ASAYİŞ - 06 Ocak 2020 Pazartesi 11:59

Kar yolları kapadı, fenalaşan kadına 10 saat sonra ulaşıldı

A
A
A
Kar yolları kapadı, fenalaşan kadına 10 saat sonra ulaşıldı

Batman’ın Sason ilçesine bağlı Çakırpınar köyü Han mezrası yolu yoğun kar yağışı nedeni ile kapandı.

Batman’ın Sason ilçesine bağlı Çakırpınar köyü Han mezrası yolu yoğun kar yağışı nedeni ile kapandı. Mezrada fenalaşan kadına, 10 saat süren yol açma çalışmalarının ardından ulaşıldı.


Yoğun kar nedeniyle Çakırpınar köyü Han mezrasının yolları ulaşıma kapandı. Mezrada bulunan ve fenalaşan bir hasta için karla mücadele ekipleri harekete geçti. 10 saatlik yoğun çalışma sonucu mezranın yolu açıldı. Fenalaşan kadın hasta, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalesinin ardından Sason Devlet Hastanesine kaldırarak tedavi altına alındı.


Öte yandan Batman’ın Sason ve Kozluk ilçelerinde kar yağışı nedeniyle 124 köy ve 82 mezrada yollar ulaşıma kapandı. Yapılan çalışmalar sonucu 113 köy ve 27 mezranın yolu açılırken, kalan 11 köy ve 55 mezra yolunun açılması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Aydın’da jandarmanın çalışmaları lise öğrencilerine tanıtıldı Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 185. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında jandarmanın tanıtımı yapıldı. Lise öğrencilerine Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi hakkında bilgilendirmelerde bulunularak kurulan stantlarda jandarmanın faaliyetleri anlatıldı. Emel Mustafa Uşaklı Anadolu Lisesi konferans salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program J. Asb. Kd. Üçvş. İlkay Ilısu tarafından Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı’nın tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Jandarma Genel Komutanlığı tanıtım video gösterimlerinin ardından son olarak terörle mücadele operasyonlarında üç kez yaralanan, tedavi sürecinde akciğerinin bir kısmını kaybeden ve sol kolundaki işlev kaybını atlatan gazi Astsubay Başçavuş Ferhat Akgül’ün hikayesinin anlatıldığı haber videosu izletildi. Astsubay Başçavuş Ferhat Akgül kendisinin de Aydın Lisesi’nden mezun olduğunu ifade ederek, "Sevgili öğrenciler ben de sizler gibi bu sıralardan çıkıp jandarma astsubay oldum. Vatan savunmasında üzerime düşen tüm görevleri gözümü kırpmadan yerine getirdim. Bundan sonra da verilecek her türlü göreve hazırım. Gururla taşıdığım gazi ünvanı, atamızdan bize intikal en büyük mirastır. Jandarma 185 yıldır olduğu gibi bundan sonra da vatanımızın her köşesinde milletimizin huzur ve güvenliği için canını seve seve feda edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu güzel vatanımızı bölgeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Sizlere baktığımda, bu uğurda gözünü kırpmadan ölmeye hazır binlerde Ferhat olduğunu tekrardan haykırmak istiyorum" ifadelerini kullandı. Program okul bahçesinde jandarmanın stantlarının gezilmesi ve öğrencilere jandarma faaliyetlerinin anlatılması ile son bulurken, öğrenciler de jandarma ekiplerinin yaptıkları çalışmaları ilgiyle dinleyerek çalışmalarında kolaylıklar diledi.
Bursa Başkan Şadi Özdemir’den gençlere ’Yanınızdayız’ mesajı Bursa Uludağ Üniversitesi Öğrenci Topluluklarını makamında kabul eden Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, gençlerin sorunlarını ve beklentilerini dinledi. Gençler ve kadınların öncelikleri arasında olduğunu vurgulayan Özdemir, “Her zaman gençlerin yanında olacağız” dedi. Bursa Uludağ Üniversitesi Öğrenci Topluluklarını temsil eden öğrenciler, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’i Halk Evi’ndeki makamında ziyaret etti. Öğrenciler bu ilk buluşmada yaşadıkları sorunların yanı sıra gerçekleştirmek istedikleri projeleri de Başkan Özdemir ile paylaştı. Gençlik Haftası’nda hayata geçirecekleri festival ile ilgili bilgi veren gençler, desteklerinden dolayı Başkan Özdemir’e teşekkür etti. Topluluk adına konuşan Burhan Kurtulmuş Aytoslu, “Üniversitede 10 yıldır şenlikler yapılmıyordu. Adaylığınız döneminde ‘Böyle bir etkinlik yaparsak, arkamızda durur musunuz?’ diye sorduk siz de olumlu cevap verdiniz. Kazandınız ve biz de şimdi tekrar destek istemek için geldik. Bu şenliklerimiz için de bir eşik olacak” diye konuştu. Üniversitedeki öğrenci topluluklarının düzenleyeceğini festivale destek vereceklerini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, seçim öncesi söyledikleri yerde durduklarını yineledi. Gençler ve kadınların öncelikleri arasında olduğunu vurgulayan Başkan Özdemir, “Her zaman olabildiğince gençlerin de yanında olacağız. Nilüfer Belediyesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi’nin bir bütün olarak çalışmalar yapması lazım” dedi. Öğrencilerin sosyal hayata ilişkin sorunlarını da dinleyen Başkan Özdemir, yemek ihtiyaçlarını nasıl karşıladıklarını sordu. Hayat pahalılığının farkında olduklarını ve öğrencilerin en büyük sorunlarından birinin de yemek olduğunu ifade eden Şadi Özdemir, her kesimin sağlıklı ve ekonomik yemek yiyebileceği lokantalarla ilgili projesini de öğrencilere anlattı. Başkan Özdemir, lokanta projesini hızlıca hayata geçirmek istediklerini de sözlerine ekledi.
Bingöl Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu, "Bakanlık her daim gençlerin yanında" Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu Bingöl’de gençlerle bir araya geldi. Eminoğlu, “Gençlik ve Spor Bakanlığı her daim gençlerin yanında. Gençlerin bakanlığı. Tüm Türkiye’deki tesisleriyle, bütün imkanlarıyla her anlamda sizlerin yanında” dedi. Bir dizi program ve ziyaretler nedeniyle Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, Bingöl’e geldi. İlk olarak Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta’yı ziyaret eden Eminoğlu, daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne geçti. Burada kurum müdürü Mustafa Loğoğlu’ndan bilgi alan Eminoğlu, son olarak gençlerle söyleşi programına katıldı. Bakanlığın çalışmaları hakkında bilgiler veren Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, gençlerin her zaman yanında olduklarını belirtti. Eminoğlu, “Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türkiye’nin dört bir tarafında Bingöl’de olduğu gibi şuan içinde bulunduğumuz Gençlik Merkezi gibi 500 adet 81 ilde gençlik merkezlerimiz var. Yine üniversitelerde genç ofislerimiz var. Yine ülkemizin birçok yerinde 50’ye yakın kamp alanlarımız var. Spor tesislerimiz var, sporcu eğitim merkezlerimiz var. Yine olimpiyatçıları yetiştirdiğimiz merkezlerimiz var. 2024 Paris Olimpiyatları var. Tokyo olimpiyatlarında çok iyi başarılar elde etmiştik. Paris’te de bu başarıları daha yükseklere çıkaracağız. Gençlik ve Spor Bakanlığı her daim gençlerin yanında. Gençlerin bakanlığı. Tüm Türkiye’deki tesisleriyle, bütün imkanlarıyla her anlamda sizlerin yanında” diye konuştu.