GENEL - 19 Mart 2018 Pazartesi 14:00

Başkan Yumak’tan Yaşlılar Haftası açıklaması

A
A
A
Başkan Yumak’tan Yaşlılar Haftası açıklaması

AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak partisinin il başkanlığı binasında Yaşlılar Haftası dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak partisinin il başkanlığı binasında Yaşlılar Haftası dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.


Yumak, AK Parti olarak 7’den 70’e tüm vatandaşların güvenliği, refahı ve huzurunu temin etmek için olanca güçleri ile çalıştıklarını belirterek, "Her insan beşikten mezara kadar, ömrünün her evresinde ilgiye, sevgiye, saygıya ve insanca yaşama hakkına sahiptir." dedi.


AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:


"Yaşlılarımız, dünümüz ile yarınımız arasında gönül köprüsü olmalarının yanı sıra birer hayat rehberlerimizdir. Onların bilgi, deneyim ve tecrübeleri sayesinde bugün milletler istikballerine yön vermekte, yaşamlarını şekillendirmektedirler.


Ecdadımızdan aldığımız vicdani mirasla çınarlarımıza saygıda kusur etmemek, onların sorunlarına çözüm üretmek, hayatlarını kolaylaştırıcı hizmetler sunmak, memnun etmek ve hayır dualarını almak toplumsal bir görev olduğu gibi aynı zamanda insanlık görevimizdir. AK Partimiz bu bilinçle hareket etmiş ve politikalarını buna göre belirlemiştir.


Ne mutlu ki, bizler, millet olarak, saygıdeğer büyüklerimizi asla bir yük olarak görmeyen, bilakis, onların varlıklarından mutluluk duyan, onlara hak ettikleri ilgi, saygı ve hürmeti gösteren bir kültür ve geleneğe mensubuz.


Tecrübelerinden, birikimlerinden istifade ettiğimiz, kendilerini kıymetli bir bilgi hazinesi olarak kabul ettiğimiz değerli büyüklerimize gösterdiğimiz hürmet; hiç şüphesiz, genç nesillere örnek teşkil edecek bir davranış olarak toplumsal birliğimizin ve geleceğimizin de teminatıdır. Sosyal Devlet ilkesini gerçek anlamda ilk kez 2002 yılında milletimizle tanıştıran AK Partimiz, yaşlılarımızın kaliteli yaşamını ve genel sağlığını arttırmaya odaklı etkin politikalar üretmeye devam etmektedir. AK Parti olarak sağlıktan kültürel faaliyetlere, bankacılık işlemlerinden ulaşıma, çevre düzenlemesinden eğitime kadar her alanda yaşlılarımızın refahı ve memnuniyeti için çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Toplumların hafızası olan yaşlılarımız, geleceğimizin muhafazası bakımından hayati öneme sahiptirler. Her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız ve yararlanacağımız rehberlerimiz olan büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda değil her gün hatırlayarak onlarla birlikte olduğumuzu onlara hissettirmemiz gerekmektedir.


Bu düşüncelerle Yaşlılar Haftası’nı en kalbi duygularımla kutluyor, Cenab-ı Allah’tan başımızın tacı, toplumumuzun bereketi tüm yaşlılarımıza sağlıklı ve uzun ömürler niyaz ediyorum."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya: "6 ilde düzenlenen ‘Mahzen-35’ operasyonlarında 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi" İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 ilde düzenlenen “Mahzen-35” operasyonları ile 6 ayrı suç örgütünün çökertildiğini, operasyonlarda elebaşlarının da aralarında bulunduğu 46 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, 6 ilde düzenlenen operasyonlar ile Antalya’da Engin Tatar, Balıkesir’de Mehmet Canbaz, Gaziantep’te Eyyüp Doğruer, Konya’da Recep Örnek, Mersin’de Okday Gün ve Uşak’ta Erkan Saltık’ın elebaşılığını yaptığı 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 46 şüpheli yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Antalya, Balıkesir, Gaziantep, Konya, Mersin ve Uşak İl Emniyet Müdürlükleri, KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; kumar faaliyetleri kapsamında borç adı altında para vererek yüksek faizle geri istedikleri ve parayı ödeyemeyen kişilere yönelik silahlı saldırı eylemleri düzenledikleri, tefecilik faaliyetleri kapsamında yüksek faizle borçlandırdıkları kişilerin iş yerleri ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, rekabet ve alan kavgası içerisinde oldukları diğer suç gruplarının kumar oynattıkları yerlere silahlı saldırı düzenlendikleri, ev sahipleri ile kiracılar arasındaki kira artışı ve kiralanan evin boşaltılması konularına müdahil olarak baskı, cebir ve şiddet yoluyla haksız kazanç elde ettikleri, kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, zorla ve tehditle el koymak istedikleri işletmelerde kavga çıkararak, iş yeri sahiplerinin üzerinde baskı kurdukları, eğlence mekanlarında bulunan örgüt üyesi kadınların aracılığıyla kişileri tuzağa düşürdükleri ve şantaj yaparak silah zoruyla bu kişilerden yüksek miktarda para aldıkları, uyuşturucu madde ve silah ticareti yaparak haksız kazanç sağladıkları tespit edildi. Operasyonlar sonucunda, 30 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, otomatik silah, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ve çok miktarda Türk Lirasına el konuldu.