SPOR - 31 Aralık 2022 Cumartesi 12:46

Yıllarca terörle anılan ilçenin futbol takımı 20 yıl sonra futbol sahasına kavuştu

A
A
A
Yıllarca terörle anılan ilçenin futbol takımı 20 yıl sonra futbol sahasına kavuştu

Batman’da konumu itibarıyla yıllarca sık sık yaşanan terör olaylarıyla anılan ve sahaları olmadığı için amatör ligdeki tüm maçlarını deplasmanda oynamak zorunda kalan Sason spor takımı, 20 yıl sonra sahaya kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Batman’da konumu itibarıyla yıllarca sık sık yaşanan terör olaylarıyla anılan ve sahaları olmadığı için amatör ligdeki tüm maçlarını deplasmanda oynamak zorunda kalan Sason spor takımı, 20 yıl sonra sahaya kavuşmanın sevincini yaşıyor.


Sason’a bağlı Dereköy’de yapımı tamamlanan tam kapasiteli sentetik çim yüzeyli futbol sahasına kavuşmanın sevincini yaşayan Batman 2. Amatör Liginde top koşturan Sason Gençlik Spor takımı, yeni sahalarındaki ilk maçını ilçede terörün bitirilmesinde öncü olan güvenlik köy korucularıyla yaparak sevinçlerini paylaştı.



“20 yıldır futbolun içindeyim, ilk defa kendi ilçemde sahaya çıkacağım”


Batman 2. Amatör Ligi’nde top koşturan Sason Gençlik Spor takımında yıllarca futbolcu olarak oynayan ve şimdi takım antrenörlüğünü yapan Cihan Atalay, 20 yıl sonra kendi seyircilerinin önünde ilk defa futbol oynayacakları için mutlu olduklarını söyledi. Atalay, “Ben 20 yıldır bu futbolun içindeyim. Hiç sahamız yoktu. Bütün maçlarımızı Batman merkez ve diğer ilçelerde oynamak zorunda kaldık. Mereto Dağı eteklerinde bu sahanın yapılmasıyla gençlerimiz daha iyi futbol oynayacaktır. Batman’da oynadığımız tüm maçları kazandık. Bu yıl kendi sahamızda antrenman imkanı bulduğumuz için hiç yenilgi almadık. İlk defa kendi seyircilerimizin önünde maç yapmanın heyecanını yaşıyoruz. Bizlere bu sahayı yapan, bu heyecanı yaşatan Cumhurbaşkanımıza, Spor bakanımıza ve ilçe kaymakamımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.



“Bu saha sayesinde bu yıl şampiyonluk hedefliyoruz”


Batman’da yıllarca futbol oynadıktan sonra ilk defa kendi ilçesinde top oynamanın heyecanını yaşadığını belirten Sason Gençlik Spor takımı futbolcularından Mehmet Aydın, ”Yıllardır futbol oynuyorum. Beden eğitimi öğretmeniyim. İlçemize bu futbol sahası kazandırıldı. Sürekli deplasmanda oynuyorduk. Bu, bizleri psikolojik olarak da etkiliyordu. Artık kendi seyircilerimizin önünde futbol oynamanın keyfini yaşayacağız. Bu yıl şampiyon olmayı hedefliyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta 600 kiloluk boğa görenlerin ilgisini çekiyor Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Kars’ta besicilerin umutla beklediği hareketlilik başladı. Kentin Bayraktar köyünde özenle yetiştirilen 600 kiloluk boğa "Varto", görenlerin ilgisini çekiyor. Adını Muş’un Varto ilçesinden alan iri cüsseli kurbanlık, adeta köyün maskotu haline geldi. Sahibi Teymen Aydın, tarafından bebek gibi bakılan Varto isimli boğa, günlük özel yemlerle besleniyor. Ahırda sürekli kontrol altında tutulan boğa için besicisi, aylar süren emeğin karşılığını almak istiyor. Dikkatleri üzerine çeken boğanın en büyük özelliği ise sakin yapısı ve heybetli görünümü. 600 kiloluk Varto’yu satışa çıkardığını ifade eden besici Teymen Aydın, "Bu boğamın ismi Varto, müşterilerini bekliyor. Aşağı yukarı 600-650 kilo, kurbanlıkta olur, iyi damızlıkta olur. Hakiki Simental, müşterilerini bekliyor, fiyatı da 250 bin lira olur" dedi. Daha önce bir kısım kurbanlığı İstanbul ve Ankara’ya gönderdiğini belirten Teymen Aydın, "Kurbanlıklarımız satışa hazır, kurbanlıkların bir kısmını İstanbul’a gönderdik. Bir kısmını Ankara’ya gönderdik. Şuan da orada satıştalar, elimde 50-60 tosun var. 25 düvemiz var. Satıldı, müşterilerimize sattık, hayvanlarımız tamamen organik beslenmiştir. Doğal beslenmiştir" diye konuştu. Kurban Bayramı yaklaşırken büyükbaş hayvanlara olan talep artarken, özellikle yüksek kilolu ve bakımlı kurbanlıklar pazarda öne çıkıyor. 600 kiloluk Varto da şimdiden hem alıcıların hem de meraklı vatandaşların radarına girmiş durumda. Aydın, Kars’ta isteği fiyata Varto’yu satamaz ise Varto’da satılmak üzere İstanbul’a gönderilecek. Bayraktar köyünde besicilik yapan Teymen Aydın’ın, onlarca kurbanlığı ahırda alıcılarını bekliyor.
Balıkesir Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı Altınoluk’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında sahne alan Melek Mosso, seslendirdiği "Keklik Gibi" türküsü sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Duygusal anlar yaşayan ünlü sanatçı, türküyü şiddet gören ve katledilen kadınlara armağan etti. Balıkesir Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Altınoluk’ta konser veren Melek Mosso, binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı. Sevilen şarkılarıyla alanı dolduran vatandaşlara müzik ziyafeti sunan sanatçı, konser sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Melek Mosso,"Keklik Gibi" türküsünü seslendirdikten sırada sahnede duygulandı. Derin derin nefes almasıyla seyircileri korkutan Mosso, sonra bir an eğilip eğilip gözyaşını sildi. Mosso, ardından yaptığı konuşmayla dinleyicileri derinden etkiledi. Mosso konuşmasında, "Bazı türkülerin bir dahası yoktur. Bir kere iz bırakır ve geçer gider. Bu türkü bende de bir kere yazıldı, bir kere söylendi ve iz bıraktı. Bu türküyü repertuarıma almamı aslında annem istedi. Annem dedi ki, ‘Melek Keklik gibi söyler misin?’ Ben sadece onun için söyledim" ifadelerini kullandı. Türkünün kendisinde farklı izler bıraktığını belirten sanatçı, şarkıyı geçmişte ve günümüzde ötekileştirilen, şiddet gören ve katledilen tüm kadınların ruhuna armağan ettiğini söyledi. Dinleyiciler de uzun süre alkışlarla sanatçıya destek verdi. Duygusal anların yaşandığı konser, izleyicilere hem müzik dolu hem de anlam yüklü bir 19 Mayıs gecesi yaşattı. Melek Mosso’nun sahnedeki içten konuşması ve duygusal performansı, Altınoluk konserine damga vururken, gençler ise konser nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş’la teşekkür etti.