GENEL - 17 Ağustos 2018 Cuma 12:24

Terörden temizlenen kırsaldaki mesire alanları ziyaretçilerin akınına uğruyor

A
A
A
Terörden temizlenen kırsaldaki mesire alanları ziyaretçilerin akınına uğruyor

Doğu ve Güneydoğuda artan terör olaylarından dolayı rağbet görmeyen cennet köşelerini andıran kırsaldaki mesire alanları, bölgede terörün bitmesiyle ziyaretçi akınına uğruyor.

Doğu ve Güneydoğuda artan terör olaylarından dolayı rağbet görmeyen cennet köşelerini andıran kırsaldaki mesire alanları, bölgede terörün bitmesiyle ziyaretçi akınına uğruyor.


Özellikle barış sürecinin PKK terör örgütü tarafından bozulmasıyla Batman’ın Kozluk ilçesinde bulunan Ayngebire mesire ve piknik alanı yıllarca kaderine terk edilmiş ve kimseler tarafından ziyaret edilmemişti. Devletin teröre karşı yürüttüğü kararlı mücadele sonucunda bölgede terörün bitme noktasına gelmesinin vatandaşlara verdiği güvenle bu günlerde mesire alanları yerli ziyaretçi akınına uğruyor. Batman’ın Kozluk ilçesinde bulunan Ayngebire mesire alanının özelikle hafta sonlarında günde yaklaşık 5 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini belirten Kozluk Şehit Aileleri ve Gazileri Dernek Başkanı Hikmet Gülşen, bölgede sükunetin devam etmesi durumunda Ayngebire’nin Kozluk için önemli bir gelir kaynağı haline geleceğini belirtti. Gülşen, "1992 yılında Kozluk ilçemizde bulunan Ayngebire mesire alanı azda olsa çevrede bulunan köylüler tarafından kullanılıyordu. Kozluk ilçemiz ile Sason ilçesi arasında bulunan köylerde ikamet eden vatandaşlarımız seyahatleri sırasında Ayngebire mesire alanında defalarca terör örgütü PKK tarafından yolları kesilerek katledildi. Bu saldırılar bölge halkını yılarca mesire alanlardan uzaklaştırdı. Devletimizin bu son yıllarda yürüttüğü kararlı mücadele ile bölgedeki terör örgütü mensupları son derece azaltıldı bu durum bölge vatandaşlarına güven verdi. Eskiden kullanılmayan bölgemizdeki birçok mesire alanı şuanda ziyaretçi akınına uğruyor. İlçemize bağlı Ayngebire mesire alanına hafta sonları 5 bin kişi civarında ziyaretçi ailece gelip burada huzur içerisinde piknik yapıyor. Bu mesire alanında ziyaretçinin günlük ihtiyacını karşılayabileceği her türlü imkan mevcuttur. Ayngebire’de bay ve bayan mescidi, tuvaletler, lavabolar, çöp toplama alanları, konaklama alanları ve kahvehaneler mevcuttur. Önümüzdeki yıllarda bu alanın daha da kullanışlı hale getirilerek ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu bölge artık güzelliklerle anılacak" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Ölümle sonuçlanabilen kuduzla ilgili veterinerden aşı uyarısı HATAY (İHA) – Hatay’ın Defne ilçesinde görülen ve bölge halkında tedirginliğe neden olan kuduz hastalığının ölümcül ve tedavisinin olmadığını dile getiren veteriner Şerif Güneş, hastalığın direkt temas yoluyla bulaştığını söyledi. Defne’nin Meydancık Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde bir köpekte kuduz vakası tespit edilmişti. Kuduz vakasının görüldüğü Meydancık ve Güneysöğüt mahallelerinde hayvan giriş çıkışının yasaklanması bölge halkında tedirginliğe neden oldu. Defne Belediyesi ekipleri tarafından köpeklerin tedbir amaçlı toplanarak gözetim altına alması vatandaşları bir nebze de olsa rahatlattı. Defne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Şerif Güneş, ‘kuduz hastalığı’ konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Kuduz hastalığının ölümcül ve tedavisinin olmadığını dile getiren veteriner Güneş, hastalığın direkt temasla bulaştığını belirterek, hastalıktan korunmanın en önemli yolunun panik olmadan aşı yaptırmak olduğunu belirtti. “Kuduz hastalığı, bulaştıktan itibaren en fazla 10-15 gün içerisinde ölüm gerçekleşiyor” Kuduz hastalığının ölümcül bir hastalık olduğunu ifade eden Güneş, hastalığın direkt temasla bulaştığını belirterek, “Kuduz hastalığı, hayvana veya insana bulaştıktan itibaren en fazla 10-15 gün içerisinde ölüm gerçekleşiyor. Tedavi şansı da çok düşük olan bir hastalıktır. İnsanlar ve hayvanlar için tek korunma yöntemi aşılamadır. Kuduz olan hayvan direkt temas etmezse hiçbir şekilde size bulaşma durumu kolay kolay görülmez. Onun için paniklemeye gerek yok” dedi. “Bu evrede hayvan gördüğü bütün çevredeki canlılara saldırganlık eğilimi gösterebilir” Kuduz hastalığının görüldüğü hayvanlarda aşırı saldırganlaşmanın görüldüğünü dile getiren veteriner Güneş, “Yarasa diğer hayvanlara bulaştırabiliyor. Mikrop, özellikle kuduz olan hayvanın tükürük bezlerinde yerleşiyor. Virüs şeklinde olan bir mikroptur. Bu mikrop hayvan kuduz hastalığına yakalandığı anda belli evreleri var. Bunun üç evre şeklinde görülüyor. Özellikle saldırganlık evresi var. Tam kuduz belirtilerinin görüldüğü bir evredir. Bu evrede hayvan gördüğü bütün çevredeki canlılara saldırganlık eğilimi gösterebilir. Bir sonraki evrede, özellikle hayvan hiç yapmadığı hareketleri yapabiliyor. Mesela sakin olan bir hayvan aniden saldırganlaşabiliyor. Üçüncü ve son evrede artık felç evresi, hayvan tamamen felçler geçirir ve hareketsiz kalır. Bu felç özellikle solunum felciyle sonuçlanıp ölüme sebep olabiliyor” ifadelerini kullandı.