GENEL - 24 Ocak 2017 Salı 11:42

Oto tamir ustasından ‘buji bakımı’ uyarısı

A
A
A
Oto tamir ustasından ‘buji bakımı’ uyarısı

Oto tamir ustası Osman Özdemir, zamanında değişmeyen bujilerin aracın performansını düşürdüğüne dikkat çekerek, bunun da fazla yakıt yakılmasına neden olduğu vurguladı.
Batmanlı oto tamir ustası Osman Özdemir, araç sahiplerini buji bakımlarını rutin olarak yaptırmaları konusunda uyardı. Özdemir, sürücülerin yakıt tasarrufu sağlamak için buji takımlarını belirlenen sürelerde kontrol etmesi gerektiğine dikkat çekerek, özellikle LPG’li araçların buji bakımlarının sıklıkla yapılması gerektiğini kaydetti. Buji bakımları zamanında yapılması durumunda yakıt tasarrufu sağlandığını ve aracın performansının yükseldiğini anlatan Özdemir, “Bakımlar zamanında yapılmasa performans düşer ve araçta tekleme sorunu yaşanır. Araç daha fazla yakıt yakar. Araç sahipleri aracını kullanmak istiyorsa muhakkak 30 bin kilometrede bir değiştirin. Bazı ustalar bujileri temizleyip takıyor. Temizlemeyin mutlaka değiştirin. Değiştirdiğiniz takdirde hem aracın performansı yükselir hem de yakıt tasarrufu için iyi olur” dedi.

“LPG’li araçlarda daha sık kontrol edilmesi lazım"
LPG’li araçlarda buji bakımının daha çok önemli olduğunu vurgulayan Özdemir, "LPG’li araçların benzinli araçlardan 10 bin kilometre daha önce bujilerinin değişmesi lazım. Buji bakımı yapılmadığı takdirde araca bir zarar gelmez ancak daha çok yakıt yakmasına neden olur ve performanstan düşer. Eğer araç sahibi yakıt tasarrufu sağlamak istiyorsa her 15 ila 20 bin kilometrede bir bujilerini kontrol etsinler, bunu da kendileri değil işin ehli ustalar veya servislerde gözden geçirilmesi gerekiyor” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Siyer Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen Siyer Yarışması’nda derece alanlara ödülleri teslim edildi. Ağrı’nın Patnos ilçesinde gerçekleştirilen programa çok sayıda veli iştirak etti. Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından organize edilen "Onu Oku Onu Yaşa" temalı Siyer Yarışması’na Ağrı’nın Patnos ilçesinde katılan ve ülke geneli derece yapan öğrencilere ödülleri gerçekleştirilen bir program ile teslim edildi. Patnos Selahaddin Eyyubi Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen programda öğrencilerin yanı sıra çok sayıda öğrenci velisi de katıldı. Programda kısa bir konuşma yapan Patnos Selahaddin Eyyubi Ortaokulu Müdürü Osman Gümüş, çok sayıda öğrencinin yarışmada hatırı sayılır derece aldığının altını çizdi. Gümüş, "Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen, Türkiye geneli "Onu Oku Onu Yaşa" temalı siyer yarışmasına okulumuz Patnos Selahaddin Eyyubi Ortaokulu öğrencileri tarafından yoğun bir katılım gösterilmiştir. Öğrencilerimizin, okulumuz din kültürü ve ahlâk bilgisi dersi öğretmeni sayın Tayfun Demir öncülüğünde yapmış oldukları hummalı çalışmaları başarıyı beraberinde getirmiştir. Türkiye geneli katılım sayısının 194 bin olduğu yarışmada açıklanan kesin bilgilere göre, öğrencimiz Asmin Özdoğan Patnos 1’incisi, Ağrı 2’ncisi ve Türkiye 106’ncısı olmuştur. Takdir edilesi bir diğer başarı ise yine okulumuz öğrencilerinden Ela Cücen’e aittir. Öğrencimiz Patnos 2’ncisi, Ağrı 6’ncısı ve Türkiye 129’uncusu olmuştur." dedi. Öğrencilerinin başarılarını sıralamaya devam eden Gümüş şunları söyledi:"Başarılarımız bununla sınırlı değildir. Oldukça yüksek bir katılıma sahip bu yarışmada Levent Damar, Havvanur Hamay, Zeynep Hamay, Umut Doğan ve Abdulsamet Habip Taştoprak isimli öğrencilerimiz ilk bine girmişlerdir. Gelecek yıl yapılacak olan yarışmaya daha iyi hazırlanarak gerek il gerek ilçe düzeyinde daha fazla öğrencimizin başarı göstereceğine inanıyorum. Bu başarılarda büyük emeği olan sayın Tayfun Demir hocamızı ve öğrencilerimizi başta şahsım olmak üzere okulumuz adına tebrik ediyor ve bu başarılarının katlanarak daim olmasını diliyorum." Derece giren öğrencilere Vakıf tarafından gönderilen hediyeler sırasıyla takdim edildi.