ASAYİŞ - 24 Haziran 2017 Cumartesi 13:23

Sason’da tütün operasyonu

A
A
A
Sason’da tütün operasyonu

Batman’ın Sason ilçesinde kaçak sigara ve tütün satıcılarına eş zamanlı olarak düzenlenen baskınlarda 145 kilogram açık tütün ve sigaraya el konuldu.

Batman’ın Sason ilçesinde kaçak sigara ve tütün satıcılarına eş zamanlı olarak düzenlenen baskınlarda 145 kilogram açık tütün ve sigaraya el konuldu.


Kaçak sigara ve tütün sattıkları belirlenen adreslere Sason İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon yapıldı. Yapılan baskında sigara sarmada kullanılan sigara sarma makineleri ve sigara boş kutularına da el konuldu. Yapılan baskınlarda yaklaşık 145 kilogram açık tütün ve sigaralara el konuldu. Baskınlar esnasında iş yeri sahipleri ile kısa süreli tartışmalar yaşandı. Baskın yapılan üç iş yerlerine çeşitli cezai işlemler yapıldı. Kaçak tütün ve sigara denetimlerinin devam edeceği bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Dostluk Turnuvası tamamlandı Kayseri Kafkas Derneği tarafından organize edilen Dörtlü Dostluk Basketbol Turnuvası oynanan son maç ile tamamlandı. Kayseri’de düzenlenen turnuvaya Kayseri’den 3 takımın yanı sıra Abhazya’dan Spartak Sukhum katıldı. Turnuvanın kapanışı Erciyes Üniversitesi Süleyman Demirel SporSalonu’nda oynanan Hasketbol Spor Kulübü - Spartak Sukhum maçı ile yapıldı. İki takım oyuncularının maç öncesi ve maç sonrası sergilediği mücadele, dostluk turnuvanın amacına ulaştığını gösterdi. Hasketbol Spor Kulübü Başkanı Hasan Aksoyak yaptığı değerlendirmede; "Sahamızda Kayseri’de düzenlenen 4’lü Dostluk Basketbol Turnuvası’nda Abhazya ekibi Spartak Sukhum takımını misafir ederek bir dostluk maçı yaptık. Maça ilgi büyüktü. Maç sonunda kazanan dostluk ve basketbol oldu. Bugün sahamızda misafir ettiğimiz Abhazya ekibi Antrenörü Nikolay Guramoviç Guşin’e ve sporcularına teşekkür ediyor, maclarında başarılar diliyorum" dedi. Kayseri Kafkas Derneği Başkanı Nurşah Özyürek, maç sonunda HasketbolSpor Kulübü Başkanı Hasan Aksoyak’a turnuvaya verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi verirken, tüm oyunculara da günün anısına madalya taktı. Ayrıca, HasketbolSporKulübü Başkanı Hasan Aksoyak ise Spartak Sukhum Antrenörü Nikolay Guramoviç Guşin’e forma hediye etti. Turnuvanın ilk iki gününde ise Spartak Sukhum takımı, Melikgazi Kayseri Basketbol ve KolejsporBasketbol takımları ile mücadele etti.
Bursa ’Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi’ ile ’Veri Bilimi ve Analitiği’, BTÜ müfredatına girdi Yapay zeka alanında pek çok projeye imza atan Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), bu tecrübesini yeni açacağı bölümlerle taçlandırmaya hazırlanıyor. BTÜ’de açılacak ’Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi’, ’Veri Bilimi ve Analitiği’ lisans bölümleri, bu yıl aday öğrenciler tarafından tercih edilebilecek. Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, İstanbul Teknik Üniversitesinde yaptığı toplantıyla, aralarında Bursa Teknik Üniversitesinin de bulunduğu 20 üniversiteye yeni açılacak bölümleri duyurdu. Bu kapsamda BTÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde; Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi, Veri Bilimi ve Analitiği lisans programları açılacak. Yeni 2 bölüm, bu yıl ÖSYM kılavuzuna dâhil edilecek. Türkiye açısından son derece stratejik olan bu alanların dersleri, BTÜ bünyesindeki uzman akademisyenler tarafından okutulacak. Dersler teorik ve uygulamalı olarak aktarılacak. İşletmede Mesleki Eğitim Programına da dahil olacak bölüm öğrencileri, mezun olmadan iş deneyimi edinecek. Böylelikle BTÜ bu alanlarda yetişmiş, nitelikli insan kaynağı kazandırılmasını sağlayacak. BTÜ’nün yapay zekâ denilince akla ilk gelen üniversitelerden biri olduğunu vurgulayan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, “Yapay zekâ alanında pek çok çalışmada imzamız bulunurken, bu alanlardaki başarımızın en somut örneği; TÜBİTAK Yapay Zekâ Ekosistem” çağrısında 2 yıl üst üste proje desteği alan sayılı üniversitelerden biri olma başarısını göstermemiz oldu. Bu çağrıda desteklenen toplam 27 projenin 2’sini Bursa’ya kazandırdık. Yine veri bilimi ve analitiği konusunda uzman kadromuzla öncü üniversitelerden biriyiz. Bu tecrübemizi şimdi ise yeni açılacak bölümlerle beraber öğrencilerimize aktaracak olmanın heyecanı içerisindeyiz” dedi. Yeni programlar sayesinde, öğrencilerin çağın ihtiyaçlarına karşılık verebilecek bir şekilde yetiştirileceğine vurgu yapan Rektör Çağlar, “Günümüz dünyasında, büyük bir hızla değişim yaşanıyor. Üniversiteler olarak, müfredatımızda da bu değişimlere uygun dönüşümünü sağlamalıyız. Bu anlayışla Üniversitemizde açacağımız; Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi, Veri Bilimi ve Analitiği lisans bölümleri ile iş dünyasının bizden beklediği yetkinlikte mezunlar vereceğiz” diye konuştu. Rektör Naci Çağlar, “Çalışmalarımızı takdir edip, her zaman yanımızda olan YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’a, bu ayrıcalıklı bölümleri üniversitemize kazandırdığı için şükranlarımı sunuyorum. Yeni programlarımızın üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Manisa Kaymakam Okumuş, Selendi’ye veda etti İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen “Yurt Dışı Dil Eğitim Programı” kapsamında dil eğitimine katılmak için ilçedeki görevinden ayrılan Kaymakam Halil İbrahim Okumuş, kente veda etti. 21 aydır Selendi ilçesinde vekaleten kaymakamlık görevini yürüten Halil İbrahim Okumuş, yurt dışı dil programına katılmak üzere resmi kurumlara, esnafa ve vatandaşlara veda ederek ilçeden ayrıldı. Selendi’nin kendisi için her zaman güzel bir anı olarak kalacağını ifade eden Okumuş, "24 Ağustos 2022 tarihinde başladığım, yaklaşık 20 ay gibi bir süre içerisinde Selendi ilçesinde Kaymakam vekili olarak görev yapmakta iken İçişleri Bakanlığımızın açmış olduğu dil eğitimi kursu için önce Ankara’ya akabinde de İngiltere’ye gideceğimden dolayı çok sevdiğim ilçemize veda ediyorum. Mesleğimin ilk yıllarında Selendi gibi güzel bir ilçede görev yaptığım için kendimi şanslı hissediyorum. Selendi’de geçen 21 ay gibi bir süre içerisinde birlik ve beraberlik içinde çalıştık. En büyük kazancım sizleri tanımak olduğunu düşünüyorum. Eğitim, sağlık, asayiş, sosyal yardımlar ve diğer hizmet alanlarında çalışmalarımızı, toplumsal kalkınma ve refah düzeyinin artırılması amacı ile yürüttük. Bu vesile ile öncelikle görevim esnasında benden bilgi, tecrübe ve yardımlarını esirgemeyen sayın valimize, meslek büyüğümüz mülki idare amirlerimize, belediye başkanımıza, kurum amirlerimize, mesai arkadaşlarıma, muhtarlarımıza, Selendi’deki kuruluşlarımıza ve esnafımıza gösterdikleri ilgi ve samimiyetlerinden özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyor; güvenini, muhabbetini, sevgisini, dostluğunu, samimiyetini, misafirperverliğini her zaman hissettiren değerli Selendili heşehrilerime, değerli gazilerimize ve kıymetli şehit yakınlarımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi. Kaymakam Okumuş, konuşmasının ardından Belediye Başkanı Murat Daban olmak üzere kamu kurum, kuruluş ve vatandaşlara tarafından uğurlandı.