ASAYİŞ - 11 Kasım 2019 Pazartesi 21:28

Bartın’daki orman yangınında 7 ev tahliye edildi

A
A
A
Bartın’daki orman yangınında 7 ev tahliye edildi

Bartın’ın İnkumu beldesinde meydana gelen orman yangını sebebiyle 7 ev tahliye edildi.

Bartın’ın İnkumu beldesinde meydana gelen orman yangını sebebiyle 7 ev tahliye edildi. Yangın bölgesine diğer ilçelerden takviye olarak itfaiye ekipleri sevk edildi.


Edinilen bilgiye göre, Güzelcehisar köyü mevkiinde bir vatandaşın yaktığı anız ateşi ormana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle yangın İnkumu mevkiindeki ormanlık araziye de sıçradı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda Orman İşletmeye ait arazöz ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölgede bulunan evleri tehdit eden yangın ekipler tarafından söndürülmeye çalışılırken, sarp ve kayalık olan arazide ekiplerin rahat ilerleyebilmesi için greyder ile yol açma çalışmaları yapılıyor. Bartın Valisi Sinan Güler ve Belediye Başkanı Cemal Akın da söndürme çalışmalarını yakından takip ediyor.


Öte yandan Bartın Valisi Sinan Güler de yangın söndürme çalışmalarının koordinasyonunu sürdürüyor. Bölgedeki 7 ev tahliye edildi. Evlere girişlere izin verilmezken, diğer ilçelerden itfaiye ekipleri de bölgeye sevk edildi. Yangını söndürmek için çalışmalar gece de devam ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Sındırgı’da Hıdırellez geleneği devam ediyor Sındırgı ilçesinde baharın müjdecisi Hıdırellez, geleneksel oyunlarla kutlandı. Baharın gelişi olarak kabul edilen Hıdırellez, birçok mahallede farklı etkinliklerle kutlandığı gibi Işıklar kırsal mahallesinde gerçekleştirilen şenliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kadınlar tarafından imece usulü yapılan geleneksel gözleme ikramı ile başlayan etkinlikler, gencinden yaşlısına herkesin katılımı ile gerçekleştirilen geleneksel yarışmalar ve oyunlarla devam etti. Doğanın içinde gerçekleştirilen etkinliklerde keyif dolu anlar yaşandı. Kule oyunları, mendil kapmaca, kurt kuzu, çuval yarışı, halat çekme gibi birçok farklı yarışmalarla çocuğundan yaşlısına tüm vatandaşlar eğlence dolu anlar yaşadı. Hıdırellez’in baharın müjdeleyicisi, bol ve bereketin simgesi olduğunu belirten Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak “ Milletvekilimiz Serkan Sarı ile birlikte bugün burada mahalle sakinlerimizin ikramları ve samimiyeti ile karşılandık. Bu güzel ortamı hazırlayan mahalle sakinlerimize, muhtarımıza Işıklarlı vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz“ dedi. Gelenek ve göreneklerin yaşatıldığı Hıdırellez etkinliklerinin vatandaşlarla bir araya geldikleri çok kıymetli etkinlikler olduğunu belirten Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı da “ Esas emekçilerimiz de kadınlarımız çok teşekkür ediyorum. İkramları ile güzellik kattılar. Gelenek ve göreneklerimizi yaşatacağız, kültürümüzü yaşatacağız. Bir arada olacağız, birlikte olacağız. Memleketimizin daha güzel günlere kavuşması için mücadele edeceğiz“ şeklinde konuştu. Yıllardan bu yana süregelen gelenekten mahalle sakinleri ve katılımcılar da oldukça memnun. Işıklar kırsal mahallesinde gerçekleştirilen Geleneksel Hıdırellez Şenliği’ne katılan yüzlerce vatandaş, Hıdırellez geleneklerini yaşayarak bahara “merhaba” dedi. Işıklar mahallesi Hıdırellez şenliğine Balıkesir milletvekili Serkan Sarı, Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, Cumhuriyet Halk Partisi Sındırgı ilçe başkanı Ahmet Algın, belediye başkan yardımcıları Muhammet Şahin, İsmail Sönmez, meclis üyeleri, daire amirleri, çevre il ve ilçelerden yüzlerce vatandaş katıldı.
Erzurum “Vakıf kültürümüzü yaşatmak geçmişe olan borcumuzdur” Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Murat Uslu, vakıf kültürünün toplumsal dayanışmanın mihenk taşı olduğunu ifade etti. Türkiye’de 6 Mayıs-12 Mayıs tarihleri, Vakıf Haftası olarak kutlanıyor. Vakıfları ve vakıf kültürünü yaşatmanın geçmişe borç, geleceğe karşı sorumluluk olduğunu anlatan Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Murat Uslu, “Kadim vakıf kültürünü yaşatan vakıflarımızın Vakıf Haftası kutlu olsun. Vakıf kültürü, kadim medeniyetimizin paha biçilemez miraslarından biri olarak günümüze kadar ulaşmış bir kültürdür. Bu kültürün mihenk taşı, yardımlaşma ve dayanışmadır. Bu mihenk taşının yeri, şefkat ve merhamet ile sağlamlaşmakta, güçlenmektedir. Vakıflarımız, geçmişten bugüne ortaya koydukları gayret ve samimiyet ile nice hayatlara, gönüllere dokunmuştur ve dokunmaya devam etmektedir. Hem ülkemiz topraklarında hem de gönül coğrafyamızda nice eşsiz çalışmayı hayata geçiren vakıflarımız, hem milletimizin hem de çeşitli coğrafyalarda yaşayan toplumların gönlünü, muhabbetini kazanmıştır. Bu kazanım, hiçbir maddi kazanç ile elde edilemeyecek kadar kıymetli bir kazanımdır. Dayanışma ve yardımlaşma ruhunu güçlü bir şekilde yaşatan vakıf kurucuları, vakıf çalışanları ve yardımseverlere bu vesileyle bir kez daha şükranlarımızı ifade ediyoruz. Vakıflarımızı ve vakıf kültürümüzü yaşatmak geçmişe borcumuz, geleceğe karşı sorumluluğumuzdur.”
Aydın Kuyucak’ta vatandaşlar keşkek hayrında buluştu Aydın’ın Kuyucak ilçesine bağlı kırsal Azizabat Mahallesi’nde düzenlenen keşkek hayrında binlerce vatandaş bir araya geldi. Azizabat Mahalle Muhtarı Mustafa Özden öncülüğünde dördüncüsü düzenlenen keşkek hayrına Kuyucak Belediye Başkanı Uğur Doğanca, çevre mahallelerin muhtarları, mahalle sakinleri ve davetliler katıldı. Mahalle Cemiyet Alanında düzenlenen mevlidli keşkek hayrında konuklara keşkeğin yanı sıra turşu, pilav ve helva ikram edildi. “15 yıl önceki hayalimizi gerçekleştirdik” Kuyucaklıların yanısıra çevre ilçelerden de katılımın gözlendiği hayır etkinliğinin 4. defa düzenlendiğini ve geleneksel hale getirileceğini ifade eden Mahalle Muhtarı Mustafa Özden: “Muhtarlıkta ikinci dönemim ve mahalle halkımızın destekleri ile bu hayrımızı gerçekleştiriyoruz. Bizden önceki muhtarımızın başlattığı bu geleneği yaşatmak için çalışıyoruz. Vatandaşlarımıza ve Kuyucak Belediye Başkanımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Kuyucak Belediye Başkanımız Uğur Doğanca ile 15 yıl öncesine dayanan bir hayalimiz vardı. Ben Azizabat Mahallemize Muhtar, o da Kuyucak’a Belediye Başkanı seçilmek için birbirimize söz vermiştik. Ben 5 yıl önce muhtar seçildim ama başkanımız o dönem seçimlere girmemişti. Şu an ise ikimizde verdiğimiz sözü tutmuş olduk. Dostluğumuzda devam ediyor. Öncelikle çok değerli başkanıma ve mahalle halkımıza çok teşekkür ediyor, hayrımızın Allah katında kabul görmesini diliyorum” dedi. Hem hayra iştirak etmek hem de mahalle halkını ziyaret etmek için etkinliğe katıldığını ifade eden Kuyucak Belediye Başkanı Uğur Doğanca: “Kültürel değerlerimizin eskiden beri yaşatıldığı Azizabat Mahallemizdeki geleneksel hayra katıldık. Bundan sonraki süreçlerde de bu tarz kültürel değerlerimize sahip çıkmak ve yaşatılması için katkıda bulunmak amacıyla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Mustafa Muhtarımızla çok eskiye dayanan dostluğumuz var. Bir araya geldiğimizde söylediğimiz onun muhtar benim de belediye başkanı olma hayalimiz vardı. Ama o beni beklemedi ve bir dönem önce muhtar oldu. Ben ise bu seçimlerde başkan seçildim. Geçmişten gelen bağımız ise devam ediyor. Kendisine ve bize görevlerimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.