KÜLTÜR SANAT - 28 Nisan 2019 Pazar 10:53

Kozluklular sağlık için pedal çevirdi

A
A
A
Kozluklular sağlık için pedal çevirdi

Batman’ın Kozluk ilçesinde, Garzan Kültür Sanat ve Turizm Derneği tarafından ’sağlık için pedal çevir’ etkinliği düzenlendi.

Batman’ın Kozluk ilçesinde, Garzan Kültür Sanat ve Turizm Derneği tarafından ’sağlık için pedal çevir’ etkinliği düzenlendi.


Kozluk Kaymakamlığı ve belediyenin katkı sunduğu 2. geleneksel bisiklet turuna katılan 250 bisikletli, ilçe merkezinden Kumlupınar köyüne 10 kilometre yol katetti. Sağlık için pedal cevir teması ile etkinliği tamamladıklarını belirten dernek üyeleri, "Kozluk ilçesinde kültür, sanat ve turizm alanında projeler düzenledik. Projeler ile halkımız arasında birlik beraberliği güçlendirmek, monotonlaşan gündelik faaliyetlere yeni bir ivme kazandırmak ve en önemlisi Kozluk ilçesini tanıtmaya çalıştık" dedi.


Bisiklet turuna katılan vatandaşlardan Enver Doğan da, bisiklet turuna ailesi ile birlikte katıldığını ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiklerini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Bandırmaspor: 1 Trendyol 1.Lig 32. hafta karşılaşmasında Kocaelispor, evinde karşılaştığı Teksüt Bandırmaspor’u 3-1 mağlup etti. Maçtan dakikalar 55. dakikada kaleci Gökhan’ın pası kısa düştü. Araya giren Doğan Can’ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Djitte, meşin yuvarlağı boş ağlara gönderdi. 0-1 66. dakikada Yusuf Cihat kaleye sırtı dönükken topu önüne aldı ve iki rakibini eksiltti. Yerden seken topa sağ ayağının üzeriyle vuruşunu yapan Yusuf Cihat meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-1 69. dakikada merkezden topu getiren Amaral, Candeias’a pasını aktardı. Ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Candeias’ın pasında penaltı noktası üzerinden vuruşunu yapan Amaral meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 2-1 74. dakikada sağ kanattan Amaral topu getirdi, pasını ceza sahası içi sağ çaprazındaki Candeias’a aktardı. Ceza sahasına koşu yapan Vukovic, Candeias’ın pası sonrası çektiği şutla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 3-1 90+2. dakikada Bandırmaspor’da Dominique Joel Badji sarı kart gördü ancak VAR tavsiyesiyle hakem Alpaslan Şen monitöre giderek pozisyonu tekrar izledi. İncelemenin ardından sahaya dönerek sarı kartı iptal eden hakem Alpaslan Şen, Badji’ye kırmızı kart gösterdi. Hakemler: Alpaslan Şen, Erkan Akbulut, Samet Özkul Kocaelispor: Gökhan Değirmenci, Oğuz Ceylan (Mehmet Yılmaz dk. 76), Yusuf Abdioğlu, Burak Öksüz, Tuncer Duhan Aksu, Emir Ortakaya (Josip Vokuvic dk. 58), Daniel Joao Santos Candeias, Yusuf Cihat Çelik (Mesut Can Tunalı dk. 85), Joao Pedro Reis Amaral, Giorgi Beridze (Barış Alıcı dk. 76), Ramil Şeydayev (Davit Skhirtladze dk. 58) Yedekler: Harun Tekin, Cem Ekinci, Giorgi Kharaishvili, Atila Turan, Bedirhan Yıldız Teknik Direktör: Mustafa Gürsel Teksüt Bandırmaspor: Zafer Görgen, Rahmetullah Berişbek, Edson Andre Sitoe, Batuhan Yayıkcı, Mücahit Albayrak, Remi Jose Michel Mulumba (Dominique Joel Badji dk. 84), Cebio Soukou (Mustafa Çeçenoğlu dk. 76), Marvin Ladji Gakpa (Moussa Kalılou Djitte dk. 46), Doğan Can Davas (Emirhan Aydoğan dk. 84), Metehan Mimaroğlu (Levent Ayçiçek dk. 46), Marc Jozefzoon Yedekler: Akın Alkan, Emre Batuhan Adıgüzel, Emirhan Ayhan, Mert Çelik, Mehmet Özcan Teknik Direktör: Yusuf Şimşek Goller: Yusuf Cihat Çelik (dk. 66), Joao Pedro Reis Amaral (dk. 69), Josip Vokuvic (dk. 74) (Kocaelispor), Moussa Kalılou Djitte (dk. 55) (Bandırmaspor) Kırmızı kart: Dominique Joel Badji (dk. 90+2) (Bandırmaspor) Sarı kart: Duhan Aksu, Yusuf Cihat Çelik (Kocaelispor), Edson Andre Sitoe, Marc Jozefzoon (Bandırmaspor)
Giresun Trendyol 1. Lig: Giresunspor: 2 - Sakaryaspor: 3 Trendyol 1. Lig’in 32. haftasında Giresunspor, sahasında karşılaştığı Sakaryaspor’a 3-2 mağlup oldu. Maçtan Dakikalar 14. dakikada Talha’nın ceza sahasına ortasında altıpas noktasında Alperen’in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-0 16. dakikada sağ kanattan ceza sahasına ortasında Erdi’nin kafasından seken topu Hasan yine kafayla filelere yolladı. 1-1 25. dakikada sağ taraftan Enishan’ın kale önüne ortasında Şahin’in gelişine vuruşunda top ağlara gitti. 2-1 90. dakikada Samed’in ortasında savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topla buluşan Erdi meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 2-2 90+6. dakikada Sakaryaspor’un kullandığı köşe vuruşunun vuruşunda yaşanan karambolde Hasan, direğin yanından kafayla topu ağlarla buluşturdu. 2-3 Hakemler: Fatih Tokail, Selahattin Altay, Güner Mumcu Taştan Giresunspor: Göktan, Ertuğrul, Mehmet, Anıl Yiğit, Kadir, Faruk Can, Furkan, Kasım Alperen (Furkan Arda dk. 75), Enishan (Mert Han dk. 85), Talha, Şahin (Ali Emirhan dk. 90+3) Yedekler: Erkan, Fatih, Arda, Muhammet, Şenel Hami, Emre, Ahmet Lütfü Teknik Direktör: Serhat Güller Sakaryaspor: Cihan, Sinan (Burak dk. 46), Ndlovu (Koray dk. 65), Donkor, Murat Cem, Hasan, Roshi (Dimitrov dk. 65), Del Valle, Erdi, Bülent Cevahir (Bülent Uzun dk. 46), Oğuz (Samed dk. 78) Yedekler: İbrahim, Çağlayan, Rotman, Berat Can, Muhammet Himmet Teknik Direktör: Turgay Karslı Goller: Kasım Alperen Köşger (dk. 14), Şahin Dik (dk. 25) (Giresunspor), Hasan Kılıç (dk. 16), Erdi Dikmen (dk. 90), Hasan Kılıç (dk. 90+6) (Sakaryaspor) Sarı kartlar: Anıl Yiğit Çınar, Mehmet Keskin (Giresunspor), Bülent Uzun, Burak Süleyman (Sakaryaspor)
Antalya Trafikte tartıştığı adamı eşi ve kızının gözü önünde bıçaklayarak öldüren şahıs tutuklandı Antalya’da trafikte tartıtığı otomobil sürücüsünü eşi ve kızının önünce bıçaklayarak öldüren servis şoförü tutuklandı. Zanlının ifadesinde "Olay bir anda gerçekleşti. Ne olduğunu anlamadım ve hatırlamıyorum" dediği öğrenildi. Olay, gece saat 02.00 sıralarında Kepez ilçesi Kuzeyyaka Mahallesi Yeşilırmak Caddesi üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Önder Çakır ile Neşet G. trafik ışıklarında tartıştı. Tartışmanın sürdürdüğü esnada Neşet G., aracından inerek yanındaki bıçakla Önder Çakır’ı sol göğüs altından bir kez bıçaklayıp otobüsüyle olay yerinden kaçtı. Önder Çakır’ı kanlar içerisinde yerde gören eşi Meryem Çakır ile 8 yaşındaki kızı Zeynep Çakır durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibi ağır yaralı olan Önder Çakır’ı ambulansla özel bir hastaneye kaldırdı. Ameliyata alınan Çakır, yapılan tüm müdahalelere rağmen sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay yerinden 07 YSL 38 otobüsüyle kaçan servis şoförü Neşet G.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alınan katil zanlısı, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Katil zanlısı, gazetecilerin "Neden öldürdünüz?" sorusunca cevap vermedi. Zanlının ifadesinde "Trafikte tartışma yaşadık. Önder Çakır kendi arabasından indiği esnada elini beline götürünce tabanca ya da başka bir şey çıkaracağını düşündüm. Olay bir anda gerçekleşti. Ne olduğunu anlamadım ve hatırlamıyorum" dediği öğrenildi. Katil zanlısı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstanbul Eyüpsultan’da hatalı park kavgasında canından oluyordu: Sopayla bıçakla böyle saldırdılar Eyüpsultan’da hatalı park nedeniyle çıkan tartışmada, kadınların da olduğu bir grup, Halil İbrahim Odabaşı’na sopa ve bıçakla saldırdı. Kendini saldırganlardan markete kilitleyerek koruyan Odobaşı’nın minibüsüne de öfkeli kalabalık taşla ve sopayla zarar verdi. Odabaşı’nın minibüsüne saldırı anları cep telefonu ve güvenlik kameralarına yansıdı. Olay, dün 16.30 sıralarında Eyüpsultan Girne Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Halil İbrahim Odabaşı, minibüsünü evinin önüne park etmek istediği sırada başka bir ticari aracın hatalı park ederek, alanı kapattığını gördü. Bunun üzerine Odabaşı, otomobilin üzerinde bulunan telefon numarasını arayan Odabaşı, hatalı park eden sürücüden, aracını düzeltmesini istedi. Hatalı park eden kişi, aracının park yerini değiştirdikten sonra iki sürücü arasında bir tartışma çıktı. Kısa süreli tartışmanın ardından şüpheli, olay yerinden ayrıldı. Ancak şahıs, bir süre sonra kadınların da olduğu akrabalarından oluşan bir grup ile olay yerinde geri geldi. Bıçaklı saldırgandan tekme ile kurtuldu Sürücü ile birlikte gelen gruptakiler, Odabaşı’na bıçakla ve sopayla saldırmaya çalıştı. Odabaşı ise gruptakilerden birinin bıçaklı saldırısından kurtulmak için önce tekme attı ardından da markete sığındı. Odabaşı, kendini markete kilitleyerek saldırganlardan korudu. Öfkesini atamayan grup, bu sefer de Odabaşı’nın minibüsüne taşlarla ve sopalarla saldırdı. Çevredeki vatandaşların araya girmesiyle sakinleşen gruptakiler, dağıldı. Aracı zarar gören Halil İbrahim Odabaşı emniyete giderek şikayetçi oldu. Şüphelilerin, Odabaşı’nın minibüsüne saldırı anları ise cep telefonu ve güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. “Bu bildiğiniz canavarlık” Yaşanan olayın bir canavarlık olduğunu dile getiren Halil İbrahim Odabaşı, “Saat 4 buçuk 5 arası kapıma geldim. Arabayı park ettim. İsimlerini bilmiyorum, plakayı da tanımıyorum. Arabayı ortaya park ettiği için aradım ve arabayı biraz ileri almasını rica ettim. Ortaya park ettiği için iki tarafa da yanaşamıyordum. Sonra bu arkadaş, 20 dakika sonra geldi. Ani bir çıkış yaptı. Sonra geri geri gelip, yanımda durdu. Benimle tartışmaya girdi. ‘Ben 20 senedir burada oturuyorum. Sen beni arayamazsın’ dedi. Bende bir ricada bulundum, arabanı çek bende yanaşayım dedim. Kendi aramızda böyle bir tartışma oldu. Sona 2 dakika sonra görüşeceğiz seninle dedi. Bizde burada arkadaşla muhabbet ederken, arkadaşım bana ‘koş geliyorlar’ dedi. Ellerinde bıçakla geliyorlardı. Zaten kamera kayıtlarında belli. Ben o anda zaten bakkala doğru koşmaya başladım. Genç arkadaşlardan biri ben o anda arabanın etrafında dönerken bıçakla saldıracaktı. O arada çelme taktı yere düştüm ben. O anda bıçağı sallarken, ben onun karnına vurdum. Kendini geri attı. Mahalledeki genç arkadaşlar bunu tutunca bende can havliyle bakkalın içine kendimi attım. Kapısını kilitledim bir anda. O anda kapıya vurarak ‘seni öldüreceğim’ dedi. Mahalledeki eş dost araya girince olay sakinleşti. Arabama geldiğimde çok hasar vardı. Kamera kayıtlarını izlediğimde, hanımı çoluğu çocuğu toplayıp katliama gelmiş resmen. Ben arabamın başına gelince şok oldum zaten. Bu bildiğiniz canavarlık. Ben belki orada ayağımla tepki vermeseydin bugün yaşamıyor olabilirdim” şeklinde konuştu. (SD-SK-