GENEL - 14 Ocak 2019 Pazartesi 18:39

Başkan Akın projelerini açıkladı

A
A
A
Başkan Akın projelerini açıkladı

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, basın mensupları ile kahvaltı programına bir araya geldi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, basın mensupları ile kahvaltı programına bir araya geldi.


Gazhane Kültür Parkı’nda gerçekleşen programda Başkan Cemal Akın, Bartın Belediyesi 2018 yılı çalışmaları ve 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için hazırlamış oldukları 50+1 proje hakkında bilgiler verdi.


Açıklamalarına 2018 yılı değindirmeleri ile başlayan Cemal Akın, “ 2018 yılında Bartın Kent Müzesi’ni açtık, Kaynarca Spor ve Yaşam Merkezi’ni açtık. Park ve Bahçeler Müdürlüğü Hizmet Binası ve Bitki Üretim Tesisi’ni hizmete açtık. Sosyal Hizmet Merkezi’ni açtık. Paylaşım Merkezi, Kavaklı Yaşam Merkezi’ni açtık. Kültür ve Sanat Sokağı, 1/5000 ve 1/1000’lik imar planları yapıldı. Kanlıırmak yürüyüş yolu ve peyzaj düzenlemesi gerçekleştirildi. Yol ve kaldırım yapımları, doğalgaz yeni hat yapımları ve park yapımları devam ediyor. Kemerköprü, Şadırvan, Su Terazisi, Aşağı Cami, Karakaş, İskele, Yukarı Çarşı, Hamam, Mahmut Akcan, Piryancılar, Orduyeri caddelerinin alt ve üst yapı çalışmaları ile modern aydınlatılmaları, kent merkezindeki merdivenlerin yenilenmeleri, yine İnkumu İskele Mahallesi yol, kaldırım, yeşil alan düzenlemeleri, bisiklet yolu ve modern aydınlatma çalışmaları yapıldı. Bülent Ecevit Bulvarı düzenlemesi tamamlanarak Engelsiz Sanat Evi çalışmalarında sona gelindi. Ayrıca çok sayıda kültür, sanatsal ve sportif etkinlikler gerçekleştirildi ve gerçekleştirilmeye devam ediyor.” dedi.



“Bartın’ı hep bir adım daha ileriye taşıyoruz”


50+1 projeyi tek tek açıklayan Başkan Akın, “51 projemiz kısa bu şekilde ama bu projelerimiz kısa zamanda meydana çıkmadı. 10 kişilik bir Proje Ekibimiz var. Zaman zaman dışarıdan ve teknik elemanların da katılımıyla bu projeler ortaya çıktı. 2 köprü haricinde, raylı sistemden de bahsetmiyorum bunların hepsi Bartın Belediyesi’nin bütçesiyle yapılacak olan işler. Çünkü Bartın Belediyesi doğalgaz projesini yaparken 465 kilometre yol yaptı, 600 kilometre kaldırım yaptı. 60 milyon TL nakit harcadı. Artık bu 60 milyon TL harcaması yok, çünkü doğalgaz çalışmalarımız bitti. Şimdi bu parayı şimdi bu projelere harcayacağız. Bizim ortalama 5 yıllık yatırım bütçemiz de 175 milyon ile 200 milyon TL arasında ve 2019 bütçemiz ise bizim 110 milyon TL. Allah’ın izniyle bu projelermizi de gerçekleştireceğiz. Bizim en büyük meselemiz hava kirliliği, kanalizasyon ve suydu. Çok şükür bu sorunlarımızı da bitirmiş olduk. Her zaman önceliğimizi elzem olan projelere verdik. Bartın’ı hep bir adım daha ileriye taşıyoruz. Artık yetişmesi zor olan bir Bartın meydana getiriyoruz. Turizminin geliştiği, ekonomisinin bizim de desteğimizle geliştiği, kalkındığı bir Bartın meydana getiriyoruz. Bartın’a şehirciliği iyi örnekleriyle uygulamak lazım. Biz de ekibimizle, çalışan personelimizle, en önemlisi de Bartın’da yaşayan halkımızla beraber bunu yapıyoruz ” diye konuştu.


31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için 50+1 proje hazırladıklarını söyleyen Başkan Cemal Akın açıklamalarının devamında projelerini basın mensupları ile paylaştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuyucak’ta ’Karapınar Dede Hayrı’ geniş katılımla gerçekleştirildi Aydın’ın Kuyucak ilçesine bağlı kırsal Karapınar Mahallesi’nde bu sene 39’uncusu düzenlenen ’Geleneksel Dede Hayrı’ bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Yaylada aynı sofrada buluşan binlerce kişi hem dua etti, hem de hasret giderdi. ‘Ömür Yaylası’ olarak da bilinen Karapınar Mahallesi’ndeki Karaca ailesinin öncülüğünde yapılan, köylülerin ve hayırseverlerin destekleriyle zenginleşen hayır cemiyetinden nasiplenmek isteyen yüzlerce kişi çevre il, ilçe ve köylerden yaylaya akın etti. Baharın güzelliklerinin de yaşandığı hayır gününde, kazanlar dolusu keşkek, aşure ve çeşitli yemekler pişirildi. Kuran-ı Kerim ve duaların okunduğu hayırda uzun zamandır birbirini göremeyen dost ve akrabalar da hasret giderdi. Çocuklar da bahar havasını fırsat bilip gönüllerince yaylada oyunlar oynayıp, doyasıya eğlendiler. Mahallenin ileri gelenlerinden hayrın öncülüğünü yapan Mustafa Karaca, 39 sene önce başlayan bu hayır işinin her geçen yıl daha da büyüyerek bu günlere geldiğini belirterek, genç kuşağın da bu geleneği sürdürmesini istedi. Herkesin elinden geldiğince bu hayra destek olmaya çalıştığını belirten Karaca, “Bu hayır işini duyup bizi tanımayan kişiler bile destek vermeye başladı. Katılım her geçen sene daha da artıyor. İnsanımızın manevi değerlerine ve geleneklerine ne kadar bağlı olduğunu bir kez daha görmüş olduk” ifadelerini kullanarak katılan herkese teşekkür etti. Mevlid, ilahi ve Kuran-ı Kerim tilaveti okunup, dualar edildikten sonra dağıtılan yemekler kısa sürede tükenirken, davete katılanlar yemekten sonra yayla içerisinde aileleriyle beraber güzel bir gün geçirdi.
Karabük Geleneksel Türk okçuluğu grup müsabakaları Karabük’te başladı Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Geleneksel Türk Okçuluğu grup müsabakaları Karabük’te başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın okul sporları kapsamında küçükler, yıldızlar ve gençler A-B kız-erkek grup müsabakalarına 10 ilden 200’ye yakın sporcu katıldı. Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı’nda iki gün sürecek müsabakalarda sporcular, Mersin’de yapılacak Türkiye finallerine katılabilmek için mücadele ediyor. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış seremonisi konuşmalar ile devam etti. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ‘Eğitim Kenti Karabük’ projesi kapsamında hem akademik başarı hem sosyal-sportif faaliyetler hem de değerler olarak Karabük’ün ilerlemesinin sürdüğünü söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sporun tabana yayılması, başarılı sporcuların kulüplere ve milli takımlara kazandırılması yönünde çalışmaların devam ettiğini belirten Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven, “Farklı yaş kategorilerinden 10 farklı şehirden 200’e yakın sporcu, öğretmen ve hakem arkadaşımızı Karabük’te ağırlıyoruz. Güzel ve heyecanlı mücadeleler izleyeceğiz. Karabük’te birçok organizasyona daha ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Fotoğraf çekimi ile açılış seremonisi sona ererken müsabakalar başladı. Mücadeleler yarın da devam edecek. Karabük’ten başarı ile ayrılacak sporcular Mersin’de yapılacak Türkiye finallerine katılım sağlayacak.