GENEL - 12 Mayıs 2020 Salı 11:36

Bartın’da din görevlilerinden Milli Dayanışma Kampanyası’na destek

A
A
A
Bartın’da din görevlilerinden Milli Dayanışma Kampanyası’na destek

Bartın’da din görevlileri, Milli Dayanışma Kampanyası’na 36 bin TL bağışta bulundu.

Bartın’da din görevlileri, Milli Dayanışma Kampanyası’na 36 bin TL bağışta bulundu. Diyanet-Sen Bartın Şube Başkanı Sefai Albayrak, “Milli şuur etrafında birleşip üzerimize düşeni yaptık” dedi.


Bartın’da din görevlileri, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasına 36 bin TL bağışta bulundu. Diyanet-Sen Bartın Şube Başkanı Sefai Albayrak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bizler Bartın’da görev yapan Diyanet-Sen üyeleriyiz. Camilerimizin yetim kaldığı bu günlerde bizler de milli şuur etrafında birleşip üzerimize düşeni yaptık. Hem Vefa Destek gruplarında görev aldık hem de Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak ekmeğimizi bölüştük. Kartopu etkisi yapan bu çalışma, ilimizde şu an 40 bin TL civarında destek buldu. Çalışmalarımız büyük bir hızla devam etmektedir” dedi.


Korona virüsle mücadeleye ilişkin Albayrak, “Türkiye, bu salgın karşısında ciddi bir gayret sarf ediyor. İlmi anlamda yapılan çalışmaları dini anlamda dualar destekliyor. Tıpkı geçmiş yıllarda harp meydanlarında verilen mücadeleye dualarıyla eşlik edenler gibi. Tıpkı çorbada tuzum olsun derdiyle cepheye mermi taşıyan, askerin çorabını ören, yarasını saran gönüllüler gibi ulusal bir mücadele söz konusu. İşte bizler bu mücadeleyi seyretmek yerine mücadeleye dahil olmayı her zaman bir şeref olarak gördük” ifadelerini kullandı.


Albayrak, “Bizler sivil toplum örgütü olarak insanlığın yaşaması adına elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız. Bizler Diyanet-Sen ailesi olarak bu kötü günlerin geçmesi için duayla, mücadeleyle sorumluluk almaya, her kapıya bir hizmetkar olmaya hazırız. Yeter ki insanlık yaşasın” dedi.


Üzerlerine düzen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştıklarını dile getiren Albayrak, “Bizler teşkilatımızla birlikte üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Eleştirmek kolaydır, biz inşa etmek için emek veriyoruz. Çocuklarımızdan gençlerimize, yaşlılarımıza herkes gücü yettiği şekilde bu mücadeleye destek veriyor. Bizler birliğin, dirliğin verdiği güçle bu belanın da üstesinden geleceğiz” diye konuştu.


Albayrak, din görevlilerine de teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Savunma Sanayii Başkanı Görgün: “Simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı” Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Son yıllarda simülasyon teknolojileri dünyada artan bir önem kazandı. Askeri simülatör ve eğitim sistemleri, pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar dolar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir" dedi. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, SİMSOFT ANKARA HAB’da SİMMER adında simülasyon merkezini açtı. Türkiye’nin uzay ve havacılık sanayiine kaldıraç olacak yerli ve yabancı firmaların ve yan sanayi firmalarının bölgeye çekilmesi doğrultusunda kurulan Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (HAB) birinci etabı için çalışmalar 2017 yılının son çeyreği ile başladığını belirtti. Test merkezinin küçük ve orta ölçekli işletmelerin sektöre daha çok dahil edilebilmesi amacıyla kurulduğunu belirten Görgün, "Birinci etabımızda fiili üretime geçen firma sayısı 43 olup, firmalarımız toplam 253 bin metrekare kapalı alanda üretim faaliyetlerini yürütmektedir. Buna ilaveten inşaat faaliyeti aktif olarak devam eden 74 firmamız bulunmaktadır. Yine bugün itibari ile 2 bin 200 kişiye istihdam sağlanmakta olan OSB’mizde inşaatı devam eden sanayicilerimizin de faaliyete geçmesi ile birlikte istihdam sayısının 7 bin 500 olacağını öngörmekteyiz. OSB’mizin her iki etabının da faaliyete geçmesi ile birlikte bölgemiz toplam alanı 700 hektar seviyelerine ulaşacak. Yapılacak toplam yatırım tutarı 3 milyar dolar olacak ve bölgede 20 bin kişiye istihdam sağlanacaktır" diye konuştu. Askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörleri üretilecek Son yıllarda simülasyon teknolojilerinin dünyada artan bir önem kazandığının altını çizen Görgün, simülasyon teknolojilerinin NATO bünyesinde de kritik teknoloji olarak kabul edildiğini dile getirerek, "Askeri simülatör ve eğitim sistemleri pazar büyüklüğü 2022 yılında 9,2 milyar olarak gerçekleşmiş olup, bu rakamın 2027 yılına kadar yıllık bileşik yüzde 5,6 oranında büyüyerek 12,2 milyar dolar seviyesine ulaşması öngörülmektedir. Başkanlığımız tarafından Simsoft firmamıza sağlanan kredi desteği ile bugün açılışını gerçekleştireceğimiz ’SİMMER- Yeni Nesil Simülatör Üretim, Eğitim ve Test Merkezi’nde hava, kara ve deniz platformlarına yönelik askeri ve sivil amaçlı eğitim simülatörlerinin üretimi, donanım entegrasyonu, araştırma ve test faaliyetleri yapılacaktır. Kurulan üretim hattı üzerinde, büyüklüklerine ve tiplerine bağlı olarak 10 adet simülatörün üretimi ve entegrasyonu eş zamanlı olarak yapılabilecektir. Simülatör sistemlerinde yer alan farklı kapasitelerde ve farklı serbestlik derecelerine sahip hareket sistemlerinin tasarım, üretim, entegrasyon ve test işlemleri gerçekleştirilebilecek, özgün yazılım çözümlerinin yanında, donanım ve elektromekanik sistemlerin geliştirilmesi ve üretimi de yapılacaktır" ifadelerini kullandı.