ÇEVRE - 01 Şubat 2026 Pazar 12:02

Gercüş kırsalında dağ keçisi görüntülendi

A
A
A
Gercüş kırsalında dağ keçisi görüntülendi

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Kozlu köyü kırsalında, sarp kayalıklarda gezinen bir dağ keçisi cep telefonu kamerasına yansıdı.


Bölgenin zorlu arazilerinde ustalıkla ilerleyen keçinin o anları, bir vatandaş tarafından anbean kaydedildi. Görüntülerde, heybetli boynuzlarıyla dikkat çeken dağ keçisinin dik yamaçlarda rahatça hareket ettiği ve bir süre çevreyi gözlemledikten sonra kayalıkların arasında gözden kaybolduğu görülüyor.


Doğal yaşamın korunması açısından önemli olan bu görüntüler, bölgedeki yaban hayatı çeşitliliğini bir kez daha gözler önüne serdi.



Gercüş kırsalında dağ keçisi görüntülendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Antalya-Isparta kara yolundaki kazada ölü sayısı 7’ye yükseldi Burdur’un Ağlasun ilçesinde Antalya-Isparta kara yolunda iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 6 ölü ve 6 yaralı bulunurken, Burdur Valiliği tarafından yapılan açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısının 7’ye yükseldiği, yaralı sayısının ise 5 olduğu bildirildi. Kaza, saat 11.00 sıralarında Ağlasun-Antalya-Isparta Karayolu’nun Isparta istikameti Aşağı Yumrutaş mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 34 FF 2118 plakalı Peugeot marka otomobil ile 07 BNE 490 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. İlk belirlemelere göre kazada 6 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin ise yaralandığı öğrenildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma, arama-kurtarma ve trafik ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Bazı yaralıların durumlarının ağır olması nedeniyle Isparta’daki hastanelere sevk edildikleri bildirildi. Valilikten açıklama: Ölü sayısı 7’ye yükseldi Burdur Valiliği tarafından kazaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Bugün saat 11.00 sıralarında Ağlasun-Antalya-Isparta Karayolu’nun Isparta istikameti Aşağı Yumrutaş mevkiinde iki binek aracın karıştığı sıkışmalı trafik kazası sonucu 7 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir. Yaralı 5 vatandaşımız ise çevredeki hastanelere sevk edilmiştir. Kaza sonrası bölgede gerekli güvenlik önlemleri alınmış, arama-kurtarma, sağlık ve trafik ekiplerimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Yaralı vatandaşlarımızın hastanelerdeki tedavileri devam etmektedir. Yol kontrollü bir şekilde trafiğe açılmıştır" ifadelerine yer verildi. Kazayla ilgili incelemenin sürdüğü öğrenildi.
Hakkari Yüksekova’da dondurucu soğuğa rağmen çatıda ibadet: Kar üzerinde namaz kıldı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, son 10 yılın en yoğun kar yağışının ardından çatılarda biriken kar kütlelerini temizleyen bir vatandaş, namaz vaktinin gelmesi üzerine ibadetini dondurucu soğuğa rağmen çatıda kar üzerinde gerçekleştirdi. İlçe merkezinde kar kalınlığının 1 metreyi, yüksek kesimlerde ise 3 metreyi bulmasıyla hayat durma noktasına geldi. Binaların çatılarında biriken dev kar kütleleri, vatandaşları temizlik mesaisine yöneltti. Esentepe Mahallesi’ndeki Pizok TOKİ konutlarında kar temizliği yapan Tahir Yıldız, 8 katlı binanın çatısında çalıştığı sırada ikindi ezanı okundu. Vaktin geçmemesi için aşağı inmeyen Yıldız, montunu karın üzerine sererek namazını kıldı. O anlar, çalışma arkadaşı Yılmaz Akdoğan tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Yaşananları anlatan Yılmaz Akdoğan, bölgede son yılların en sert kışının yaşandığını belirterek şunları söyledi: "Malum, son 10 yılın en yoğun kar yağışını ve en soğuk günlerini yaşıyoruz. Çatılarda çok fazla kar biriktiği için temizlik çalışmalarına başladık. Çalıştığımız sırada ikindi ezanı okundu. Arkadaşım namaz vaktini geçirmemek için aşağı inmek yerine montunu sererek kar üzerinde namazını kıldı. Ben de o anlamlı anları kayıt altına aldım. Allah herkese namazı nasip eylesin." Yüksekova’da ekiplerin ve vatandaşların karla mücadelesi aralıksız devam ediyor.