YEREL HABERLER - 02 Aralık 2016 Cuma 14:09

Bayburt’ta mahalle odaları buluşmaları başladı

A
A
A
Bayburt’ta mahalle odaları buluşmaları başladı

Mahalle Odaları Buluşmaları’nın ilki Şeyhhayran Mahalle Odası’nda gerçekleştirildi.
Vali İsmail Ustaoğlu öncülüğünde ayda iki kere farklı mahallelerde düzenlenecek istişare toplantılarıyla vatandaşların sorun ve talepleri dinlenecek.
Şeyhayran Mahalle Odası’nda düzenlenen ilk toplantıya Vali İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
İlk olarak mahalle sakinleri adına söz alan Din Görevlisi Enis Aslan, vatandaşların kamu kurumlarından beklenti ve sorunlarınıdile getirdikten sonra sözü Vali İsmail Ustaoğlu’na bıraktı.
Vali İsmail Ustaoğlu ise Mahalle Odaları Buluşmaları’nın ilkini gerçekleştirdiklerini belirterek, toplantıya katılanlara teşekkürlerini bildirdi. Göreve başladığı günden bugüne Bayburt’un sorunlarıyla ilgili olarak çeşitli platformlarda vatandaşlarla bir araya geldiğiniifade eden Vali İsmail Ustaoğlu, “Vatandaşlarımızın istek ve taleplerini yerinde dinlemek adına ilk defa Bayburt’ta karşılaştığım Mahalle Odaları geleneğini canlı tutalım düşüncesiyle bu toplantılar vatandaşımızın ayağına gitme vesilesi de olsun diyerek Mahalle Odaları Buluşması’nın ilkini burada yapıyoruz.” dedi.
Vali İsmail Ustaoğlu, amaçlarının vatandaşlarla doğrudan iletişim içinde bulunmak olduğunu aktararak, “Toplumsal birlik ve dayanışmaya en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde istişarede hayır vardır düşüncesiyle 15 günde bir gerçekleştirmek üzere Cuma akşamlarını bu toplantılarımıza ayırdık. Bu toplantılarımız burada sizlerle buluşup, eğer varsa mahallemizin problemleri bunları yerinde tespit etmek adına hayırlı bir hizmete vesile olur diye düşünüyorum. Kapımız her zaman vatandaşlarımıza açık. Bu noktada herhangi bir sıkıntımız yok. Yine de zaman zaman vatandaşlarımızda devletine karşı saygısından kaynaklı olarak bir takım çekingenlikler yaşayabiliyor. Derdini, sıkıntısını gelip bizlerle paylaşma noktasında çekingen olabiliyor. Biz de hem bunu kıralım hem de vatandaşımızın ayağına gidip mahallelimizle istişarelerde bulunalım istedik.” diye konuştu.
Düzenli olarak gerçekleştirilecek istişare toplantılarına kamu kuruluşu temsilcilerinin de katılacağını bildiren Vali İsmail Ustaoğlu, Bayburt’a hizmet etmek adına gereken ne varsa el birliğiyle bu doğrultuda çalışacaklarını açıkladı.
Türkiye’nin geçirdiği süreç itibariyle Bayburt’un huzur ve güven noktasında bir sorunu olmadığını sözlerine ekleyen Vali İsmail Ustaoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti: “Gerçekten huzur ve güven adına Bayburt, Türkiye’nin örnek gösterilebilecek şehirlerinin başında geliyor. Bu, burada yaşayan insanların belli değerleri canlı tutmasından ve devletine bağlılığından ileri geliyor. Bizler bundan mutluluk duyuyoruz.”
Vali İsmail Ustaoğlu, “Aslında mahalle sakini kadınlarımızla da istişarelerde bulunmayı arzu ederdim. Burada herkesin sorumluluğunu üstlenen bir konumdayız. Öyle bir fırsat olursa bunu da konuşabiliriz. Onların da dertleri, sıkıntıları olabilir. Valiliğimize gelemeyebilirler. Bizlerde eşlerimizle birlikte o ortamları da oluşturabiliriz. O konuda da inşallah önümüzdeki süreçte bir adım atabiliriz.” sözleriyle konuşmasını sonlandırarak toplantıya katılanlara teşekkürlerini bildirdi.
Vali İsmail Ustaoğlu’nun ardından konuşan Belediye Başkanı Mete Memiş de belediye hizmetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Mahalle sakinlerinden gelen Mahalle Odalarında verilen yemeklerin belediye tarafından karşılanması talebine olumlu yanıt veren Belediye Başkanı Mete Memiş, 2017 yılı itibariyle bu hizmetleri belediyenin üstleneceğini açıkladı.
Toplantı, vatandaşların çeşitli konularda görüş ve taleplerini dile getirmelerinin ardından sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ödül töreni yapıldı Bu yıl 59. kez düzenlenen ve İstanbul etabı ile noktalanan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda kazanan sporcular ödüllerini düzenlenen törenle aldı. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından bu yıl 59. kez gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu tamamlandı. Organizasyonun 8. ve son etabı olan İstanbul - İstanbul etabında yağmurlu hava etkili oldu. Yağış sonrası yolların kaygan olması sebebiyle 8. etap nötralize edildi. Yarışın ardından bitiş noktası olan Sultanahmet Meydanı’nda ödül töreni düzenlendi. Tırmanış klasmanı ve Türkiye güzellikleri klasmanını lider tamamlayarak hem kırmızı hem de beyaz mayonun sahibi olan Bike Aid takımından Alman bisikletçi Vinzent Dorn’a ödüllerini İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, Türk Hava Yolları adına Yunus Özleyen ve Spor Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Veli Ozan Çakır verdi. Sprint klasmanını lider tamamlayarak Yeşil Mayo’nun sahibi olan Danimarkalı Tobias Andresen ise madalya ve ödülünü Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Safa Koçoğlu’ndan aldı. Turkuaz Mayo Frank van den Broek’in 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu zirvede tamamlayarak genel klasman birincisi olan Dsm-Firmenich PostNL takımının Hollandalı sporcusu Frank van den Broek aynı zamanda turkuaz mayonun da sahibi oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, genel klasman birincisi Frank van den Broek, ikinci olan Eritreli Merhawu Kudus ve üçüncü olan Büyük Britanyalı Paul Double’ın ödül ve madalyalarını takdim etti. Takımlar genel klasmanının şampiyonu Q36.5 Pro Cycling Team’in ödüllerini de Bakan Bak ve Başkan Müftüoğlu verdi.
Samsun Kenevirden üretilen çantalar Amerika’da Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Kenevir ve İpek Dokuma Atölyesi’nde üretilen el yapımı kenevir çantalar sınırları aşarak, Amerika’da satışa sunulmaya başladı. Tamamen kadınlardan oluşan ekip tarafından üretilen kenevir çantalar ilgi görmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Atölyemiz ayrıca çalışan kadınlarımızın hem ekonomik hem de sosyal olarak güçlenmesine katkı sağlıyor” dedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Kenevir ve İpek Dokuma Atölyesi’nde kenevir ipliğini kullanarak kadınlar tarafından el dokuma kumaşlar üretiliyor. Kenevir ve ipek dokumacılığı üzerine eğitim almalarının ardından atölyede çalışmaya başlayan kadınlar, bu kumaşları ceketten gömleğe, elbiseden pantolona birçok ürüne dönüştürüyor. Kenevirden üretilen kıyafetler ile diğer ürünler organik olması ve dayanıklılığı nedeniyle birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Ürün yelpazesinin oldukça geniş olduğu atölyedeki üretimde çantalarda ‘First Lady’ modeli öne çıkıyor. Amerika’da ikamet eden bir iş insanı Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ulaşılarak çantaları Amerika’da satışa sunulmak istediğini belirtti. Yapılan görüşmeler sonrasında talep doğrultusunda özel bir konseptle hazırlanan çantalar Amerika’ya gönderilerek burada satışa sunuldu. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, kenevirin kent için önemli bir tarım ürünü olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılında Vezirköprü ilçemizi ‘Türkiye’nin Kenevir Ekim Merkezi’ olarak ilan etmesiyle birlikte kentimizde kenevir ile ilgili yapılan çalışmalar daha da hız kazandı. Kenevir üretiminin artırılması için şehrimizde tüm kurumlarımızın çalışmaları aralıksız sürüyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak Kenevir ve İpek Dokuma Atölyesi’nde tamamen kadınlardan oluşan ekibimiz ile kenevir ipinden dokuma ürünleri üretiyoruz. El emeği ürünlere yoğun bir ilgi var. Kadınlarımızın istihdama kazandırıldığı atölyemizde geleneksel keten dokumacılığını yaşatmaya devam ediyoruz. Atölyemiz ayrıca çalışan kadınlarımızın hem ekonomik hem de sosyal olarak güçlenmesine katkı sağlıyor” diye konuştu.