GENEL - 21 Ekim 2019 Pazartesi 16:47

‘İngilizce Konuşma Günleri’nin ikincisi gerçekleştiriliyor

A
A
A
‘İngilizce Konuşma Günleri’nin ikincisi gerçekleştiriliyor

Bartın Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ‘İngilizce Konuşma Günleri’ etkinliğiyle katılımcılar yabancı dil öğrenme becerilerini geliştiriyor.

Bartın Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ‘İngilizce Konuşma Günleri’ etkinliğiyle katılımcılar yabancı dil öğrenme becerilerini geliştiriyor.


Bartın Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen ‘İngilizce Konuşma Günleri’ yoğun bir katılımla devam ediyor. Geçtiğimiz yıl kurulan Yabancı Diller Yüksekokulu’nun bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği etkinlikler; Amerikalı Öğr. Gör. Johnny Zapata ve Sophia Santa Angeletti yürütücülüğünde gerçekleştiriliyor.


İngilizce konuşma becerilerini geliştirmek isteyen öğrenciler başta olmak üzere öğretim elemanlarının da ilgi gösterdiği etkinlikte; farklı konu ve aktiviteler ile katılımcıların düzenli olarak pratik yapmaları sağlanıyor.


Ağdacı ve Kutlubey Kampüslerinde gerçekleştirilen konuşma günleri ile ilgili bilgi veren Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Burcu Şentürk, düzenlenen etkinliklerle katılımcıların İngilizce dinleme ve konuşma becerilerini geliştirmeleri ile birlikte konuşma alışkanlığı kazanmalarını hedeflediklerini söyledi.


Şentürk, katılımcıların ilgi alanlarına giren konular ile güncel olaylar üzerine deneyim paylaşımı yaptıklarını da kaydederek, “Hikâye anlatımı, tartışma, drama ve sunum gibi aktif rol alabilecekleri etkinliklerle öğrendikleri İngilizce günlük konuşma kalıpları ve kuralları uygulayabilme şansı elde eden katılımcılar, topluluk önünde yabancı dilde konuşma konusunda özgüvenlerini de tazelemektedirler. Bununla birlikte, projeler ve öğrenci hareketliliği gibi aktivitelerle yurtdışına çıkmayı hedefleyen öğrenciler, okulumuzda eğitimlerine devam etmekte olan yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya gelip fikir alışverişinde bulunabilme fırsatı da yakalıyorlar.” dedi.


Üniversite olarak hayata geçirilen pek çok etkinlikle öğrenciler başta olmak üzere kurum olarak sınırları genişletmeye gayret gösterdiklerini kaydeden Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Öğrencilerimizle yaşam boyu sürecek öğrenme yolculuğumuzun kesiştiği bu zaman diliminde her anını birbirimizden öğrenerek yeni bakış açıları kazanabilmek için fırsat olarak görüyoruz. Öğrencilerimizi, dünyadaki yenilikleri takip ederek en az bir yabancı dil bilen donanımlı bireyler olarak kendilerini bekleyen geleceğe hazırlama hedefindeyiz. Bu doğrultuda, İngilizce konuşma etkinliğiyle öğrencilerimiz başta olmak üzere Bartın Üniversitesi ailesinin tüm bileşenleriyle yabancı dil becerilerini geliştiriliyor. Katılımcılar interaktif bir ortamda hem öğreniyor hem de eğleniyorlar. Emeği geçen Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Burcu Şentürk’e ve gönüllü olarak bu eğitimleri veren Öğr. Gör. Johnny Zapata ve Sophia Santa Angeletti’ye ile öğretim elemanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar: "Türkiye’de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz" Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar; 2020 yılında hizmete sunulan ve Türkiye’de ilk olan ikili toplama sistemli aracı ile bu zamana kadar 3 Milyon 200 bin kilo ambalaj atığı kaynağından ayrıştırılmış olarak toplayarak, geri dönüşüme büyük katkı sağladıklarını ifade etti. Sıfır Atık Projesi’ne yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, Türkiye’de ilk defa Kayserililere hizmet veren araç ile hem çevreye hem de ekonomiye büyük katkı sağladıklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ çerçevesinde örnek olan çalışmalar yaptıklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, “Hatırlanacağı üzere 2020 yılının Mayıs ayında Türkiye’de ilk defa hizmete sunduğumuz ikili toplama aracı ile kaynağından ayrıştırılmış ambalaj atıkları ile evsel atıkları aynı anda toplayarak, geri dönüşüme büyük katkı sağlıyoruz. Türkiye’de ilk defa; Kayseri ve Kocasinan’ın yollarında hemşehrilerimize hizmet veren araç, kaynağından ayrılmış olan geri dönüşüm atıklarının ayrı ayrı toplanabilmesine olanak sağlamaktadır. Birden fazla haznesiyle ürünler ayrıştırılmış vaziyette toplanmaktadır. Bu araçta farklı olarak pil atıkları ve atık yağlarını kaynağından ayrıştırılmış olarak topluyoruz ve çevrenin korunmasına katkı sağlıyoruz. Ayrıca geçen yıl, yine Kayseri’de ilk olan geri dönüşüm aracını bünyemize kattık. Bu yeni araçla Kocasinan sakinlerimizin evlerinde toplanan ambalaj atıkları ile işyerlerinde toplanan ambalaj atıkları ayrıştırılmış şekilde topluyoruz. Bu aracın diğer araçlardan farklı özellikleri var. Özellikle malzemeleri ayrıştırabilen ve üzerinde tartı sistemi olan bu araç, Kayseri’de ilk defa Kocasinan sokaklarında hizmet vermeye başladı. Sıfır Atık Projesi kapsamında kaynağından ambalaj atıklarının ayrıştırılmış olarak toplanması ve bu şekilde çevreyi koruyarak ekonomiye daha fazla katkı sağlanması son derece önemli ve değerlidir" ifadelerine yer verdi. Başkan Çolakbayrakdar, geri dönüşümle hem ülke ekonomisine büyük kazanç sağladıklarını hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre hazırladıklarını sözlerine ekledi. Öte yandan Sıfır Atık Projesi çerçevesinde geri dönüşüme büyük katkı sağlayan son teknolojik donanıma sahip araç, ikili toplama sistemi ve fonksiyonel özellikleriyle dikkat çekiyor. Özellikle kaynağından ayrıştırılmış olan evsel yağ atıkları, pil atıkları, ambalaj ve evsel atıklar olmak üzere geri dönüşüm atıklarının ayrı ayrı donatılarıyla toplama imkanı sunan araç ile dönüştürülebilir atıkların geri kazanımı, doğal kaynakların korunması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor. ‘Güzel bir gelecek geri dönüşümle gelecek’ mesajıyla ve farklı tasarımıyla göz dolduran araç, zamandan ve maliyetten de tasarruf sağlıyor.