ASAYİŞ - 08 Kasım 2018 Perşembe 17:16

Batman uyuşturucu operasyonu

A
A
A
Batman uyuşturucu operasyonu

Batman Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda durumundan şüphelenerek durdurulan 4 şahsın üzerinden uyuşturucu hap çıktı.

Batman Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda durumundan şüphelenerek durdurulan 4 şahsın üzerinden uyuşturucu hap çıktı.


Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda şüphe üzerine durdurulan 4 kişinin üzerinden 23 adet ekstazy hap ve 360 TL nakit para ele geçirildi. Konu ile ilgili olarak 4 şahsa TCK 188’den işlem başlatılırken şahısların gözaltına alındığı belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Bisiklet Türkiye Kupası heyecanı Pamukkale’de yaşanacak Bisiklet Türkiye Kupası 3. Etap Yarışları hafta sonu Denizli’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. Pamukkale’de gerçekleşecek yarışmalara 250 sporcunun katılması bekleniyor. Bisiklette Türkiye Kupası heyecanı hafta sonu Denizli’de yaşanacak. 04-05 Mayıs 2024 tarihlerinde Türkiye Kupası 3. Etap yarışlarında sporcular en iyi dereceyi alabilmek için pedal çevirecek. Yarışlara Türkiye’nin dört bir tarafından yaklaşık 250 sporcunun katılacağı açıklandı. Denizli Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenecek yarışlarda ilk start 04 Mayıs Cumartesi günü saat 09.00’da U12 Minikler kategorisinde verilecek. Ardından sırasıyla U15, U17, U19 ve Büyük Kadınlar yarışları yapılacak. Türkiye Kupasının ikinci günü olan 05 Mayıs 2024 Pazar günü saat 09.30’da Büyük Kadın, U19 Kız, U17 Erkek kategorilerinde 9 kilometre tırmanma yarışları ile başlayacak. Tüm yarışların ardından aynı gün 13.00’de dereceye giren sporcular kürsüye çıkarak yapılacak ödül töreni programı ile ödüllendirilecek. İlman, sporseverleri bisiklet yarışlarına davet etti Bisiklet branşında Türkiye’nin prestijli yarışmalarından biri olan Türkiye Kupası’na ev sahipliği yapacaklarını kaydeden Denizli Gençlik Spor İl Müdürü Ömer İlman, tüm sporseverleri bu heyecana ortak olmaya Pamukkale’ye davet etti. Ulusal düzeyde spor organizasyonlarının Denizli’ye kazandırılmasına çok önem verdiklerini kaydeden İlman, bu tür organizasyonların sporun gelişmesine, şehrin marka değerine ve ekonomisine katkılar sunduğunu sözlerine ekledi.
Adana Başkan Kıvanç: “Adana’nın ihracatı 1 milyar dolara ulaştı” Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana ihracatının 2024 yılı Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,8 artış ile 238 milyon 702 bin dolara ulaştığını belirtti. Başkan Kıvanç, “Adana olarak Ocak-Nisan 2024 döneminde ise 2023 yılının aynı dönemine göre Adana ihracatı yüzde 7,9 artış ile 1 milyar dolara ulaşmıştır” dedi. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 2024 yılı Nisan ayı ihracat verilerini değerlendiren Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, “Nisan 2024 Türkiye geneli ihracat incelendiğinde, Adana’nın yüzde 1,46 pay ile 12. Sırada yer aldığı görülmektedir. 2024 yılının ilk 4 ayında ise Adana’nın Türkiye’nin toplam ihracatına sağladığı katkı yüzde 1,39 olmuştur” dedi. Adana’nın ihracatında ilk 4 ayda tekstil sektörü lider 2024 yılının ilk 4 ayında Adana’dan yapılan ihracatta Tekstil ve Hammaddeleri 168 milyon 678 bin dolar ile ilk sırada yer aldığını belirten ADASO Başkanı Zeki Kıvanç," Bu sektörü 165 milyon 842 bin dolar ile Kimyevi Maddeler ve Mamulleri, 135 milyon 656 bin dolar ile Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri takip etti. Nisan 2024’te Adana’dan en fazla ihracat yapılan ilk üç sektör sırası ile; 40 milyon 477 bin dolar ile Tekstil ve Hammaddeleri, 36 milyon 64 bin dolar ile Kimyevi Maddeler ve Mamulleri, 33 milyon dolar ile Otomotiv Endüstrisi oldu.” dedi. En çok artış otomotiv endüstrisinde oldu 2024 yılının ilk 4 ayında 25 milyon dolar üzerinde ihracat gerçekleştiren sektörler arasında bir önceki yılın aynı dönemine göre en çok artış sağlayan sektörün yüzde 118 artış ile Otomotiv Endüstrisi olduğunu dile getiren Başkan Kıvanç bu sektörü sırasıyla yüzde 96,4 artış ile İklimlendirme Sanayii, yüzde 27,7 ile Hazır giyim ve Konfeksiyon sektörlerinin takip ettiğini söyledi. Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Türkiye’nin ihracatından alacakları payı artırmak için kararlılıkla çalıştıklarını belirterek şunları ekledi: “2024 yılı itibariyle, Türkiye’nin endüstrisinin ilk soluğunu aldığı, tarımın ve sanayinin öncüsü Adana’nın önemi giderek artacak. Yaşanan artış sevindirici ama yeterli bulmuyoruz. Adana, yeni yatırım alanları ve mevcut üretim kapasitesiyle ülkemizin gelişimine en büyük katkıyı sağlayan lider şehirlerden biri konumunda. İnşallah önümüzdeki dönemlerde ihracatımız katlanarak artmaya devam edecek. Adanalı sanayicilerimizi, gerçekleştirdikleri ihracatla ülke ve bölge ekonomisine sağladıkları katkılardan dolayı tebrik ediyorum. Başarılarının artarak devam etmesini diliyorum."