ASAYİŞ - 05 Ağustos 2023 Cumartesi 17:43

Batman’da yaşlı adam bahçesindeki otları yakmak isterken kendini yaktı

A
A
A
Batman’da yaşlı adam bahçesindeki otları yakmak isterken kendini yaktı

Batman’ın Gercüş ilçesinde bahçede biriken kuru otları yakmaya çalışırken bir anda ateşin etrafını sarmasıyla alevlerin üzerine sıçraması sonucunda yanan 73 yaşındaki bir vatandaş yanarak can verdi.


Üzücü olay, Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Vergili (Becirman) köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, kendine ait üzüm tarlasına giden 73 yaşında A.G. isimli vatandaş, üzüm bağında bulunan bazı kuru otları toplayıp ardından yaktı. Kuru otların ateşi bir anda etrafa sıçrayınca talihsiz vatandaş alevlerin içinde kaldı. Vücudunun bir kısmında yanıklar oluşan 73 yaşındaki A.G., olay yerinde hayatını kaybetti. Yakınlarının haber vermesi üzerine olay yerine gelen ambulansla cansız bedeni önce Gercüş Devlet Hastanesine kaldırılan A.G., otopsi yapılmak üzere Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


Batman’da yaşlı adam bahçesindeki otları yakmak isterken kendini yaktı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Karadeniz Ereğli’de üreticilere yüzde 75 hibe destekli fidan dağıtıldı Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında üreticilere yüzde 75 hibe destekli domates ve biber fidesi dağıtıldı. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan ve protokol üyelerinin katılımıyla Ereğli’de fide dağıtım töreni düzenlendi. Bakanlık tarafından yüzde 75 hibe, üreticilerin ise yüzde 25 katkısıyla yürütülen TAKEP kapsamında il genelinde toplam 124 bin 130 adet domates ve biber fidesinin toprakla buluşturuldu. Ereğli’de 6 Milyon 750 bin TL tarımsal hasıla beklentisi Ereğli’de daha önce dağıtılan 10 bin fideye ek olarak bugün 27 bin 330 fide daha üreticilere teslim edildi. Toplam 37 bin 330 fidenin üretime kazandırılacağı ilçede, bu proje sayesinde yaklaşık 6 milyon 750 bin TL tarımsal hasıla elde edilmesi öngörülüyor. Öte yandan tarımsal üretimi güçlendirmek ve emeğe değer katmak amacıyla Ereğlili çiftçilere son 4 yıl içerisinde toplam 160 milyon TL tarımsal destek sağlandığı vurgulandı. 2026 yılında hedef 30 milyon TL hasıla Zonguldak genelinde tarımsal üretimi artırmayı hedefleyen 2026 yılı TAKE Projelerinden yaklaşık bin yetiştiricinin faydalanacağı ifade edildi. Projeler kapsamında il genelinde toplam 180 dekarlık alanda ekim planlandığı ve 30 milyon TL tarımsal hasıla hedeflendiği bildirildi. Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, sürdürülebilir tarımı desteklemek amacıyla kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.