GENEL - 17 Ağustos 2018 Cuma 17:53

BÜ mezunlarından KPSS başarısı

A
A
A
BÜ mezunlarından KPSS başarısı

Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları ÖSYM’nin yapmış olduğu Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre yapılan değerlendirmede Üniversite ve bölüm bazında yayımlanan başarı listelerinde üst sıralarda kendine yer buldu.

Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları ÖSYM’nin yapmış olduğu Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre yapılan değerlendirmede Üniversite ve bölüm bazında yayımlanan başarı listelerinde üst sıralarda kendine yer buldu.


ÖSYM’nin açıkladığı KPSS 2016 yılı başarı istatistiklerine göre Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler fakültesinde bulunan İşletme, iktisat, siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümleri alan testinden aldıkları puanlar ile üst sıralarda yer aldı. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü alan testi sınavında Türkiye genelinde 19’uncu, İşletme Bölümü 48’inci, İktisat Bölümü ise 55’inci oldu. 2008 yılı ve sonrasında kurulan üniversiteler sıralamasında da alan testi bazında İktisat Bölümü ise 2’inci, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 3’üncü, İşletme Bölümü 5’inci, oldu. Bölge Üniversiteleri arasında da üst sıralarda yer alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, alan testi başarı sıralamasında tüm bölümleri ile ilk 2’de yer aldı. Başarı istatistikleri incelendiğinde 2012 yılında ilk mezunlarını veren İktisat Bölümü başarı sıralamasını her yıl olduğu gibi 2016 yılında da yukarılara taşıdı.


“Başarılarımız katlanarak artacaktır”


Elde edilen yüksek sıralamalarda emeği geçen akademisyenleri ve öğrencileri tebrik eden Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, verdikleri kaliteli eğitimin sıralamalara yansımasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Uzun, “Üniversite olarak verdiğimiz kaliteli eğitimin yanı sıra, öğrencilerimizi karşılaşacakları sınavlara hazırlamaya özen gösteriyoruz. Çünkü en büyük gayelerimizden birisi de mezunlarımızı iş sahibi yapabilmek. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarımızın KPSS 2016 sonuçlarına bakıldığında karşımıza bir gurur tablosu çıkıyor. Bu sonuç genel yaklaşımımızın ne denli faydalı olduğunu gösteriyor. Biz her zaman öğrenci odaklı bir üniversite olduk ve olmaya devam edeceğiz. Alınan sonuçlarda büyük payı olan, bizlere bu mutluluğu yaşatan değerli akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. İnanıyorum ki eğitim kalitemizden ve genel yaklaşımımızdan taviz vermediğimiz sürece başarılarımız her alanda katlanarak artacaktır.” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Başkan Görgel: “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda” Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikada çıkan yangınla ilgili olarak “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Kahramanmaraş’ta ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikadaki alanda incelemede bulunan Başkan Görgel, yetkililerden bilgi alıp fabrika sahiplerine ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Yangının büyük bir bölümünün kontrol altına alındığını ifade eden Başkan Görgel, “Burası büyük bir mobilya fabrikası, bize gelen ihbarın ardından kısa sürede gelip yangını söndürmeye çalışıyoruz. Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Kimyasal maddelerin de olduğu için yangının söndürmek kolay değil. Gerçekten arkadaşlarımız büyük bir özveri ile çalışıyor. Biraz önce kum ocağı atölyemizde kaza meydana geldi, bir kardeşimiz canımız vefat etti. Ne yazık ki zor bir gece geçiriyoruz. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Başkan Görgel, yangın söndürme çalışmalarına itfaiye daire başkanlığının ekiplerinin yanı sıra orman bölge ve emniyet teşkilatının da destek verdiğini ifade etti.
İstanbul Akademisyenin kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadına adli işlem başlatıldı Türk-Alman Üniversitesi Akademisyeni ve Akşam Gazetesi yazarı Tacettin Kutay’ın 6 yaşındaki kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadın hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama-Hakaret" suçlarından adli işlem başlatıldı. Kutay, olaya ilişkin sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yaparak şunları kaydetti: “6 yaşındaki kızım Fulya ile Göztepe’de yürüyorduk. İlahi söylemek istedi ve ’Ey aşıkı dildade’ okumaya başladı. ’Lailahe illallah Muhammedurrasulullah’ derken videodaki kadın yanımızdan geçiyordu. Durdu ve Fulya’ya ’Bunları size nerede öğretiyorlar anaokulunda mı?’ diye sordu. ’Ben öğretiyorum’ dedim. ’El kadar çocukların beynini bu saçmalıklarla yıkıyorsunuz. Ben üniversite hocasıyım, siz ne cahil insanlarsınız’ dedi. Bu gemi azıya almışlık, şuursuzluk sokak ortasında altı yaşında çocukları sözlü taciz etmeye kadar vardı. Varın gerisini siz hesap edin.” Edinilen bilgilere göre, Kutay’ın polisi araması üzerine M.G. (73) isimli şüpheli işlemler için karakola götürülürken her iki taraf da birbirinden şikayetçi oldu. Emekli hemşire olduğu öğrenilen M.G. hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama- Hakaret" suçlarından, Kutay hakkında ise "Hakaret" suçundan adli işlem başlatıldı. Dosyaları ikmalen adliyeye gönderilen şahıslar adli makamlarca karakoldan serbest bırakıldı.