EĞİTİM - 30 Nisan 2020 Perşembe 17:24

Gercüş’te öğrenciler aileleri ile birlikte kitap okuyor

A
A
A
Gercüş’te öğrenciler aileleri ile birlikte kitap okuyor

Batman’ın Gercüş ilçesinde korana virüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim alan öğrenciler, öğretmenlerinin başlattığı kampanyayla eğitimden sonra aileleriyle günde 1 saat kitap okuyor.

Batman’ın Gercüş ilçesinde korana virüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim alan öğrenciler, öğretmenlerinin başlattığı kampanyayla eğitimden sonra aileleriyle günde 1 saat kitap okuyor.


Gercüş ilçesi Yolağzı mahallesi İlkokulu öğrencileri korona virüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim almayan devam ediyor. 20 yaş altı vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeni ile öğrencilerin evlerinde sıkılmamaları için öğretmenleri tarafından kitap okuma kampanyası başlatıldı. Uzaktan eğitimlerini tamamlayan öğrenciler eğitimin sonunda aileleri ile birlikte 1 saat kitap okuyor.


Kitap okumaya ağırlık verdiklerini belirten ilkokul öğretmeni Hazal Akbulut, "Uzaktan eğitim kapsamında çocuklar okumadan eksik kalmasınlar diye uzaktan eğitimden sonra da öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte her aksam saat 20.00’da öğrenciler kendi evinde bir saat kitap okuyor. Evlerinde kitap okuyan çocuklar sosyal mesafeye uyarak kitap okumaya çalışıyor. Çocuklarının kitap okuma alışkanlığını gören aile fertleri de çocuklara eşlik ederek kitap okumaya başlıyor" dedi.


İlkokul öğrencisi Nurcan Beyaz, öğretmenleriyle sürekli iletişim halinde olduklarını ifade ederek, "Evde uzaktan eğitimimizi aldıktan sonra ailece kitap okumaya başlıyoruz. İlkokul öğretmenimiz Hazal Akbulut sayesinde ailece kitap okuma alışkanlığı kazandık. Hazal hocamız sürekli bizimle iletişim halinde. İlgi ve alakasından dolayı öğretmenime teşekkür ederim" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Doğan: “Samsun’u daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz” SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Tarımdan sanayiye, turizmden eğitime her alanda önemli bir potansiyele sahip olan Samsun’u daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Bakan Işıkhan’a, Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, ve AK Parti il teşkilatı üyeleri eşlik etti. Ziyarette ayrıca Büyükşehir Belediyesi bürokratları da bulundu. Başkan Doğan, ziyaret sırasında kentte gerçekleştirilen çalışmalar ve yapılması planlanan projelerle ilgili Bakan Işıkhan’a bilgi verdi. Samsun’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Bakan Işıkhan, Başkan Doğan’a çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Doğan ise Samsun’un Karadeniz Bölgesi’nin merkezi ve lokomotif kenti olduğunu belirterek, “Tarımdan sanayiye, turizmden eğitime her alanda önemli bir potansiyele sahip olan Samsunumuzu daha ileri bir noktaya taşımak için aralıksız çalışıyoruz. Bu noktada bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ı şehrimizde ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” diye konuştu. Şeref defterinin imzalanıp hediye takdiminin ardından ziyaret sona erdi.