ASAYİŞ - 03 Ekim 2023 Salı 14:29

Batman’da kaçakçılık operasyonu: 2 gözaltı

A
A
A
Batman’da kaçakçılık operasyonu: 2 gözaltı

Batman’da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı, çok sayıda kaçak tütün ve benzeri malzeme ele geçirildi.


Batman Valiliğinden yapılan açıklamaya göre Batman İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince terör örgütü PKK’nın finans kaynakları arasında bulunan kaçak tütün, sigara ve benzeri malzemelerin yakalanmasına yönelik faaliyetler çerçevesinde merkez GAP Mahallesinde belirlenen 3 adrese operasyon düzenlendi.


Adreslerde yapılan aramalarda 738 kilo 900 gram kaçak nargile tütünü, 431 adet kaçak elektronik sigara, 601 adet kaçak nargile likiti, 743 adet kaçak puro, 251 paket gümrük kaçağı sigara, 5 bin 600 adet makaron, 10 kutu kaçak nargile aroma taşı ele geçirildi.


Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli emniyete götürüldü. Şüpheliler hakkında ’5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet Suçu’ çerçevesinde adli işlem yapıldı. Olay ile ilgili incelemenin devam ettiği belirtildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün; yeni kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesi teklifine ilişkin 13 Mayıs tarihli yazısı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunca görüşüldü. Genel Kurul; Sandıklı ilçesinin Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Sandıklı Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Sandıklı, Hocalar ve Kızılören ilçeleri" olarak belirlenmesine, Serik ilçesinin Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Serik Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Serik ilçesi" olarak belirlenmesine, Suşehri ilçesinin Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Suşehri Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Suşehri, Akıncılar, Gölova, İmranlı ve Koyulhisar ilçeleri" olarak belirlenmesine, Ortaca ilçesinin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Ortaca Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçeleri" olarak belirlenmesine karar verdi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun, yeni kurulan mahkemelerin yargı çevrelerini belirleyen Genel Kurul Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin; ülkemize, milletimize ve yargı camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Adalet hizmetlerini daha hızlı, daha etkin ve daha erişilebilir kılmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.