GENEL - 01 Kasım 2017 Çarşamba 16:41

“Karanlıkta Gelen Sen” Kitabının Yazarı Nisanur Ayaz, Vali Pehlivan’a kitabını takdim etti

A
A
A
“Karanlıkta Gelen Sen” Kitabının Yazarı Nisanur Ayaz, Vali Pehlivan’a kitabını takdim etti

“Karanlıkta Gelen Sen” kitabının yazarı Bayburt Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi öğrencisi Nisanur Ayaz, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan’ı ziyaret etti.

“Karanlıkta Gelen Sen” kitabının yazarı Bayburt Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi öğrencisi Nisanur Ayaz, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan’ı ziyaret etti.


Vali Pehlivan, kitabı hakkında bilgiler aldığı 12. Sınıf öğrencisi Ayaz’ı tebrik edip başarılarının devamı diledi. Ziyarette yaptığı açıklamada kitap okumanın öneminden bahseden Vali Pehlivan, kitap okumayı bir adım daha ileriye taşıyarak kitap yazmanın önemli bilgi birikimi gerektirdiğini söyledi. Ayaz’ın genç yaşına rağmen bunu başardığını aktaran Vali Pehlivan, “Nisanur Ayaz öğrencimiz edindiği okuma alışkanlığı sayesinde bu alışkanlığını kitap yazarak bir kazanıma ve başarıya dönüştürmüş durumda. Gençlerimizle çeşitli vesilelerle bir araya geldiğimiz toplantılarımız ve ziyaretlerimizde sürekli kitap okumanın, bu alışkanlığı edinmelerinin önemine dikkat çekiyoruz. Çünkü bilgi hayatın temelidir. Bilgi olmadan başarılı olmak mümkün değildir. Eğer bilgili, kültürüne, inancına ve değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirmek istiyorsak gençlerimizi iyi eğitmek, bilinçlendirmek durumundayız. Nisanur öğrencimiz de yazdığı kitabıyla söylediklerimize son derece güzel bir örnek. Öğrendiklerini bir kazanıma dönüştürme konusunda güzel bir eser ortaya koymuş. Bu vesileyle ben Nisanur’u tebrik ediyor, çalışmalarında üstün başarılar diliyorum. Genç evladımızın ailesi ve öğretmenlerine de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.


Vali Pehlivan, ziyareti anısına kendisine imzalı kitabını hediye eden Ayaz’a kitap hediye ederek başarılarının devamını diledi.


Nisanur Ayaz’a ziyareti sırasında İl Milli Eğitim Müdürü Soner Can, Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi Müdürü Rikap Cemil Kurt, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mehtap Bayram eşlik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.