağışçısı, 2000’e yakın parça eserin yer aldığı, geçmiş ile geleceğin köprüsü kent müzemizde çok fazla kişinin emeği var. Çok güzel ve fonksiyonel bir müzeye kavuştuk. Çekül Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen Hocama, Çekül Yetkililerine, kent müzelerinin önemini sürekli gündemde tutarak bilinç oluşturulmasına katkı sağlayan Tarihi Kentler Birliği Yönetimi ve Değerli Danışma Kuruluna şükranlarımı sunuyorum. Bir taraftan bina restorasyonu sürerken, diğer taraftan eser bağışlarını aldık. Bilgi, belge ve tarihi eserlerle müzemiz oldukça zenginleşti. Sürprizlerle dolu bir müze oldu" dedi.


Müzenin yaklaşık 4 milyon liraya mal olduğunu ifade eden Akın, "Eserlerimiz ise her biri ayrı ayrı paha biçilemez değerdeler. 4 bin yıllık geçmişe sahip Bartın’ın, milattan önce 2000’de Kaşka’lardan başlayan ve günümüze gelen tarihinin ve kırılma noktalarının anlatıldığı Kent Müzesi’nde Bartın’ın tarihini içeren kronolojik aks, endemik canlıları, coğrafik yapısı, ulaşım ve doğal afetler geçmişi, tarihi zanaatçılar çarşısı, gemi yapımcılığı, ticari hayatı, madenciliği, tarihi galla bazarı, mimarisi, siyasi tarihi, eğitim ve basın-iletişim tarihi, sanat-edebiyat ve kültür hayatı, doğum- çocukluk-sünnet ve düğün gelenekleri, ev yaşamı, mutfak kültürü ve turizminin yanı sıra interaktif sözlü tarih çalışmaları Bartın Kent Müzesi’nde yer almaktadır. Burada sayamayacağımız kadar fazla olan bu nadide eserleri az sonra hep birlikte göreceğiz. Kent Müzesi için Bartın’da oluşturduğumuz kurulda yer alan, eser ve bilgi bağışı ile katkıda bulunan, belediyemizin müze proje ekibinde yer alan, bina restorasyonundan iç tasarıma kadar emeği geçen herkese bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum. Bartın Kent Müzesi hayırlı olsun, belediyemizden şehrimizin geleceğine armağan olsun” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu Türkiye’yi yaklaşık 10 yıldır Avrupa’da temsil eden Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Avrupa Bölgeler Komitesi Türkiye ile İlişkiler Çalışma Grubu’nun “Türkiye’deki Son Gelişmeler ve AB-Türkiye İlişkileri” başlıklı oturumunda konuşmacı olarak davet edildiği 29 ve 30 Nisan tarihleri arasında Brüksel’de gerçekleşen toplantıya katıldı. 4 Aralık 2023 tarihinde Avrupa Bölgeler Komitesi Türkiye ile İlişkiler Çalışma Grubu’nu Kayseri Melikgazi’de misafir eden Başkan Palancıoğlu, Türkiye’deki son gelişmeler ve 31 Mart 2024 yerel seçimleri hakkında çalışma grubu üyelerine konuşma yaptı. Avrupa Bölgeler Komitesi Türkiye ile İlişkiler Çalışma Grup Başkanı ve Bremen Parlamentosu Başkanı Antje Grotheer’in başkanlığında yapılan toplantıda, Türkiye Raportörü ve Avrupa Parlamentosu Üyesi Nacho Snchez ile Türkiye’nin AB Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın konuşmalarına müteakip konuşmasını yapan Başkan Palancıoğlu, Türkiye’deki güncel gelişmeleri ve 31 Mart 2024 yerel seçimleri ile sonuçlarını içeren bir konuşma yaptı. Konuşmasında Gazze’de İsrail’in yapmış olduğu katliam ve Ukrayna’da yaşanan savaş konusunda görüşlerini dile getiren Başkan Palancıoğlu, Türkiye’nin güvenliği, terörizm, AB ile vize serbestisi, göç ve mülteciler, enerji ve ulaşım konusu başta olmak üzere Türkiye’nin Avrupa Birliği ile olan ilişkilerinde gündem olan konulara yönelik görüşlerini belirtti. Aynı toplantıda Kahramanmaraş Büyükşehir önceki dönem Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de 6 Şubat depremleri ve Kahramanmaraş’ta deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında çalışma grubunu bilgilendirdi.
Denizli Başkan Çavuşoğlu: “Emek en kutsal değerdir” 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Başkan Çavuşoğlu, “Barışın, kardeşliğin, adaletin ve dayanışmanın hüküm sürdüğü bir gelecek özlemiyle, şehrimizin daha güzel yarınlarını işçi ve emekçi kardeşlerimizle birlikte inşa edeceğiz” dedi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, 1 Mayıs’ın tüm işçi ve emekçilerin sorunlarını dile getirdiği, eşitlik, özgürlük, adalet ve barış için demokratik tepkilerini meydanlarda haykırdığı anlamlı bir gün olduğunu belirtti. Emeğe yönelik her türlü hak gaspının karşısında, her zaman işçi ve emekçilerle yan yana olduklarını vurgulayan Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Emek en kutsal değerdir. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü emek ve alın teriyle kazanan, şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan tüm işçi ve emekçilerimizle birlikte kutlayacağız. Emeğin, dayanışmanın, özgürlüğün, demokrasinin ve barışın bayrağını hep birlikte meydanlarda dalgalandıracağız” ifadelerini kullandı. Emeğin ve dayanışmanın sesini hep birlikte yükselteceklerini belirten Başkan Çavuşoğlu, şunları kaydetti: “Barışın, kardeşliğin, adaletin ve dayanışmanın hüküm sürdüğü bir gelecek özlemiyle, şehrimizin daha güzel yarınlarını işçi ve emekçi kardeşlerimizle birlikte inşa edeceğiz. Dökülen her damla alın terinin kıymetini biliyor, insanca bir yaşam için emeğin kutsallığına inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle emek mücadelesinde yaşamını yitiren herkesi saygıyla anıyor, alın teriyle üreten, geleceğimiz ve güvencemiz olan tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”
Denizli Başkan Doğan’dan 1 Mayıs mesajı 1 Mayıs İçi Bayramı dolasıyla mesaj yayımlayan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “1 Mayıs birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, hukukun, demokrasinin, mücadelenin, barışın, kardeşliğin ve baharın günüdür” dedi. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İşçi ve emekçilerin her daim yanında olduğunu belirten Başkan Doğan, “1 Mayıs işçilerin, emekçilerin birlik ve dayanışmasının ne kadar önemli olduğunu vurgulayan en özel kazanımlardan biridir. Bizler için, alın teri ve emek en yüce değerdir. İnsana insan olarak değer veriyor, emeğe ve alın terine fazlasıyla saygı duyuyoruz. 1 Mayıs birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, hukukun, demokrasinin, mücadelenin, barışın, kardeşliğin ve baharın günüdür. Ülkemizin çalışma hayatına yön veren işçilerin emeğinin karşılığını vermek, çalışma hayatlarında kolaylık sağlamak hepimizin sorumluluğudur. Merkezefendi Belediyesi olarak çalışma arkadaşlarımız, işçilerimiz ve emekçilerimizle bir aile olarak, ‘Ben sen yok, biz varız’ diyerek ilçemize var gücümüzle hizmet ediyoruz. Birbirimiz ile olan bu bağ sayesinde güzel Merkezefendimize en güzel hizmetleri kazandırabilmenin gayreti içerisindeyiz. Bu duygu ve düşünceler ile tüm emekçi kardeşlerimizin demokratik hak ve özgürlükleri için canları pahasına verdikleri mücadelenin simgesi olan 1 Mayıs’ı içtenlikle kutluyorum” dedi.
Kayseri Başkan Büyükkılıç’tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş ve Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan ile Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’ü makamında konuk etti. 2024 Yerel Seçimlerinin ardından milletin iradesi ile yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Dr. Memduh Büyükkılıç, ‘Yeni 5 Yıl’ için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda, gerek ilçe ziyaretleri yapan gerekse ilçe belediye başkanlarını makamında konuk ederek yapılacak proje ve hizmetlerle ilgili istişarelerde bulunan Başkan Büyükkılıç’a, Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş ve Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan ile Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ziyarette bulundu. Misafirlerini başkanlık makamında ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek büyükşehir ile 16 ilçe belediyesinin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisindeki hizmet anlayışının süreceğini vurguladı. Başkan Büyükkılıç, Yeşilhisar ve Yahyalı ilçelerine de turizm başta olmak üzere yapılacak hizmetler hakkında Altıntaş, Taşyapan ve Öztürk ile istişare ve ortak akılla gerekli gayreti göstereceklerini belirterek, “Yeşilhisar Kaymakamımız Ahmet Ali Altıntaş ve Yeşilhisar Belediye Başkanımız Halit Taşyapan ile Yahyalı Belediye Başkanımız Esat Öztürk belediyemizi ziyaret etti. İlçelerimizde yapılacak çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunduğumuz kaymakamımıza ve belediye başkanlarımıza ziyaretleri için teşekkür ediyorum” dedi. Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş ve Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan ile Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk de hizmetleri, destekleri ve ilgi, alakalarından dolayı Büyükkılıç’a teşekkürlerini ileterek, yeniden başkan seçilmesinden dolayı da hayırlı olsun temennisinde bulundular.