GENEL - 01 Mart 2019 Cuma 17:59

BTSO Başkanı Süleyman Seyhan: “İstihdam seferberliğine tam destek veriyoruz’’

A
A
A
BTSO Başkanı Süleyman Seyhan: “İstihdam seferberliğine tam destek veriyoruz’’

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği işbirliği ile hazırlanan ve resmi gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2019 istihdam seferberliğine Bayburt Ticaret Sanayi Odasından katılım çağrısı yapıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği işbirliği ile hazırlanan ve resmi gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2019 istihdam seferberliğine Bayburt Ticaret Sanayi Odasından katılım çağrısı yapıldı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısına yönelik ilk adımı atan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Türkiye Odalar Borsalar Birliğinin başlattığı kampanyaya Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası olarak katılım sağlayacaklarını belirten Süleyman Seyhan: “İstihdam kampanyasını tüm Türkiye’de olduğu gibi Bayburt’ta da başlatıyoruz. Kampanyanın sloganı ‘Burası Türkiye Burada İş Var’. Bizler de ’Burası Bayburt Burada İş Var’ diyoruz. Buradan şehrimizin iş dünyası temsilcilerine çağrıda bulunuyorum ve tüm üyelerimizi bu desteklerden yararlanmaya davet ediyorum. Türkiye’nin gücüne ve geleceğine güvenelim. İstihdam kampanyasına katılalım, bu tarihi desteklerden faydalanalım. İlave istihdam sağlayarak hem işimizi geliştirelim hem Bayburtumuz ve ülkemizin ekonomisinin büyümesine katkımız olsun" dedi.


Seyhan: “Burası Türkiye burada iş var’’ sloganı ile başlatılan teşvik paketi’nde yer alan destekleri şöyle sıraladı;


“Yeni istihdama ücret desteği: İşverenler, Nisan ayı sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdam için, 3 AY boyunca prim ve verginin yanında ücret de ödemeyecek.


Yeni İstihdamın SGK Primine, Vergisine Destek: İşverenler, Aralık 2020’ye kadar her yeni istihdam için, 12 ay süresince SGK primlerini ve vergileri ödemeyecek. Kadın, genç ve engelli istihdamında ise bu destek 18 ay. İmalat ve bilişim sektöründeki istihdamlarda ise daha yüksek tutarlarda prim desteği var.


Kısa Çalışma Ödeneği Desteği: İşyerinde çalışma sürelerini geçici olarak azaltmak durumda kalan işverenlere, 3 AY boyunca azaltılan süreye ilişkin çalışanlarının ücreti Devlet tarafından karşılanacak. Kısa Çalışma Ödeneği başvuruları İŞKUR üzerinden yapılacak.


Asgari Ücret Desteği: 2019 yılı için 12 ay süreyle, çalışan sayısı 500’e kadar olan işverenlere aylık 150 TL, 500 ve üzeri çalışanı olan işverenlere aylık 101 TL asgari ücret desteği sağlanacak.


Düzenli Ödemeye Devamlı Destek: SGK primlerini düzenli ödeyen işverenlere 5 puanlık indirim sağlanacak.


Kalkınmayda Öncelikli İllere İlave Destek: Kalkınmada öncelikli 51 ilde, işverenler tarafından ödenmesi gereken SGK primlerinin 5 puanlık indirimine ilave olarak 6 puanlık ek indirim yapılacak.


Önce İşbaşı Eğitim Sonra İstihdam Desteği: İşbaşı Eğitim Programları işverenlere ve iş arayanlara fırsatlar sunmaya devam edecek. İşbaşı eğitim programlarına katılan kursiyerlerin 3 AY, imalat ve bilişim sektörüne 6 AY, siber güvenlik, kodlama, yenilenebilir enerji gibi stratejik alanlarda 9 AY boyunca ücret ve sigorta desteği sağlanacak. 2-5 yaş arası çocuğu olan kadın katılımcıların çocuk bakım destekleri de Devlet tarafından karşılanacak.


İhtiyacınıza Uygun,Nitelikli İşgücü Eğitimine Tam Destek: Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Projesi (MEGİP) kapsamında; iş dünyasının ihtiyacı olan nitelikli işgücünü hazırlamak için, 8 aya kadar mesleki eğitim kursları düzenleniyor. Kursiyerlerin ücretleri ve sigortaları devlet tarafından karşılanacak.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu “ECOPRINT in Nature” projesinin ikinci aktivitesi tamamlandı Kastamonu Üniversitesi’nin yürütücülüğünde devam eden “ECOPRINT in Nature” projesinin ikinci aktivitesi Youth On Board ev sahipliğinde Kuzey Makedonya’da gerçekleştirildi. Kastamonu Üniversitesi’nin yürütücülüğünde devam eden “ECOPRINT in Nature” projesinin ikinci aktivitesi gerçekleştirildi. Kuzey Makedonya’da Youth On Board ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe Kastamonu Üniversitesi (KÜ), Varşova Yaşam Bilimleri Üniversitesi (SGGW), Youth on Board (YOB) ile Sarı Konak Kadın Girişimleri Üretim ve İşletme Kooperatifi (KSSK) temsilcileri katıldı. Etkinliğin ilk gününde ev sahibi olan Youth on Board’un Başkanı Kiril Jordanov açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından proje yürütücüsü Doç. Dr. Önder Tor, proje hakkında bilgiler verdi. SGGW temsilcisi Dr. Emilia Janeczko ve KSSK Başkanı Mihriban Tüfekçi, kurum ve kuruşlarını tanıtan sunumlarını gerçekleştirdi. Etkinliğin ilk gününde, katılımcılara ECOPRINT tekniklerinden biri olan vurma tekniği ile kumaşa desen ve renk aktarımı öğretildi. Katılımcılar, seçmiş oldukları farklı bitki bölümlerini farklı türdeki kumaşlar üzerinde denemeler yaptı. Bu denemeler ile birlikte Kastamonu’nun geleneksel el sanatlarından biri olan taş baskı ekolojik yöntemlerle mordanlanan kumaşlar üzerinde denendi. Etkinliğin ikinci gününde ise, katılımcılar ECOPRINT tekniklerini öğrenmeye devam etti. Farklı mordanlama yöntemiyle hazırlanan pamuk, keten ve ipek gibi kumaşlar kullanılarak bitki parçalarından desenler oluşturuldu ve kumaşlar yaklaşık bir saat boyunca buharlama ve suda kaynatma yöntemine tabii tutuldu. Günün sonunda ECOPRINT uygulaması yapılan kumaşlar kurutulup, dikim işlemleri için hazır hale getirildi. Etkinliğin üçüncü gününde, Youth on Board tarafından İştip ve Üsküp şehirlerine kültürel ve tarihi gezi düzenlendi. Etkinliğin son gününde de, Golce Delcev Üniversitesi’nden Dr. Sanja Risteski, Kuzey Makedonya’nın İştip kentindeki tekstil endüstrisinin durumu, bu endüstride oluşan tekstil atıkları ve bu atıkların çevre dostu ürünlerde yeniden kullanım imkanları hakkında bir bilgilendirme konuşması yaptı. Dr. Risteski, sunumunda özellikle tekstil endüstrisinden kaynaklanan atıklar konusuna değinmesi katılımcıların sürdürülebilirlik, yenilikçilik, sorumlu üretim ve tüketim konularına farkındalığını artırdı. Projede yapılan etkinlikler ile katılımcıları inovatif düşünceye teşvik etmek ve tasarımlarını tekstil atıkları ve ECOPRINT yapılan kumaşlarla birleştirilerek yeni ve benzersiz ürünler geliştirmeyi amaçlandı. Etkinlikler kapsamında üretilen kumaşlarla yelek, tişört, çanta, cüzdan, yastık ve minder gibi ürünler üretildi ve sergilendi. Etkinlik sertifika töreninin ardından sona erdi.
Kocaeli İzmit’te Hıdırellez coşkusu yaşandı İzmit’te 3. Geleneksel Hıdırellez Şenlikleri dolayısıyla dilek ateşi yakıldı, maniler okundu, halaylar çekilerek baharın gelişi doyasıya kutlandı. İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Balkan Dernekleri ortaklığıyla baharın müjdecisi ve doğanın uyanışını temsil eden Hıdırellez Bayramı, Balkan Dernekleri Yerleşkesi’nde doyasıya kutlandı. 3. Geleneksel Hıdırellez Şenliklerinde dilek ateşi yakıldı, maniler okundu. Hıdırellez Bayramı’nı kutlayan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, "Hıdırellez, doğanın uyanışını ve baharın müjdecisi olan bu özel gün, hepimiz için umutların yeşerdiği bir zamanı ifade eder. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Geleneksel Hıdırellez Şenliklerimiz, sizlerin de desteğiyle her geçen yıl daha da renkleniyor, anlam kazanıyor. Her geçen yıl büyüyoruz. İzmit Belediyesi olarak, kültürlerimizi yaşatmak, geleneklerimizi gelecek nesillere aktarmak adına bu tür etkinliklere, gelenek ve göreneklerimize büyük önem veriyoruz. Kentimizin dört bir köşesinde halkımızı bir araya getiren bu etkinliklerle geleneklerimizi yaşatıyor, kentlilik bilincini de arttırıyoruz. Şenliklerimiz kapsamında dilek ateşi etrafında toplanacak, dileklerimizi gökyüzüne bırakacağız. Manilerimizle sevdiklerimize seslenecek, gönüllerimizi birbirine daha da yakınlaştıracağız. Hıdırellez bayramımız kutlu olsun" diye konuştu. Konuşmanın ardından sanatçı Murat Balkan ve İzmit Belediyesi Kent Orkestrası, Rumeli türküleriyle unutulmaz bir konsere imza attı. Ardından Sahne İzmit Halk Dansları Topluluğu birbirinden güzel dans gösterileriyle coşkuyu arttırdı. Gece boyunca devam eden etkinliklerle İzmitliler keyifli vakit geçirdi.
Çorum Hitit Üniversitesi öğrencileri Filistin için yürüdü Hitit Üniversitesi öğrencileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına protesto etmek için yürüdü. Kuzey Kampüsü’nde bir araya gelen öğrenciler “Direnişe selam boykota devam”, “Nehirden denize özgür Filistin”, “Çorum’dan Filistin’e, direnişe bin selam”, “Katil İsrail Filistin’den defol” sloganlarıyla Gazze’deki soykırıma tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Hitit Üniversitesi öğrencisi Zeynep Sabiha Altan, egemen güçlere ve uluslararası örgütlere elindeki siyasi, askeri ve ekonomik gücü kullanarak sessizlik baskısı yapan sözde İsrail devletinin artık mızrağın çuvala sığmadığının farkına varması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde uluslararası platformlara taşınan İsrail barbarlığının dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan dinleri, renkleri, ırkları ve dilleri birbirinden farklı olan ancak vicdanı Gazze’deki çocuklar ve kadınlar için atan yürekli insanlar tarafından protesto edilmeye başlandığını hatırlatan Altan, “Özellikle geçtiğimiz hafta New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde öğrenciler ve akademisyenlerin katılımıyla başlayan İsrail karşıtı gösteriler dünya genelinde onurlu duruşun ’başkaldırı’ fitilini ateşlemiştir. ABD genelinde onlarca kampüse yayılan bu insani duruşu dersleri iptal ettirmek, disiplin soruşturmasına sevk etmek hatta tutuklanmak pahasına sergileyen, eylemlere katılan, sesini yükselten tüm kardeşlerimize AK Parti gençlik kolları olarak yürekten teşekkür ediyoruz” dedi. Yürüyüşe Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, AK Parti Çorum İl Başkanı Murat Günay, CHP İl Başkanı Dinçer Solmaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.