GENEL - 13 Nisan 2018 Cuma 20:20

Bartın TSO’da Halil Balık yeniden başkan

A
A
A
Bartın TSO’da Halil Balık yeniden başkan

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı, Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve TOBB Genel Kurul Delege Seçimleri gerçekleştirildi.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı, Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ve TOBB Genel Kurul Delege Seçimleri gerçekleştirildi.


Bartın TSO Yönetin Kurulu Başkanlığı ve Meclis Başkanlığı için tek liste ile seçime gidildi. 25 işadamının oy kullandığı seçimlerde oyların tamamını alarak Meclis Başkanlığına Adem Akpürçek seçilirken, Yönetim Kurulu Başkanlığına ise Halil Balık seçildi. TSO Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seçimler 25 işadamının Meclis Başkanlığı için oy kullanmasıyla başladı. Yaklaşım yarım saat süren oy kullanma işleminin ardından Adem Akpürçek Meclis Başkanı, Hüseyin Çalıkoğlu, Meclis 1. Başkan Yardımcısı, Özcan Yaz Meclis 2.Başkan Yardımcısı ve Alperen Yazıcı Katip Üye seçildi.


Meclis Başkanlığı seçiminin ardından da Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri, Disiplin Kurulu Asil ve Yedek Üye ile Genel Kurul Delege seçimine geçildi. Dün 14.30’da başlayan ayrı ayrı sandıklarda oy kullanma işlemi, saat 17.00’da sona erdi. Sandıkların açılmasıyla birlikte Yönetim Kurulu Başkanlığına Halil Balık seçildi. 25 işadamının oy kullandığı seçimlerde oyların tamamını alarak yeniden görevi devralan Halil Balık’ın Yönetim Kurulu Asil Üyeleri şu isimlerden oluştu; “Fatih Mehmet Kanbur, Halil Sami Karakaş, Güzay Gülin Aldatmaz, Keramettin Şenkal, Mehmet İlker Yıldırım, Salim Cem Yıldız.” Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri ise şu isimlerden oluştu; “Hasan Ufuk, Özcan Yaz, Çağrı Pekdiker, Faruk Arabacıoğlu, Sertaç Şimşek ve Lütfi Bayrak.”


Disiplin Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri


Yoğun ilginin olduğu seçimlerde Disiplin Kurulu Asil Üyeleri arasında; “Mustafa Genç, Ömer Ağartan, Okay Güldal, Hüseyin Erdem, Fikret Usta ve Mücahit Abdullah Mekeç” yer aldı. Disiplin Kurulu Yedek Üyeler arasında ise şu isimler yer aldı; “Ahmet Metin Kaleli, Ahmet Kalaycı, Arif Demirci, Özgen Artan, Murat Arifoğlu ve Yadigar Keleş.” Genel Kurul Delegesi Asil Üyeleri Özcan Yaz ve Sertaç Şimşek olurken, Genel Kurul Delegesi Yedek Üyeleri ise Serkan Aldatmaz ve Faruk Arabacıoğlu seçildi.


18 yıldır ilk kez böyle bir seçimin yaşandığını belirten Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık; “Bugün Bartın Ticaret ve Sanayi Odası tarihi günlerinden birini yaşıyor. 2000 yılından beri ilk defa böyle bir seçime sahne oluyor. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası. Bundan önceki dönemlerde sıkıntılı seçimlerin yaşandığı dönemler oldu. İlk defa 18 yıldan beri böyle huzurlu bir ortamda seçim yapılıyor. Bundan dolayı mutluyuz. Bu birlik ve beraberliğimizin bir göstergesidir. Temennimiz Meclisimizin birlik, beraberlik ve huzur içinde dört buçuk yıl sürecek görev süresince başarılı işlere Bartın için, üyelerimiz için imza atmasıdır. Tüm Meclis üyelerimizi tebrik ederek kutluyorum. Özveri ile çalıştılar. Buradaki seçimde de şunu gösterdiler ki karşı rakibin çıkmaması içimizden birinin aday olmaması da birlik ve beraberliğimizin bir göstergesi. Bu gelecek için önümüzdeki dönemdeki çalışmalarımız için güzel bir gösterge. Bundan sonra hiçbir zaman için siz biz tartışmaları, siz biz kelimesi hiçbir zaman kullanılmayacak. Sadece biz kelimesi kullanılacak. Bizim için bir şeyler yapacağız. Yaptığımızı biz olarak telaffuz edeceğiz. Onun için çok başarılı işlere imza atacağımıza inanıyoruz. Herkese hayırlı olsun diyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman Organik Sason çileğinde yılın ilk hasadı bereketli başladı Batman’ın Sason ilçesinde organik olarak yetiştirilen, rengiyle göze hitap eden, tadı ve kokusuyla da iştah kabartan meşhur Sason çileğinde yılın ilk hasadına başlandı. Devletin sağladığı yüzde 80 hibeyle ekilen çilek tarlalarında 2024 yılının ilk hasadına başlanmasıyla çiftçinin de yüzü gülüyor. Tütüne alternatif olarak 2011 yılında devlet desteği ile ilçede ekimine başlanan ve her geçen yıl yaygınlaştırılan Sason çileği, hasadın başlanmasıyla tezgahlarda yerini aldı. İlçede organik olarak yetiştirilen, rengiyle göze hitap eden, tadı ve kokusuyla da iştah kabartan meşhur Sason çileği tezgahlarda şu anda kilogramı 50 liradan, kasa halinde ise 150 liradan satılıyor. Kış ayları ve ilkbahardaki yağışların normal geçmesinin ardından bol ve bereketli bir hasat beklediklerini belirten çilek yetiştiricilerinden Hasan Erikli, "Sason’da organik olarak yetiştirilen çilekte yılın ilk hasadına başladık. Bereketli bol bir hasat bekliyoruz. Ürünlerimiz oldukça sağlıklı görünüyor. Organik çilek üretiyoruz. İlk hasadımız olduğu için şimdilik 1 kilogramını 50 TL’den satıyoruz. Daha sonra mahsulümüz arttığında zamanla fiyatını daha aşağıya çekeceğiz. İlk hasadımızdan elde ettiğimiz çileği Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde satışa sunuyoruz. İlerleyen zamanda mahsulün artmasıyla komisyoncuların aracılığıyla batıdaki bütün illere göndererek satıyoruz" dedi. “Organik Sason çileğinin tadı ve kokusu çok güzel” Havaların ısınmasıyla birlikte çilek hasadına başladıklarını belirten hasatta çalışarak geçimini sağlayan kadınlardan Menice Erikli, “Çilek olgunlaştıkça tadı ve kokusu daha da güzelleşiyor. Bu yıl havaların güzel olması nedeniyle daha erken toplanmaya başladık. Bizler topladıkça buraya gelen komisyonculara satışa sunuyoruz. Bazı çiftçilerimiz de yolda satışa sunuyor. Bölgedeki kadınlara da iş olanağı sağlıyor. Ev hanımları sadece evde değil çilek tarlalarında da çalışarak geçimlerine katkı sağlıyor. Sason çileğinin farkı organik olarak yetiştirilmesinden kaynaklanıyor” diye konuştu. Özellikle Batman yolu üzerindeki köylerde yaşayan vatandaşların önemli geçim kaynakları arasında olan Sason çileğinin, 8 ay boyunca üretimi devam etmesi bekleniyor.
Trabzon Akçaabat’ta robotik kodlama kursu yoğun ilgi görüyor Trabzon’un Akçaabat ilçesinde belediye tarafından açılan Robotik Kodlama ve Steam kursu, geleceğin yazılımcı minikleri tarafından yoğun ilgi görüyor. Akçaabat Belediyesi Spor Eğitim Merkezinde hafta sonu alanında uzman eğitmenler tarafından verilen Robotik Kodlama ve Steam kursunda toplamda 80 öğrenci yer alıyor. Robotik Kodlama ve Steam kursuyla inovatif düşünce ile geleceğin yazılımcılarını yetiştirmenin yanı sıra teknolojiyi tüketen değil üreten bir nesil inşa etmeyi amaçladıklarını belirten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Robotik kodlama eğitiminde örnek bir ilçe olmayı hedefliyoruz. Türkiye Yüzyılı, teknoloji alanında yenilikçi fikirler üreten gençlerin azmi ve gayretiyle kök salacaktır. Robotik Kodlama ve Steam Atölyemizde öğrencilerimize robotik kodlamanın tüm aşamaları üzerine eğitimler veriyoruz. Öğrencilerimiz burada temel kodlama kavramlarıyla eğlenceli bir şekilde tanışmış oluyor ve güçlü bir kodlama temeli kazanarak kendini geliştirebilme şansına da ulaşmış oluyor. Öğrencilerimizi bilişim alanında üretici hale getirip, teknolojiler üretecek genç nesillerin yetiştirilmesine katkı sunmayı hedefliyoruz. Kursumuzun açıldığı günden beri yoğun bir ilgi görmesi bizleri mutlu ediyor. Robotik kodlama eğitimlerinde örnek ve öncü bir ilçe olmak için büyük bir gayret ve özveriyle çalışıyoruz. Bu kurs sayesinde çocuklarımız bilgisayar ve tablet oyunlarını sadece oynayarak pasif olmaktan çıkacaklar ve o bilgisayar oyunlarını yazan, baştan oluşturan çocuklar haline dönüşmüş olacaklar. Ailelerimiz çocuklarını buraya gönül rahatlığıyla gönderiyor, çünkü burada bilimsel çalışma var, teknolojik eğitimler var, çocuklarımız hem eğleniyorlar hem de kendi yeteneklerini ön plana çıkartıyorlar. Geleceğin en gözde mesleklerinden olan kodlama ve yazılım konularında verilen eğitimlerle birlikte gençlerimiz kendilerini bu alanda geliştirmek için gereken temel yöntemleri yenilikçi bir yaklaşım ve eğitim ile öğrenmiş oluyor” dedi.
Kayseri Kadın kooperatifleri sayısı 43’e ulaştı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ile Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in özel önem vererek gerek büyükşehir gerek valilik gerekse diğer kurum ve kuruluşların destek verdikleri Kayseri Kadın Kooperatifleri’nin sayısı 43’e ulaştı. Kayseri’de, kadın girişimcilerin gelişmesi, girişimlerinin desteklenerek kentte üretim ile ticaretin birer halkası haline gelmesi için kurularak yaygınlaştırılması sağlanan Kayseri Kadın Kooperatifleri, sayısını arttırıyor. Kayseri Valiliği koordinasyonunda başta Kayseri Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kentteki kurum ve kuruluşlar tarafından da desteklenen Kayseri Kadın Kooperatifleri, hem sayısını hem de üretimlerini çoğaltıyor. Vali Gökmen Çiçek önderliğinde kurulan Kayseri Kadın Kooperatifleri Koordinasyon Merkezi’nde faaliyetlerini yürüten ve Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kurum kuruluşların destek verdiği Kayseri Kadın Kooperatifleri’nin sayısı başta 22 iken, aradan geçen yaklaşık 2 yıllık süreçte ortalama iki kat artış göstererek 43’e ulaştı. Büyükşehir Belediyesi ile Kayseri Valiliği iş birliğinde kadın girişimini desteklemek ve kadın istihdamını arttırmak amacıyla kurulan Kayseri Kadın Kooperatifleri, her geçen gün büyürken pek çok alanda da üretim gerçekleştiriyor. Gıdadan el işlerine, giyimden ev eşyasına kadar pek çok konuda kadın eli üretimde söz sahibi olurken, istihdam da gerçekleştirilmiş oluyor. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in önderliğinde kurulan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda ise Büyükşehir Belediyesi tarafından kuruluşunda yer tahsisinden, malzeme, ekipman ve pazarlama desteğine, ürün desteğinden bütçe desteğine kadar önemli desteklerin sağlandığı Kayseri Kadın Kooperatifleri’nin üyeleri ise her fırsatta Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç’a söz konusu irade ve desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletiyor. Sayıları artan Kayseri Kadın Kooperatifleri, her geçen gün üretimini de arttırarak ürün yelpazesini genişletiyor.