GENEL - 11 Ağustos 2018 Cumartesi 12:47

Stajyer öğrenciler ilk defa ameliyat heyecanı yaşadı

A
A
A
Stajyer öğrenciler ilk defa ameliyat heyecanı yaşadı

Bayburt Üniversitesi Demirözü Meslek Yüksekokulu Veterinerlik bölümü öğrencileri, Bayburt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde stajyer olarak eğitim aldıkları 1 ayın ardından ilk defa ameliyat heyecanı yaşadı.

Bayburt Üniversitesi Demirözü Meslek Yüksekokulu Veterinerlik bölümü öğrencileri, Bayburt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde stajyer olarak eğitim aldıkları 1 ayın ardından ilk defa ameliyat heyecanı yaşadı.


Öğrenciler Bayburt Belediyesi Veteriner Hekimi Mesut Çavdar gözetiminde köpek kısırlaştırma ameliyatı yaparak 1 aylık stajyerlik dönemlerinde öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe dökmüş oldular.


1 AYIN SONUNDA AMELİYAT YAPMAYA BAŞLADILAR


Bayburt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Kliniğinde başarılı bir şekilde gerçekleştirilen ameliyatın ardından kısa bir açıklama yapan Veteriner Hekim Çavdar: “Stajyer öğrenci arkadaşlarımız burada 1 aydır staj yapıyorlar ve tamamladılar. Stajın sonunda da elleri bisturi tutmaya, ameliyat yapmaya başladı“ diye konuştu.


BÜTÜN OPERASYONLAR YAPILABİLİYOR


Klinikte yapılabilen operasyonlardan da bahseden Çavdar, “Bayburt Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimizde kemik operasyonlarından tutun beyin operasyonlarına varıncaya kadar bütün operasyonları yapıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Öğrenciler sıfır atık için bir araya geldi Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri, “ENM306 Fabrika Yerleşim ve Tesis Planlama” dersinde, atıkların etkili bir şekilde yönetilmesi ve uygun altyapının oluşturulması amacıyla final projelerini geliştiriyor. Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İrem Düzdar tarafından verilen 3. sınıf “ENM306 Fabrika Yerleşim ve Tesis Planlama” dersinde, Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörlüğü tarafından talep edilen Mobil Atık Getirme Merkezi Yer Seçimi, Atık Toplama Rotasyonu ve Geçici Atık Depolama Merkezi Yerleşim Planlaması sorunlarına bilimsel çözüm geliştirmek üzere öğrenciler, Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörlüğü ile bir araya geldi. Mobil atık getirme merkezi yer seçiminde, kampüs içinde atıkların çevresel etki, erişilebilirlik, toplumun ihtiyaçları ve yasal düzenlemeler gibi faktörler gözüne alınarak belirli bölgelerde güvenli bir şekilde ayrıştırılarak toplanması hedefleniyor. Atık toplama rotasyonunda atık toplama araçları için yakıt, sorumlu personel içinse zaman ve efor tasarrufu sağlanması, öğrencilerin ulaşılması hedeflenen diğer proje konusu olarak yer alıyor. Geçici depolama alanlarının tasarımında, atıkların geçici olarak depolanacağı alanlar, depolama şartları ve diğer çevresel gerekliliklere uygun şekilde tasarlanacak olup, atıkların sınıflandırılması, etiketlenmesi ve düzenli olarak boşaltılması gibi faktörler göz önünde bulunduruluyor. Bu çalışmalar ile Sıfır Atık Yönetimi Koordinatörlüğü ile Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri akademik iş birliği halinde sıfır atık uygulamaları için çözüm önerileri geliştirecek ve Düzce Üniversitesi öğrencileri kampüste gerçekleştirilmekte olan sıfır atık uygulamalarında önemli bir yer edinecek.