GENEL - 09 Nisan 2019 Salı 08:12

Köyün ‘doktor’ muhtarı

A
A
A
Köyün ‘doktor’ muhtarı

Bayburt merkeze bağlı Çerçi köyünde emekli doktor olan Aslan Özkan muhtar olarak seçildi.

Bayburt merkeze bağlı Çerçi köyünde emekli doktor olan Aslan Özkan muhtar olarak seçildi.


Geçmişte Bayburt Devlet Hastanesi Başhekimliği de yapmış olan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doktor Aslan Özkan kente 37 kilometre uzaklıktaki Çerçi köyüne muhtar olarak seçildi. 60’lı yılların başında kurucuları arasında yer aldığı Çerçi Köyü Kalkınma Derneği’nin halen başkanlığını yürüten Aslan Özkan, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan muhtarlık seçimlerinde mevcut muhtarla seçim yarışına girdi. Kıyasıya rekabetin yaşandığı seçimlerde Doktor Aslan Özkan 43 oy alarak muhtarlığı kazandı.


Yaklaşık 40 yıl boyunca doktorluk mesleğini yürüten ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı olan Öztürk, emekli olmasının ardından köyüne yerleşti. Öğrencilik yıllarından itibaren köyünün gelişimi için çaba harcayan ve köyünden bağını hiçbir zaman koparmayan Öztürk’ün doğup büyüdüğü köyü için hazırladığı projeleri de dikkat çekiyor.


Köyün kalkınması ve güzelleşmesi için muhtar olmaya karar verdiğini ifade eden Öztürk,


“Köyün kalkınmasını düşündüğüm için tabi işin başında olmam gerektiğine karar verdim. Nitekim daha önce köydeki muhtarlarla bir şeyler yapalım dedik ama olmadı. Hatta ihtiyar heyetinde olmama rağmen sorumluluk altında olmamak için bir arkadaşımla beraber istifa etmek durumunda kaldık. Sonunda da muhtarlığa aday olalım, işin başına geçelim dedik. Kıyasıya bir muhtarlık rekabeti yaşandı ve 43’e 38 oyla seçimler sonuçlandı” dedi.


Muhtarlık maaşını köyü için harcayacağını da sözlerine ekleyen Doktor Öztürk, projelerini ise şöyle anlattı:


“Köyümüzün kalkınması, gelişmesi yönünde birçok projemiz var. Bunların başında köyümüzün hemen arkasındaki Kırklar Dağı’na kayak merkezi kurmak istiyoruz. Bunun yanı sıra köyümüzün alt yapısının düzeltilmesi, terk edilmiş ve ören haline gelmiş binaların yıkılarak köyün rahatlamasını sağlamak istiyoruz. Bunlar hem insanlarımız hem hayvanlarımız için tehlike arz ediyor. Köyümüzün bunlardan temizlenmesini amaçlıyoruz. Bayburt Çerçi köyünü Vauk Dağları eteklerindeki bir yayla köyü olarak modernize etmek ve insanların özellikle yaz tatillerini gelip burada geçirmeleri için gerekli olan imkanları sağlamak, köyde oturanların da hayvancılık ve turizm yönünden zenginleşmelerini, mutlu olmalarını sağlamak. Benim kendi adıma istediğim bir şey yok tek amacım köylülerimin mutluluğu” dedi.


Köy sakinlerinden Erdoğan Külçür ise Öztürk’ün tüm köylülere doktorluğu zamanında yardımcı olduğunu belirterek, kendisinin bu görevi de layıkıyla yerine getireceklerine inandıklarını belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.