GENEL - 15 Şubat 2018 Perşembe 13:15

Vali Pehlivan’dan Mehmetçik için danalarını bağışlayan Recep Ali Yaya’ya teşekkür plaketi

A
A
A
Vali Pehlivan’dan Mehmetçik için danalarını bağışlayan Recep Ali Yaya’ya teşekkür plaketi

Vali Ali Hamza Pehlivan, “Paşa” ve “Efe” isimli iki yetişkin danasını Afrin’de operasyonlarını sürdüren Mehmetçik için bağışlayan Bayburtlu çiftçi Recep Ali Yaya ile bir araya gelerek plaket takdim etti.

Vali Ali Hamza Pehlivan, “Paşa” ve “Efe” isimli iki yetişkin danasını Afrin’de operasyonlarını sürdüren Mehmetçik için bağışlayan Bayburtlu çiftçi Recep Ali Yaya ile bir araya gelerek plaket takdim etti.


Vali Pehlivan, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut eşliğinde kendisini ziyarete gelen besici Yaya’yı sergilediği bu anlamlı davranışı için kutladı ve teşekkür etti.


Recep Ali Yaya’ya plaket takdim eden Vali Pehlivan konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:


“Birlik ve beraberliği pekiştiren bu gibi yardımlaşma hasletleri, Türk milletini, aziz milletimizi manevi olarak ayakta tutan, cesaretine cesaret katan en önemli unsurlardan birisidir. Yurdumuzun her tarafında bu duyarlı tavırların her zaman var olduğunu ve giderek arttığını görüyoruz. Herkes bu bağlamda ’Acaba bana ne düşer?’ sorusunu sorup imkanları ölçüsünde, maddi imkanları varsa maddi destek, yoksa da hayır dualarını göndermek suretiyle sınır bölgelerinde canla başla mücadele eden kahraman Mehmetçiğimizi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin saygıdeğer, kahraman mensuplarını destekliyor. Bayburtlu besici kardeşimiz Recep Ali Yaya’da Afrin’deki Mehmetçiklerimiz için iki yetişkin danasını bağışlayarak katkı sundu. Bu güzel, anlamlı ve örnek davranışı dolayısıyla kendisini bir kez daha kutluyorum, teşekkür ediyorum. İşte bu birlik, beraberlik ve dayanışma duygusu var oldukça ülkemizin üstesinden gelemeyeceği hiçbir sorun yoktur ve hiç bir şer güç bize diz çöktüremeyecektir. Milletimiz tarih boyunca inançlı ve kararlı bir mücadele ruhuyla şanlı zaferler kazanmıştır. Bugün de terör unsurlarına karşı cansiperane mücadele veren kahraman Mehmetçiğimiz aynı ruhla operasyonlarını sürdürmektedir. Milletimiz dualarıyla her zaman askerimizin, polisimizin bütün güvenlik güçlerimizin arkasındadır. Allah onlara kolaylık, güç ve kuvvet versin, muvaffakiyetler nasip etsin.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.